Neler Yeni

6gb ram için işletim sistemi önerisi

sami şahin

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Hocam daha depolama almadım bu arada hdd almayı pek düşünmüyorum çünkü ileride DDR 4 bir sistem toplayabilirim o yüzden ssd alıcam ayrıca ne yazıkki kargoculara pek güvenmiyorum hdd sorun çıkarabilir zaten elimdeki hdd bozuk harddiskler ssd lere göre daha hızlı ömürleri bitiyor gibi ya
Sistem yükseltmesi yaptığında 240gb işini görmez o yüzden hdd al yeni sistem kurduğunda ssd ye aktarıp hdd yi depolama olarak ekstra kullanırsın ssd lerin ömrü hdd leden daha yüksek o doğrudur ama 1 günde hdd bozuldu ssd 10 yıldır yaşıyor diye bir şey tabii ki çok kafaya takılıcak bir şey değil ömür çünkü hepsinin birgün sonu gelicek

amdsaolsun

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,930
İsim
Efe GÖKKURT
İlgilendiği Kategoriler
BIOS, yazılım ve kapanma sorunları
Instagram
gokkurtefe
Sistem yükseltmesi yaptığında 240gb işini görmez o yüzden hdd al yeni sistem kurduğunda ssd ye aktarıp hdd yi depolama olarak ekstra kullanırsın ssd lerin ömrü hdd leden daha yüksek o doğrudur ama 1 günde hdd bozuldu ssd 10 yıldır yaşıyor diye bir şey tabii ki çok kafaya takılıcak bir şey değil ömür çünkü hepsinin birgün sonu gelicek
Hocam aslında gidip 100 gb oyun indirmeyecdğim siz muhtemelen bu yüzden öneriyorsunuz ama oynayacağım oyunlar belli lol minecraft he belki işletim sistemi ders şeyleri ödevler bide video larım ama çok iyi bir youtube a başlamayacağım yani kendimi geliştirdikçe ileride hdd alırım ama bütce de az olduğu ve hdd lerin hatasından bıktığım için (yok titreme yapıp ısınır yok işte win kurarken mavi ekran verir reset atman gerekir sonuncusu bilmiyorum ssd de de öylemidir ) tavsiyeniz için teşekkür ederim hocam win 10 pro deneme sürümünü yüklediğim o zaman pc ci de saol un var olun
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam bide bişey diyicem kullanacağım monitör kare sıkıntı çıkarırmı acaba?

Son düzenleme:

sami şahin

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Hocam aslında gidip 100 gb oyun indirmeyecdğim siz muhtemelen bu yüzden öneriyorsunuz ama oynayacağım oyunlar belli lol minecraft he belki işletim sistemi ders şeyleri ödevler bide video larım ama çok iyi bir youtube a başlamayacağım yani kendimi geliştirdikçe ileride hdd alırım ama bütce de az olduğu ve hdd lerin hatasından bıktığım için (yok titreme yapıp ısınır yok işte win kurarken mavi ekran verir reset atman gerekir sonuncusu bilmiyorum ssd de de öylemidir ) tavsiyeniz için teşekkür ederim hocam win 10 pro deneme sürümünü yüklediğim o zaman pc ci de saol un var olun
Benim eski bilgisayarımda sadece hdd vardı şuanki leptop da da hdd var hiç mavi ekran ısınma donma gibi sorular yaşamadım eskiden ssd mi vardı. ssd de bir 40gb boş alan bırakman gerekir 200gb kaldı win 10 60gb diye hatırlıyorum 140gb kaldı be siz daha hiç bir şey yüklemediniz depolama alanınız zaten kısıtlı ve yarı yarıya azaldı ben hiç oyun yüklemeden 500gb tam 3 senede bitirdim en az 480gb ssd öneririm

amdsaolsun

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,930
İsim
Efe GÖKKURT
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
gokkurtefe
Hocam bide bişey diyicem kullanacağım monitör kare sıkıntı çıkarırmı acaba?
Benim eski bilgisayarımda sadece hdd vardı şuanki leptop da da hdd var hiç mavi ekran ısınma donma gibi sorular yaşamadım eskiden ssd mi vardı. ssd de bir 40gb boş alan bırakman gerekir 200gb kaldı win 10 60gb diye hatırlıyorum 140gb kaldı be siz daha hiç bir şey yüklemediniz depolama alanınız zaten kısıtlı ve yarı yarıya azaldı ben hiç oyun yüklemeden 500gb tam 3 senede bitirdim en az 480gb ssd öneririm

sami şahin

80+ Silver
En İyi Cevap
2

amdsaolsun

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,930
İsim
Efe GÖKKURT
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
gokkurtefe
Hocam olmadı bi tane daha sonradan alırım ama şuan bütce yok :(

sami şahin

80+ Silver
En İyi Cevap
2

Anıl123

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Anıll
Hocam o zaman ben win 10 mu yüklediğim yoksa win 8.1 mi 8.1 de güncelleme sorunu filan olurmu ya da güncelleme butonu bulamazsam (yani olmazda) ne bilim yani win 10 a daha çok yönelecektir Microsoft bence ayrıca Hocam şöyleki normalde sıfır toplayacağım ama saolsun biden faizleri çıkarmış vazgeçtim evdeki sistemi düzeltmeye çalışıyorum en azından elimde bir sistem olur yani haksızlıyım hocam YTD
Hocam ben kendimden biliyorum hdd olan bi pc ye win 10 kurdum ilk başlarda güzeldi ama sonralarda yavaş açılmalar oyunlarda kasma vb şeyler oldu ama yinede sen bilirsin

amdsaolsun

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,930
İsim
Efe GÖKKURT
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
gokkurtefe
Hocam ben kendimden biliyorum hdd olan bi pc ye win 10 kurdum ilk başlarda güzeldi ama sonralarda yavaş açılmalar oyunlarda kasma vb şeyler oldu ama yinede sen bilirsin
Tmm dır hocam ssd alıcam zaten ssd Eskişehir yani ömrü bitse bile yine 150 mb okuma yazma değerini verecektir yani zaten düşük performans alacağım için gözde görülür bir şey olmayacaktır saol un ssd alıp win 10 pro kurucam

Avolay

80+ Gold
Arkadaşlar
2 gb lık 3 adet ram im var işlemci destek vermediği için muhtemelen 1066 mhz de çalışıyor total olarak 5821 mb ram yazıyor geri kalan sistem
Ssd alıcam patriot burst 240gb (150mb okuma yazma alacağımız biliyorum sata 1 anakarttaki )
Muhtemelen gt710 alıcam 1 gb olani (ama bilmiyorum bu pci e 2.0 anakart 1.0)
İşlemci 3.2 ghz L2 önbellek 2mb L3 yok

Ssd yi alınca pc Cide deneme sürümünü yükleticem nasıl bir işletim sistemi yükliyim win olursa sevinirim
GT710u Sıfır alacağına HD7870 al %700 daha fazla performans veriyor :)

En İyi Cevap
1
Hocam olmadı bi tane daha sonradan alırım ama şuan bütce yok :(
Bence win10, win 8.1 oyunları açmıyor, win 7 de bazı oyunları artık açamıyor, oyun için en güncel sürümü yüklemek en mantıklısıdır. Ayrıcs win10 da eksik dll dosyası hatası zor gelir 10 da 1 olur, bütün vcredist programlarını yüklersenizde neredeyse hiç dll hatası gelmez binde 1 olur, bide sizin sistem daha yeni olacağı için benim gibi win 10 da bile dll hatası almazsınız.

OrionKnight55

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
429
İsim
Selim Çakır
Discord
OrionKnight#0090
en güzeli ubuntu bütün pcyi tek başına öğretiyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

şaka maka win 10 home iyidir