66000 tl sistem toplama acil yardım

Dostum sakince oradaki %31 kullanım yazısına bak. Benim 5600lü pcde 65w max ama 80 çekiyor. Pik diye bir şey var bilir misin? Hiç 280 wattlık ekran kartının bir anda 320watt çekebildiğine şahit olmadın mı? Veya 120w tdp bir işlemcinin 170w çekebildiğine? Hah ama bench testlerde pik diye bir şey yoktur. Stabildir.
300watt çeken işlemci hangisi? Attığın hangi videoda nerede 300w+ 1 saat cinebench testi var? Ben ortada threadripper 7995 göremedim? Yoksa sen 7950nin 300w+ çektiğine mi inanıyorsun cinsbenchte?
Senin b650mr diye önerdiğin kart a620den hallice hala savunuyorsun.
1751847512985.webp

7950'nin 300+ Watt çektiğine inanıyo musun cinebench üzerinde derken ? Forumun sahibinin testini atıyorum sana.

Tamam bunu oyunda çektiğini hayatında ne zaman gördün. Bunun için render açması lazım orada da ben sana 7950X ile olan cinebench sonucunu paylaşmışım. Orada işlemci 360 watt çekiyor sen bana gelmiş 170 watt çekebildiğini görmedin mi diyorsun ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Oyunda 7800X3D - 170 watt çekecek öyle mi ?

Alıntıyı görüntüle
7950x pl1 pl2 biostan limitleri yükseltilmiş veya kaldırılmış. Pl ayarlarıyla oynamasan 220wattan fazla çekmeyecek bir işlemci. Al 7800x3d’yi kaldır limiti o da 300 çeksin. Ben bu attığın tier listi dikkate bile almadım b650mr’ı görmedikten sonra. Üstte de dedim zaten kaliteli b650ler var b650mr onlardan biri değil.

B650M-R'ya 9950X3D taksan bile sorunsuz kullanırsın. Anakart sana fazladan FPS farkı vermeyecek. 1-2 USB portu fazla olacak falan diye de boş yere gidip ekran kartından kısma. İlla anakart değiştiricem diyorsan da işlemciyi 9700X yapıp anakartı upgradeleyebilirsin.
M-r kullanmayın m-k kullanın

Dostum performansın kısılıp kısılmadığını zaten 7950X cinebench tablosundan görebilirsin. Eğer 60 derece çalışan anakart ile 101 derece çalışan asus anakart arasında eğer işlemci frekansı oynamıyorsa orada zaten frekans kısma yoktur.

Hardware Unboxed zaten en güvenilir kaynaklardan biri. 21 derece referans sıcaklıktır. Artı - Eksi tabi oynar burada zaten sen ne testlerdeki işlemci ile benim sisteme koyduğum işlemci arasındaki farka bakmıyosun. Onu geçtim bu adam 7/24 sanki full yük render alacakmış gibi VRM sıcaklığından bahsediyosun. Hava 35 derece olsun gene oyun oynarken kritik VRM sıcaklığına çıkamazsın bu anakarlar ile. VRM'ler zaten 125+ dereceye dayanıklı çalışır. İşlemci değil bunlar 100 dereceye gelince hız kessin. 7800X3D işlemcisi zaten anakarttan adam akıllı güç çeken bir işlemci değil. Soğutması zor bir işlemci de değil. Çoğu zaman 55-70 watt arada bir 80-90 watt arası güç çekecek bir işlemci 240mm sıvı soğutma da varken mosfetlere 40+ oda sıcaklığında bile hız kesecek yükü bindiremez.
O kadar fazla peş peşe yazıyorsun ki hangisine cevap vereceğimi şaşırıyorum hatta üşeniyorum. Şu senin dediğin asus prime b650m-r modeli yok attığın hiç bir benchmark da ya da videoda ama ben onun seviyesinde sadece 620 için olan incelemesini atıyorum sana bak videoyu benim attığım saniyeden izle.

Hani diyosun ya oyunlarda VRM güç kısılmasına sebep olmaz diye, hani diyosun ya Hardware Unboxed bu işin ustadi, buyur kendin izle oyunda VRM darboğaza sebep oluyor muymuş olmuyor muymuş.

Son düzenleme:
Alıntıyı görüntüle
7950'nin 300+ Watt çektiğine inanıyo musun cinebench üzerinde derken ? Forumun sahibinin testini atıyorum sana.
Şu testin videosu var mı nasıl çıkarmış default 7600x’i r23te 208 watta bakayım. Msi b650m gaming plus anakartlı 4070ti 7600x 750w psulu kasam da var pl2 kaldırmadan 208w çekmesine imkan yok.

Şu testin videosu var mı nasıl çıkarmış default 7600x’i r23te 208 watta bakayım. Msi b650m gaming plus anakartlı 4070ti 7600x 750w psulu kasam da var pl2 kaldırmadan 208w çekmesine imkan yok.
D.A. 7950x yazinca cikiyor
benim de garibime gitti, acaba tum sistemi mi diyor diye ama o zaman da cok dusuk kaliyor.

benim de garibime gitti, acaba tum sistemi mi diyor diye ama o zaman da cok dusuk kaliyor.
Tüm sistem olamaz ekran kartı sadece +350w çekiyor diyecem ama diğer yandan olabilir çünkü ekran kartını strese sokmamış yani teste dahil etmemiş olabilir benchi başlatırken. Öyle olursa ekran kartı düşük çeker bayağı.

Tüm sistem olamaz ekran kartı sadece +350w çekiyor diyecem ama diğer yandan olabilir çünkü ekran kartını strese sokmamış yani teste dahil etmemiş olabilir benchi başlatırken. Öyle olursa ekran kartı düşük çeker bayağı.
cinebench + furmark sonucu da var orda 753 watt cekiyor.Buyuk ihtimalle sistemin cektigi watti soyluyor

7950x pl1 pl2 biostan limitleri yükseltilmiş veya kaldırılmış. Pl ayarlarıyla oynamasan 220wattan fazla çekmeyecek bir işlemci. Al 7800x3d’yi kaldır limiti o da 300 çeksin. Ben bu attığın tier listi dikkate bile almadım b650mr’ı görmedikten sonra. Üstte de dedim zaten kaliteli b650ler var b650mr onlardan biri değil.
1751848266145.webp

B650M-R'yi görmek zorunda değilsin. Birebir aynı anakartın testini bulamama ihtimalin bile var. X işlemciler zaten daha fazla ısınan işlemciler.
Ses kaydı atamıyorum ama işlemcinin çektiği güçten bahsediyor. İşlemcinin sistemden çektiği gücü söylüyor.
O kadar fazla peş peşe yazıyorsun ki hangisine cevap vereceğimi şaşırıyorum hatta üşeniyorum. Şu senin dediğin asus prime b650m-r modeli yok attığın hiç bir benchmark da ya da videoda ama ben onun seviyesinde sadece b620 için olan incelemesini atıyorum sana bak videoyu benim attığım saniyeden izle.

Hani diyosun ya oyunlarda VRM güç kısılmasına sebep olmaz diye, hani diyosun ya Hardware Unboxed bu işin ustadi, buyur kendin izle oyunda VRM darboğaza sebep oluyor muymuş olmuyor muymuş.

En giriş seviye tek M2 SSD slotlu A620 anakartın testini atmışsın onda bile 7800X3D'de bariz bir performans düşüşü yaşanmıyor. Attığın videoda da diyor 3D V cache performans düşüşünü azaltıyor çünkü X serisi 3D V cache sahibi olmayan bir işlemci ile test yaptığında hem daha az güç çekecek hem'de daha az sıcaklık oluşturacak.

Ki onda da 8 faz var. B650M-R'de hem 9 faz var hem Mosfet soğutması daha büyük.

Alıntıyı görüntüle
B650M-R'yi görmek zorunda değilsin. Birebir aynı anakartın testini bulamama ihtimalin bile var. X işlemciler zaten daha fazla ısınan işlemciler.

Ses kaydı atamıyorum ama işlemcinin çektiği güçten bahsediyor. İşlemcinin sistemden çektiği gücü söylüyor.

En giriş seviye tek M2 SSD slotlu A620 anakartın testini atmışsın onda bile 7800X3D'de bariz bir performans düşüşü yaşanmıyor. Attığın videoda da diyor 3D V cache performans düşüşünü azaltıyor çünkü X serisi 3D V cache sahibi olmayan bir işlemci ile test yaptığında hem daha az güç çekecek hem'de daha az sıcaklık oluşturacak.

Ki onda da 8 faz var. B650M-R'de hem 9 faz var hem Mosfet soğutması daha büyük.
duzgun dinle "prziden güç çekişi" diyor.Yani olcum cihazi diger videolarda bize onerdigi aletten, prize bagli cpu kablosuna degil.
yanina furmark eklenince 753w olmasi daha mantikli yapiyor

İzledim 235watt çekiyor. +350 olan wall değeri 🤣 arkadaşın göz doktoruna da gitmesi gerek. Gece 4 oldu yeter bıktım laf anlatmaktan. Alsın baksın asıl çektiği watta. Aynı videodan 7950x değeri. Pl1 pl2 ayarıyla oynamış sandım 350 görünce ama oynanmamış normal 235 çekmiş dediğim gibi. O halde 95 dereceye çıkmış asus ryujin sıvı soğutmayla. 350 görmek öyle kolay değil.

Ekler

• IMG_8648.webp
    IMG_8648.webp
    75.7 KB · Hit: 10
duzgun dinle "prziden güç çekişi" diyor.Yani olcum cihazi diger videolarda bize onerdigi aletten, prize bagli cpu kablosuna degil.
yanina furmark eklenince 753w olmasi daha mantikli yapiyor
1751849188102.webp
;
Sistemin prizden çektiği güç farklı. Cinebench 23 testinde zaten ekran kartı kullanmıyor. Hadi 50 watt ekle benim attığım teste ekran kartı 50watt çeksin o an fark değişiyor mu ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,138
Üyeler
183,067
Son üye
Cenko
Geri