Neler Yeni

6600 Kalitesiz çözünürlük ve nesnelerin geç yüklenmesi

genc1919

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
299
İsim
Yusuf Bahadır
Merhabalar. Hevesle bir bilgisayar aldım ve oyun oynamak için oyunlara daldım. Ama tüm hevesimi kıran bir problemim var. Oyunlarda özellikle uzaktaki ve orta mesafedeki nesneler çamur gibi ve karıncalanıyor. Önce siyah noktalar olarak gözüküyor yanına yaklaştıkça belli oluyor ve çizgilerde dalgalanma oluyor. (resimlerdeki duvarlarda, tabelada ve çalılarda bariz belli) GTA da God of War da ve Forza Horizon 5'te denedim sorun aynı (ayarlar hep en yüksek, çözünürlük 1920x1080 Radeon ayarları standart VSR kapalı).
Artık gerçekten küplere binmiş durumdayım. yeni bilgisayardan hevesim kaçtı. Lütfen yardım edin.
İşlemci: Ryzen 5 3500X.
Ekran kartı: XFX RX6600.
Ram: 16 Gb 3200Mhz
480GB ssd 1 TB hdd.
Monitör: Dell S2721HGF 27 inç Curved 144Hz 1ms 1080p FHD (FreeSync açık)

Olayla ilgili videolar

God of War ve RDR2 SS (4 mbden büyük olduğu için link veriyorum)
https://resimyukle.io/r/ifFhDCJ23Y (GOW)
https://resimyukle.io/r/ttK4dXWlo4 (GOW)
https://resimyukle.io/r/fqnjwr3PL1 (RDR2)
https://resimyukle.io/r/ZIgiZSA5rP (RDR2)

Ekler

• gta cimen.png
    gta cimen.png
    3.6 MB · Hit: 190
  • gta copy.png
    gta copy.png
    788.6 KB · Hit: 189
  • gta son copyy.png
    gta son copyy.png
    412.4 KB · Hit: 176
  • rdr 2 last.png
    rdr 2 last.png
    4.3 MB · Hit: 198
Son düzenleme:

zerolite

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,349
İsim
Mertcan
İlgilendiği Kategoriler
Kripto
Bende de rx5600xt var bu şekilde. 😔

zerolite

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,349
İsim
Mertcan
İlgilendiği Kategoriler
Kripto
Bunun bir çözümü yok mu?
Hiç bilmiyorum, ekran ekstradan sanki lekeliymis gibi duruyor bende. Bütün oyun isteğim kaçmıştı 1.5 yıl önce aldım. Hala hikayeli oyun oynamak istemiyorum çok gözüme takılıyor moralim bozuluyor, bu sebepten rekabetçi oyunlar vs oynuyorum. 😔

Sllent

80+ Gold
En İyi Cevap
2
1660S ile aynı sorundan muzdariptim, 3060 aldım şuan hiçbir sıkıntı yok bu konuda.

genc1919

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
299
İsim
Yusuf Bahadır
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hiç bilmiyorum, ekran ekstradan sanki lekeliymis gibi duruyor bende. Bütün oyun isteğim kaçmıştı 1.5 yıl önce aldım. Hala hikayeli oyun oynamak istemiyorum çok gözüme takılıyor moralim bozuluyor, bu sebepten rekabetçi oyunlar vs oynuyorum. 😔
Bu kabul edilir bir problem değil hocam. Garantiye falan başvurdunuz mu?

zerolite

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,349
İsim
Mertcan
İlgilendiği Kategoriler
Kripto
Bu kabul edilir bir problem değil hocam. Garantiye falan başvurdunuz mu?
Hayır, karantinadan dolayı vs çok ertelendi önümüzdeki hafta artık götürmeyi düşünüyorum. Ben bu hatayı monitörden kaynaklı sanıp monitör bile aldım.

genc1919

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
299
İsim
Yusuf Bahadır
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hayır, karantinadan dolayı vs çok ertelendi önümüzdeki hafta artık götürmeyi düşünüyorum. Ben bu hatayı monitörden kaynaklı sanıp monitör bile aldım.
Ben de aynı şekilde monitörden diye düşündüm. Ss alıp başka monitorden bakınca sorunun monitör olmadığını anladım. Aynı şekilde tüm oyunlardan soğudum. Böyle karton gibi görüntü verdikten sonra banane ultra çalıştırmış 1080p olmuş. Çöptür benim için. İnce hesapa konu ile ilgili ulaştım cevap bekliyorum. Problemimi çözerler diye düşünüyorum. Amd ye karşı şoklar icerisindeyim. 5 fazla olsun nvidia olsun diyenler haklı galiba.

zerolite

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,349
İsim
Mertcan
İlgilendiği Kategoriler
Kripto
Ben de aynı şekilde monitörden diye düşündüm. Ss alıp başka monitorden bakınca sorunun monitör olmadığını anladım. Aynı şekilde tüm oyunlardan soğudum. Böyle karton gibi görüntü verdikten sonra banane ultra çalıştırmış 1080p olmuş. Çöptür benim için. İnce hesapa konu ile ilgili ulaştım cevap bekliyorum. Problemimi çözerler diye düşünüyorum. Amd ye karşı şoklar icerisindeyim. 5 fazla olsun nvidia olsun diyenler haklı galiba.
Evet, ben alırken çok korkmuştum AMD sorun yaratır mı diye ve gerçekten sorun yarattı. Keşke Nvidia alsaydım diyorum şuanda kendime.

Mertpk

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,939
İsim
Mert Metshi
Evet, ben alırken çok korkmuştum AMD sorun yaratır mı diye ve gerçekten sorun yarattı. Keşke Nvidia alsaydım diyorum şuanda kendime.

Gördüğünüz gibi bu sorun AMD'ye özel değil.

1660S ile aynı sorundan muzdariptim, 3060 aldım şuan hiçbir sıkıntı yok bu konuda.

1050 kullanıyorum bende de aynı sorun var.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,308
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Bende de böyle Driver yardımı ile çözmeyi deneyeceğim. RX 5500XT. Ama sanırım bu sorun kart veya marka seçmiyormuş. En azından forza için.
1643941618224.png

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,600
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack
Vallahi FSR diyeceğim, o da GTA'da FSR yok. Kenar süzme gibi ayarlar ne durumda ?

zerolite

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,349
İsim
Mertcan
İlgilendiği Kategoriler
Kripto
Gördüğünüz gibi bu sorun AMD'ye özel değil.

1050 kullanıyorum bende de aynı sorun var.
AMD ye özel demiyoruz zaten, ama bu gibi sorunlar AMD ekran kartlarında daha sıklıkla görülüyor. Bizim yakındığımız nokta bu.

Top Bottom