Dostum keşke videoda gördüğümüz gibi olsalar. Biz videoda izlerken sanki akıcıymış ve görüntü kalitesi de gayet yerindeymiş gibi hissediyoruz. Ancak şöyle bir pozisyon var. 1080p ekranda 720p low oynamaya çalıştığınız zaman görüntü kalitesi gerçekten oyundan almayı beklediğiniz tüm hazzı mahvedecek şekilde oluyor. Ayrıca bunu sırf 30 FPS için yapmış oluyorsunuz. İşlemciden genellikle feragat edip, 940MX veya bir iki tık üstü gibi kartlara yönelmek daha mantıklı. Evet 940MX'te çok performanslı değil. Ama bilgisayarı APU kullanmaktansa yine bir iki tık daha performans farkını hissettirecektir. Çünkü zaten 940 MX gibi kartları beslemek çok kolay. Öyle çok sağlam işlemciler istemiyor. Aynı şekilde benim Radeon 530'um da öyle. Radeon 530 tercih etmenizi önermediğim bir kart. 940 MX daha iyidir. Ayrıca mümkünse zaten giriş seviyesi laptoplarda Nvidia tercih edin. AMD'nin yazılım konusunda yeterli olduğunu düşünmüyorum. Arkadaş oyun için aldığını söylemiş. 1920x1080 yerine 1366x768 bir laptop almasını ben tavsiye ederim. Nedenini de şöyle bahsedebilirim. Evet dizi, film izlerken dezavantaj, hatta genelde IPS yerine 768'lerde TN panel kullanıldığı için renk olarakta dezavantaj. Ama oyunlarda bu seviyedeki laptoplarda 1080p low ayarlarda düşük FPS ile oynayacağınıza, düşük çözünürlükte ayarları da orta seviyeye getirerek daha akıcı oynamanızı sağlayacak FPS'lerle oynayabilirsiniz. Monitörünüz 768p olduğu için, siz 720p veya 1024x768 gibi en düşük çözünürlüklerde de oynasanız ekranınızda oyun daha net görünecektir. Mantıken düşünün, 1024x768 ekranı 1366x768'e kadar mı büyütürseniz daha net olur yoksa 1920x1080'e kadar mı? Bu tavsiyelerimi ve kendi sonuçlarımı şu şekilde belirtebilirim. İmzamda gördüğünüz sistem ile GTA5'te 1080 low ayarlarda 30 FPS alıyorum. 1024x768'de ancak tüm ayarlar yüksekte de yine 30FPS alıyorum. Kenar yumuşatma gibi, bloom gibi ayarlar açık olduğundan cadde üzerindeki ışıklar, arabalardan yansıyan efektler, güneş, kaldırım vs. daha güzel gözüküyor. Tek kötü yanı laptopumun ekranı 1080p. Eğer 1366x768 olsaydı daha da net görüneceğinden eminim. Aynen bu söylediğim Witcher 3 için de geçerli. 1080p low ayarda 30FPS oynamaktansa, 1024x768 yüksek ayarlarda oynayınca oyun göze daha güzel geliyor. Gayet detaylı ve anlaşılabilir anlatmaya çalıştım. Umarım öyle de olmuştur. Kısacası önerim, oyun oynamaya daha çok önem verdiğiniz için 1366x768 ekranlı ve APU olmayan bir model almaya çalışmanız. Bunlar tabii ki benim kendi deneyimlerim sonucunda kendimce vardığım şeyler. Farklı arkadaşlar farklı şeyler önerebilirler. Kimisi net olsun, grafik düşük olsun der, kimisi benim gibi netlikten biraz veriyim ama ışık parlasın yağmur damlaları gözüksün etraf bi kaliteli olsun der yani. Neyse çok uzatmışım
Affola.