66000 tl sistem toplama acil yardım

İzledim 235watt çekiyor. +350 olan wall değeri 🤣 arkadaşın göz doktoruna da gitmesi gerek. Gece 4 oldu yeter bıktım laf anlatmaktan. Alsın baksın asıl çektiği watta. Aynı videodan 7950x değeri. Pl1 pl2 ayarıyla oynamış sandım 350 görünce ama oynanmamış normal 235 çekmiş dediğim gibi.
zaten her yerde 230 olup da bi donanim arsivinde 350 olmasinda bir seylerin yanlis oldugu belliydi.

cidden utanmasalar 9950xin yanina giris a620 onerip "sorunsuz kardesim" diyecekler
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Alıntıyı görüntüle;
Sistemin prizden çektiği güç farklı. Cinebench 23 testinde zaten ekran kartı kullanmıyor. Hadi 50 watt ekle benim attığım teste ekran kartı 50watt çeksin o an fark değişiyor mu ?
patpadin haci daha zorlama istersen
@Nezha nin ssinde gozukuyor kac watt cektigi

yukarida kocaman SISTEMIN yazmis, sen hala islemci diyorsun.Kalan parcalara da sirf hakli cikmak icin kafana gore watt yazma isler oyle yurumuyor

zaten her yerde 230 olup da bi donanim arsivinde 350 olmasinda bir seylerin yanlis oldugu belliydi.

cidden utanmasalar 9950xin yanina giris a620 onerip "sorunsuz kardesim" diyecekler

patpadin haci daha zorlama istersen
@Nezha nin ssinde gozukuyor kac watt cektigi

yukarida kocaman SISTEMIN yazmis, sen hala islemci diyorsun.Kalan parcalara da sirf hakli cikmak icin kafana gore watt yazma isler oyle yurumuyor
Tamam sistem çeksin orada ben yanllış görmüşümdür. Bu gene 7800X3D'nin çektiği gücü de azaltır ?

Kasım indiriminde her sıcak fırsatlarda yazdım tuzağa düşüp a620li veya giriş seviye b650li almayın diye. O zaman 1000 lira oynuyordu aralarında şimdi 1500tl. Her şeyi geçtim x670 extended anakartta test ediyor adam. Ben benim b650 gaming plusa taksam 7950x’i o bile tövbe eder.

Donanım arşivi videosu dakika 5.55 - Recep baltaş videosu dakika 7:20

225 watt çeksin. 7800X3D'nin hala kat ve kat daha az güç tükettiğini değiştirmiyor bu. 1 tane grafiği hatalı okumuş olurum sadece.

1751849769566.webp

Tamam sistem çeksin orada ben yanllış görmüşümdür. Bu gene 7800X3D'nin çektiği gücü de azaltır ?

Donanım arşivi videosu dakika 5.55 - Recep baltaş videosu dakika 7:20

225 watt çeksin. 7800X3D'nin hala kat ve kat daha az güç tükettiğini değiştirmiyor bu. 1 tane grafiği hatalı okumuş olurum sadece.

Alıntıyı görüntüle
videolari izlemeden cat pat atiyosun adam niye daha az guc tukettigini soyluyor zaten

Kasım indiriminde her sıcak fırsatlarda yazdım tuzağa düşüp a620li veya giriş seviye b650li almayın diye. O zaman 1000 lira oynuyordu aralarında şimdi 1500tl. Her şeyi geçtim x670 extended anakartta test ediyor adam. Ben benim b650 gaming plusa taksam 7950x’i o bile tövbe eder.
7950X alacak adam veya 9950X alacak adam zaten render için alıyodur O adam ona göre anakartını alır sen merak etme. 7800X3D alan adam budget bir anakart alması sorun olmaz ki oyunda yüzde 10 performans farkı almak için 9800X3D'ye çıkan adamda zaten o da en iyinin iyisini istediği için onunda bütçesi zaten iyi bir anakartı rahat rahat kaldırır.

videolari izlemeden cat pat atiyosun adam niye daha az guc tukettigini soyluyor zaten
Çünkü evet sentetik test ve X3D işlemci. X3D işlemci zaten frekans değeri olarak normal bir işlemciden daha düşük frekans değerinde çalışır daha düşük güç tüketimi sağlar. Sentetik test dışında gidip oyun testine baktığın zamanda pek değişen yok X3D işlemciler genel olarak daha az güç üretiyorlar.

Dostum kusura bakma uykusuzluğun siniriyle agresif yazdım çoğu mesajda. Özet olarak ben çalıştırmaz etmez demiyorum. Olay günlüğünde bol bol kernel power hatası görür diyorum. İlk aldığında sürekli olacak bir şey olmayabilir ama bir süre sonra olacak olan bu. 7800x3d de hafife alınacak bir işlemci değil 50w tdp fark var 7950x ile arasında. 9800x3d bile daha stabil.

Ben de 9800x3d alacaktım geçen incehesapta kaçırdım. Takacağım anakart da 15 faz b650m yani ben de mükemmel bir karta takmayacağım ama b650mr gibi tenekeye de takmayacağım. Neyse iyi geceler.

Ha bu arada 7950x alan render için alıyordur diye yazmışsın ona da kısa yazayım single core olsun multi core olsun aynı watt çeker. Render olsa ne oyun olsa ne farkı yok.

7950X alacak adam veya 9950X alacak adam zaten render için alıyodur O adam ona göre anakartını alır sen merak etme. 7800X3D alan adam budget bir anakart alması sorun olmaz ki oyunda yüzde 10 performans farkı almak için 9800X3D'ye çıkan adamda zaten o da en iyinin iyisini istediği için onunda bütçesi zaten iyi bir anakartı rahat rahat kaldırır.

Çünkü evet sentetik test ve X3D işlemci. X3D işlemci zaten frekans değeri olarak normal bir işlemciden daha düşük frekans değerinde çalışır daha düşük güç tüketimi sağlar. Sentetik test dışında gidip oyun testine baktığın zamanda pek değişen yok X3D işlemciler genel olarak daha az güç üretiyorlar.
bu tartismanin sona erecegi yok, en iyisi sen b650mr ve 7800x3d ile bi test yap sonra konusuruz

Dostum kusura bakma uykusuzluğun siniriyle agresif yazdım çoğu mesajda. Özet olarak ben çalıştırmaz etmez demiyorum. Olay günlüğünde bol bol kernel power hatası görür diyorum. İlk aldığında sürekli olacak bir şey olmayabilir ama bir süre sonra olacak olan bu. 7800x3d de hafife alınacak bir işlemci değil 50w tdp fark var 7950x ile arasında. 9800x3d bile daha stabil.

Ben de 9800x3d alacaktım geçen incehesapta kaçırdım. Takacağım anakart da 15 faz b650m yani ben de mükemmel bir karta takmayacağım ama b650mr gibi tenekeye de takmayacağım. Neyse iyi geceler.
Ben zaten şunu diyorum. 7800X3D ile sıkıntı yaşamaz. Bu işlemci 7600X'den bile oyunda daha az güç çeken bir işlemci. Keza render da daha az güç çekiyor çünkü frekansı daha düşük. X3D bir işlemci. 7600X ile 3-4 derece oynuyor ki 7600X giriş seviye bir işlemci aslında. 240mm sıvı soğutma ve B650M-R 7800X3D'yi hiç sorunsuz kaldırır. 9800X3D alan adam zaten en iyisini istiyodur. İşlemciye yüzde 10 performans için 8000TL fazlasını verebilen adam 3000TL fazladan verip daha kaliteli anakartı zaten her türlü alır.

bu tartismanin sona erecegi yok, en iyisi sen b650mr ve 7800x3d ile bi test yap sonra konusuruz
Dostum zaten ben ek iş olarak PC montajı yapıp para kazanıyorum ? Sana yazışma kayıtlarımı açsam her gün 5-6 kişiye sistem topluyorum. Defalarca kullandığım kombinasyonda 1 tane adam sorun yaşamadı siz hala bana gelmiş tersini kanıtlamaya çalışıyosunuz. Aynı setupu 10-15-20 farklı sistemde kullanan ben sorun olmadığını gözlerimle görmüşüm siz bana tersini kanıtlamaya çalışıyosunuz.

kazık alınmaz

66k ya daha iyi özelleştirip alabilrisinz

mesela 5070Tİ yaparak sistemi alabilrisiniz

Alıntıyı görüntüle
İşlemciyi 7800x3d'den 7600'e düşürüp ekran kartı arttırılacaksa kalsın o sistem. Kullanım amacı belli ki oyun, daha fazla fps isteniyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,456
Üyeler
183,838
Son üye
onur35-
Geri