Neler Yeni

63000 tl toplama pc görüş

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
mehmet
bu forumda yazanlara göre kendim değiştirerek oluşturdum. eksiği fazlası uyumsuz parçası var mıdır sistemin, az bütçe artışıyla çok performans artışı oluşturacak bişey var mıdır? bir de gamegaraj sitesi ekran kartını takmadan yolluyormuş ben kasanın içindekilere dokunmadım ömrümde ram dışında, kendim takmakta zorlanır mıyım?

Ekler

• pc son.png
    pc son.png
    56.7 KB · Hit: 1,434

samaras00

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,842
İsim
veli gok
İlgilendiği Kategoriler
TEKNOLOJİ
sıkıntı olmaz . ama ssd hızını yükseltebilirsin bütçe varsa.
bu forumda yazanlara göre kendim değiştirerek oluşturdum. eksiği fazlası uyumsuz parçası var mıdır sistemin, az bütçe artışıyla çok performans artışı oluşturacak bişey var mıdır? bir de gamegaraj sitesi ekran kartını takmadan yolluyormuş ben kasanın içindekilere dokunmadım ömrümde ram dışında, kendim takmakta zorlanır mıyım?
ekran kartını takmak basit iş takarsın

Ensiance

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
78
İsim
Ege
Bence 6400Mhz CL32 yerine 600 tl daha az verip 6000Mhz CL30 almak mantıklı olur. Ekran kartını Gaming Pro modeline yükseltmeni tavsiye ederim. Geçilebilecek SSD olarak WD vardı ama stoğu bitmiş, diğerleri ise çok pahalı. En ucuz 1TB olanını alıp geçmek en iyisi. Diğer tüm parçalar harika.

StrangerIX

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,533
İsim
Baran Kut
B650 alabilirsin. X670 geçmene gerek yok. Güzel B650 anakartlar var ve gayet de uzun ömürlüler.
SSD'yi Gen4 hızlarında (7000-6000 vs.) olacak bir SSD yapabilirsin. 1.5TB(1TB + 500 GB) veya 2TB yapabilirsin. Malum oyun boyutları yükseliyor.
Oyun için aldığını varsayıyorum. 6000 CL30 ram yeterli olacaktır. Fazlasına ihtiyacın olmaz.
Kasayı bilmiyorum ama FSP markası kötü bir marka değil. Seni üzmeyeceğini düşünüyorum.
O işlemciye 360mm sıvı soğutmaya hiç gerek yok ama hani illa da alayım güzel duruyor diyorsan tercih senin. Ben kule tipi hava soğutma ile rahatlıkla işimi görüyorum. Sıcaklık değerleri oyunlarda gayet iyi.

Bu dediklerimi yapmak istemesen bile gayet iyi seçimler. Bütçene göre ayarlamanı yaparsın sen zaten. Hayırlı olsun şimdiden.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yazmayı unutmuşum. Ekran kartı takmakta problem yaşamazsın. Kafana takıldıysa iki üç videosunu izler nasıl takılır vs. diye halledersin.

Bir de sana zahmet sitenin linkini atabilir misin? Kendim de bir göz atmak isterim.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
mehmet
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
B650 alabilirsin. X670 geçmene gerek yok. Güzel B650 anakartlar var ve gayet de uzun ömürlüler.
SSD'yi Gen4 hızlarında (7000-6000 vs.) olacak bir SSD yapabilirsin. 1.5TB(1TB + 500 GB) veya 2TB yapabilirsin. Malum oyun boyutları yükseliyor.
Oyun için aldığını varsayıyorum. 6000 CL30 ram yeterli olacaktır. Fazlasına ihtiyacın olmaz.
Kasayı bilmiyorum ama FSP markası kötü bir marka değil. Seni üzmeyeceğini düşünüyorum.
O işlemciye 360mm sıvı soğutmaya hiç gerek yok ama hani illa da alayım güzel duruyor diyorsan tercih senin. Ben kule tipi hava soğutma ile rahatlıkla işimi görüyorum. Sıcaklık değerleri oyunlarda gayet iyi.

Bu dediklerimi yapmak istemesen bile gayet iyi seçimler. Bütçene göre ayarlamanı yaparsın sen zaten. Hayırlı olsun şimdiden.

Yazmayı unutmuşum. Ekran kartı takmakta problem yaşamazsın. Kafana takıldıysa iki üç videosunu izler nasıl takılır vs. diye halledersin.

Bir de sana zahmet sitenin linkini atabilir misin? Kendim de bir göz atmak isterim.
site bu. b650 seçeneklerde çıkmıyo ellerinde yok heralde. soğutucu da çıkan en ucuzlardandı bunu seçtim :)

StrangerIX

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,533
İsim
Baran Kut
site bu. b650 seçeneklerde çıkmıyo ellerinde yok heralde. soğutucu da çıkan en ucuzlardandı bunu seçtim :)
Siteye göz attım valla garip opsiyonlar koymuşlar seçimleriniz çok da yanlış değilmiş. B650 hiç eklememişler bilerek yapılmış gibi ve ekledikleri en ucuz anakart işyeri modeli ama en azından stabildir. Normalde ASUS PRIME modellerinin ilk revizasyonları çok kötüydü 3d işlemcileri için ama bu daha iyi modeli gibi görünüyor.

Seçimlere bir daha bakınca en fazla yapabileceğiniz değişiklik soğutucu gibi. SSD ve ram değmez bence. İleride ekstra alacağınızı daha rahat bütçe ile alırsınız.

Daha hızlı ssd gibi bir düşünceniz varsa fotoğraflardaki değişiklikleri yapabilirsiniz.

Soğutucu olarak daha iyisini istiyorsanız +700 tl MSI MAG CORELIQUID 240R V2 var. Onu tercih edebilirsiniz.

Ekler

• Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    232.3 KB · Hit: 92
  • Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    179.8 KB · Hit: 94
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    158.3 KB · Hit: 109
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
mehmet
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
teşekkürler herkese. ram'i denilen şekilde değiştirip ekran kartını gaming pro yapıp siparişi verdim.
monitör öneriniz olur mu? yüksek fps ile call of duty warzone oynamak istiyorum 1080p mi alsam 1440p mi, herhalde 240 hz olmalı değil mi?

samaras00

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,842
İsim
veli gok
İlgilendiği Kategoriler
TEKNOLOJİ
teşekkürler herkese. ram'i denilen şekilde değiştirip ekran kartını gaming pro yapıp siparişi verdim.
monitör öneriniz olur mu? yüksek fps ile call of duty warzone oynamak istiyorum 1080p mi alsam 1440p mi, herhalde 240 hz olmalı değil mi?
4070Ti s için 2k al. Fps oyunları çok oynuyorsun 240 hz alabilirsin

samaras00

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,842
İsim
veli gok
İlgilendiği Kategoriler
TEKNOLOJİ

Ips panel için çokta bir seçenek yok