6650 XT Ekran Kartıyla Oyunlar Akıcı Değil

Reaksiyon skoru
2
Arkadaşlar öncelikle merhaba
İ3 13100F İşlemci
RX 6650XT ekran kartım var.
8+8 16 GB RAM var.

Valorant oynuyorum fakat oyun bana akıcı gelmiyor 200-400 arası FPS alıyorum monitörüm 380 Hz ekran kartından şüpheliyim ama ısınma sorunu görmüyorum maksimim 60 dereceleri görüyor sorunun temel sebebi nedir nasıl öğrenebilirim.

Arkadaşlar öncelikle merhaba
İ3 13100F İşlemci
RX 6650XT ekran kartım var.
8+8 16 GB RAM var.

Valorant oynuyorum fakat oyun bana akıcı gelmiyor 200-400 arası FPS alıyorum monitörüm 380 Hz ekran kartından şüpheliyim ama ısınma sorunu görmüyorum maksimim 60 dereceleri görüyor sorunun temel sebebi nedir nasıl öğrenebilirim.
200 FPS nasıl akıcı gelmez ayarların nasıl?

İşlemci kardeşim valorant tarzı oynunlar işlemci tabanlı oyunlardır öncelikle işlemxinin ısısına bak ben bu sorunu ryzen 5500 de yaşıyordum ısınmamasına rağmen ryzen 5600x alınca sanki yeni sistem almışım gibi fps 200 300 den 500 altına düğmüyor tabi ram combosu da önemli biraz da olsa önce işlemci ısına bak yoksa işlemci i5 yapman şart hikayeli oyunlarda sorun yaşamazsın cünkü ekran kartını kullanır ve bu sistemin çoğu günümüzdeki oyunu oynatır

I5 14400f işlemciye geçmeyi düşünüyorum umarım sorunum çözülür kule tipi soğutucum var zaten görev yöneticisinde bazen işlemciyi %100 olarak görüyorum.

I5 14400f işlemciye geçmeyi düşünüyorum umarım sorunum çözülür kule tipi soğutucum var zaten görev yöneticisinde bazen işlemciyi %100 olarak görüyorum.
Sıkıntı o dur arka plandaki uygulamalara dikkat et. İşlemciye yüklenen bir oyun valorant çünkü ayar kısıyorsun fps yükseltmek için işlemcinin kuvvetli olması gerekiyor.

Geri