Neler Yeni

6700xt Görüntüde Titreme

Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Merthan İlhan
Merhaba,

AMD Ryzen 5600
MSI 6700XT 12 GB
B550 Pro Anakart
8x2 RPG Ram
ve High Power 700W'da PSU kullanıyorum.

Daha önce de çözmeye çalıştım fakat şu an 2K monitor olmasına rağmen örneğin gölgeli yerlerde köşelerde tırtık, iç içe küçük kare şekillerine titreme ve ışıklı tabela veya lambalarda sanki sürekli olarak ekran yenileme yapıyor gibi parlıyor grafikler. Format hariç her yolu denedim ve artık oyun zevkimi de almaya başladı. Nedir sizce bunun çözümü? Kenar yumuşatma kapatıyorum, grafikleri ultrada oynuyorum.

Teşekkürler.

Videoda direkt karşıya baktığınızda sorunu görebileceksiniz.

JuunBuun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
969
İsim
Taksim Delisi Cenk
monitörde sync veya hdr varsa kapalıda dener misin

Zadnr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
158
İsim
Atakan
Monitör VA panel veya tepki hızı yüksek olan bir IPS panel mi? Black smearing sorununa benziyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Merthan İlhan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Monitör VA panel veya tepki hızı yüksek olan bir IPS panel mi? Black smearing sorununa benziyor
VA panel kullanıyordum bu hata sebebiyle 2k IPS bir panele geçtim fakat hala aynı ne yazık ki.

TahinPekmez

80+ Gold
fsr açıksa bazı oyunlar da yapıyor kapat

Zadnr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
158
İsim
Atakan
VA panel kullanıyordum bu hata sebebiyle 2k IPS bir panele geçtim fakat hala aynı ne yazık ki.
Monitör modeli nedir? IPS paneller genel olarak daha hızlı tepkime süresi sayesinde bunu önlüyor ama her IPS panel aynı olmuyor sonuçta, monitör menüsünde standart-hızlı-en hızlı vb. gibi tepkime süresi ayarları vardır kesin, bunlar artırıldığında da yapıyor mu?

Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Merthan İlhan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Monitör modeli nedir? IPS paneller genel olarak daha hızlı tepkime süresi sayesinde bunu önlüyor ama her IPS panel aynı olmuyor sonuçta, monitör menüsünde standart-hızlı-en hızlı vb. gibi tepkime süresi ayarları vardır kesin, bunlar artırıldığında da yapıyor mu?
Eski kullandığım monitörüm

Yeni monitörüm

Dell'de dediğiniz ayar var en hızlıda da kullansam aynı şeyleri yapıyor ne yazık ki.

TahinPekmez

80+ Gold
bende de 6700xt var mesela.hangi oyunlarda yapıyor

Zadnr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
158
İsim
Atakan
Eski kullandığım monitörüm

Yeni monitörüm

Dell'de dediğiniz ayar var en hızlıda da kullansam aynı şeyleri yapıyor ne yazık ki.
Anladım, monitör gayet iyi IPS panellerdenmiş zaten o konuda bir sıkıntı yapmaz.

Steam'deki bir konuda Anti-Aliasing (kenar yumuşatma) ve resolution scale ayarlarıyla ilgili olduğunu söylemişler, MSAA 4x/FXAA gibi ayarlara alınca da devam ediyor mu? Oyunu kendim bilmiyorum o yüzden çok ayrıntılı bir şey diyemeyeceğim ama bununla ilgili google'da arama yapınca birçok konu çıkıyor o nedenle oyunla ilgili de olabilir gibi geldi bana.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Merthan İlhan
bende de 6700xt var mesela.hangi oyunlarda yapıyor
Rainbow Six Siege, Cyberpunk vs.. Aslında bütün oyunlarda yapıyor hatta bazen masaüstünde bile hissediyorum.
Anladım, monitör gayet iyi IPS panellerdenmiş zaten o konuda bir sıkıntı yapmaz.

Steam'deki bir konuda Anti-Aliasing (kenar yumuşatma) ve resolution scale ayarlarıyla ilgili olduğunu söylemişler, MSAA 4x/FXAA gibi ayarlara alınca da devam ediyor mu? Oyunu kendim bilmiyorum o yüzden çok ayrıntılı bir şey diyemeyeceğim ama bununla ilgili google'da arama yapınca birçok konu çıkıyor o nedenle oyunla ilgili de olabilir gibi geldi bana.
Evet evet özellikle bu monitörü seçmiştim fakat bu oyuna özel bir durum da değil ne yazık ki. Yukarıda da belirttim bazen masaüstünde bile yapıyor.
Kenar yumuşatmayi kapatirsan tabii ki tirtiklanma olacak. FXAA veya TAA kullan.
TAA 2X yukarıdaki görüntü.

Top Bottom