Merhaba değerli forum sakinleri,
Yıllar önce kurduğum bir hayalin ilk adımlarından biri olarak bu konuyu açıyorum. Lise zamanında, ileride bir iş sahibi olursam o günün şartlarına göre güçlü bir sistem toplama hayalim vardı. Şu anda bu hayali gerçekleştirebilecek bir konuma geldim.
Sistem için istediğim özellikleri aşağıda belirttim, bunlara uygun parça ya da hazır sistem tavsiyeleriniz bekliyorum. Bilgisayar ile yeni çıkan yüksek sistem gereksinim gerektiren oyunları oynamak(2k'da) ve AutoCAD, illustrator programlarını kullanabilmek istiyorum. Örnek vermek gerekirse: God of War, Spiderman, Assassin's Creed tarzı oyunları 2k'da oynamak istiyorum.
1. RTX 4070Ti ve İntel i7 13700k işlemci kullanmak istiyorum. (diğer İNTEL işlemci ve RTX4000 serisi ekran kartı önerileri de verebilirsiniz.)
2. 32gb ram (tercihen 5000Mhz üzeri)
3. Wifi özellikli, tercihen ddr5 anakart
4. 2tb SSD (okuma yazma hızı tercihen 4k üzeri)
5. PSU, sıvı soğutucu, kasa hakkında spesifik bir isteğim yok. PSU 850watt 1000watt, kasa da serin olsun yeterli.
6. Monitör tercihen 2k IPS 144hz ve üzeri. (10kya kadar bütçe ayırabilirim.)
Piyasada gördüğüm hazır sistemleri yukarıdaki isteklerime göre düzenlediğim zaman monitörsüz 80klara çıkıyor. Tavsiye ettiğiniz bir toplama yöntemi varsa bunu da paylaşabilirsiniz.
Şimdiden yorumlarınız için teşekkürler. İyi Forumlar.