Neler Yeni

7500F eco modda daha fazla ısınmaya başladı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
ALTUĞ
Uzun süredir ecoda kullanıyorum. Sıcaklık düşüşü ve performans artışı yakalamıştım. Ne olduysa dün içime bir kurt düştü ve performanslara bakayım dedim. Sıcaklıklar coşmuş durumda. Normalde 65 olan CPU 73'lerde çalışıyor. Yaz ayında 240mm ile bu sıcaklık normal değil gibi. Boşta 50derecede. 65W ecoyu kapatınca tekrar 68'lere düşüyor.

Ryzen Master programında eco kapalıyken. Control mode normal, eco mod açıkken PBO modunda gözüküyor. Eskiden direkt eco mode olarak çıkıyordu. Bu sıcaklıkları düzeltmemin bir yolu var mı?

Ceasar123

80+ Silver
Bios olsun, ryzen master olsun tüm ayarları varsayılan kullanın.
Gidip ayar değişmeyin.

7500F dediğimiz işlemci 97 derece power throttle yiyor. Siz gidip 90 derecede bile tam performans, 0 kayıp ile oyun oynayabiliyorsunuz zaten.

Onun dışında sıvı soğutucuların kalitesi değişkendir. Hava soğutma baktığımız zaman Hafa üfleme aralığı olsun, Boruları olsun falan direkt teorideki sonucu görürüz.
Ancak sıvı soğutma öyle bir şey değil. Pompanın kalitesi vs. çok değişken var.
Hangi sıvı soğutmayı kullanıyosunuz? Termal macununuz nedir? Nasıl sürdünüz termal macunu?

Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
ALTUĞ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bios olsun, ryzen master olsun tüm ayarları varsayılan kullanın.
Gidip ayar değişmeyin.

7500F dediğimiz işlemci 97 derece power throttle yiyor. Siz gidip 90 derecede bile tam performans, 0 kayıp ile oyun oynayabiliyorsunuz zaten.

Onun dışında sıvı soğutucuların kalitesi değişkendir. Hava soğutma baktığımız zaman Hafa üfleme aralığı olsun, Boruları olsun falan direkt teorideki sonucu görürüz.
Ancak sıvı soğutma öyle bir şey değil. Pompanın kalitesi vs. çok değişken var.
Hangi sıvı soğutmayı kullanıyosunuz? Termal macununuz nedir? Nasıl sürdünüz termal macunu?
Hocam cpu değişimini 1 yıl önce yaptım. diğer parçaları 4 yıldır kullanıyorum. cm mastergel ve ml240l kullanıyorum. bütün tabana da yaydım macunu. Yaz ve kış başı kasayı her zaman tam sök tak şeklinde temizlerim. Sadece son bios sıkıntılı mı yoksa başka bir durummu var onu anlayamadım.

eco modda zaten ppt,tdc ve edc ayarlarını sınırlıyor. Mantıken sıcaklıkta düşüyor performans kaybetmeden. Yani önceden öyleydi ne oldu bilmiyorum.

Ceasar123

80+ Silver
bütün tabana da yaydım macunu.
İşlemcinin üzerinde heryere yayılmış eşit şekilde incecik bir tabaka halinde olması gerekiyor macun.

Onun dışında soğutucu, termal macununuz kaliteli zaten.

Bilmiyorum anlattıklarınızdan daha başka bir şey çıkaramadım. Ama o durumda o sıcaklık normal değil tabii ki. Ancak o sıcaklık performansada etki etmiyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
ALTUĞ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İşlemcinin üzerinde heryere yayılmış eşit şekilde incecik bir tabaka halinde olması gerekiyor macun.

Onun dışında soğutucu, termal macununuz kaliteli zaten.

Bilmiyorum anlattıklarınızdan daha başka bir şey çıkaramadım. Ama o durumda o sıcaklık normal değil tabii ki. Ancak o sıcaklık performansada etki etmiyor.
Zaten performans sıkıntılı değil. Sıcaklık saçma derece arttı. Normalde control mode yazan yerde eco mod açıkken eco yazardı. Şu an pbo var. Birde diğer 105 ve 140w modları yok artık seçenek olarak.

1726315623284.png

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,528
Üyeler
164,861
Son üye
ysf.plvc
Top Bottom