Neler Yeni

7500F Gereksiz güç kullanımı ve ısınma sorunu

Hakan06

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
464
İsim
Hakan Keser
Sonradan bir sorun çıkarır mı yoksa şimdiye sorun çıkarmış olur muydu bir şeyler yanlış gidiyorsa?
Undervolt'ta çok bir sorun olmaz. En fazla mavi ekran alırsınız , bilgisayar kapanır vb. Öyle bir durum olursa da ona göre ayarlarsınız zaten.

Undervolt'ta çok bir sorun olmaz. En fazla mavi ekran alırsınız , bilgisayar kapanır vb. Öyle bir durum olursa da ona göre ayarlarsınız zaten.
Teşekkürler bilgi için, yapmadan önce internette araştırdığıma göre çok fazla undervolt yapılırsa işlemciye fiziksel hasar verebilir falan filan diyenler vardı o yüzden emin değildim. Mavi ekran sorun olmaz herhangi bir fiziksel hasar riski yoksa.

Hakan06

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
464
İsim
Hakan Keser
Teşekkürler bilgi için, yapmadan önce internette araştırdığıma göre çok fazla undervolt yapılırsa işlemciye fiziksel hasar verebilir falan filan diyenler vardı o yüzden emin değildim. Mavi ekran sorun olmaz herhangi bir fiziksel hasar riski yoksa.
Overclock ile fiziksel hasar rahat veriliyor da undervolt ile o kadar kolay değil işlemciyi bozmak.

theGladyator01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
197
İsim
HasHoca
İnternette Videolara baktığımda kart genelde 60-65w arasında çalışıyor benimki ise neredeyse 70'in altına düşmüyor hatta arada 80'e kadar çıkıyor. PBO ayarını otomatikten kapalıya aldım ancak bir şey değişmedi.

Anakart: Gigabyte B650M-K
Soğutma: Cooler Master MasterLiquid ML240L V2

Bios uygulama üzerinden güncelledim, herhangi bir güncelleme yok şuanda. İşlemci normalde ısınmaması gerekirken özellikle güç tüketimi arttığında 75-80 dereceyi buluyor.
Hocam o işlemci güçlü bı işlemci o güç tüketimleri de fazla ama . Birde sıvı soğutmayı nasıl konumlandırdınız . Onda bir sıkıntı olabilir

Hocam o işlemci güçlü bı işlemci o güç tüketimleri de fazla ama . Birde sıvı soğutmayı nasıl konumlandırdınız . Onda bir sıkıntı olabilir
Hazır sistem, kendim bir şey yapmadım. Undervolt sonrası genellikle 50-60w kullanımda ve 60 dereceyi geçmiyor. Herhangi bir sorun yaşamam umarım.

Anwix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Fevzi Yalçın
-15 ile başladım ve şuan -50'deyim, daha fazla arttırma niyetim yok. Prime95 ile 15 dakikalık test yaptım (sonucu eke bırakıyorum), FurMark ile test yaptım ve birkaç oyun denedim. Herhangi bir çökme veya fps düşüklüğü görmüyorum, işlemci güç kullanımı ise arada 70'e fırlasada 50-60 arasında geziyor ve hala 5050MHz'de çalışıyor, sıcaklık 60 derecenin üstüne çıkmıyor. Silikon konusunda şanslıyım demek mi bu yoksa kıyamet öncesi sessizlik mi? Herhangi bir sorun olsaydı test yaparken direkt sorun yaşar mıydım?
nasıl undervolt yaptın izlediğin, ya da incelediğin forum konusunun linkini atar mısın ben de aynı işlemciyi kullanıyorum

nasıl undervolt yaptın izlediğin, ya da incelediğin forum konusunun linkini atar mısın ben de aynı işlemciyi kullanıyorum
Bu videoyu kullandım, videoda -30'dan yukarı önermemiş ya da o zamanlar desteklenmiyordu ancak Reddit'te araştırdığımda -50'ye kadar ayarlayanlar olduğunu gördüğüm için denemek istedim. Herkesin işlemcisi isim olarak aynı olsada silikon kalitesi olarak aynı değil o yüzden bilgisayarının stabil olarak çalıştığı ayarı bulman gerekiyor, herhangi bir sorun yaşarsam bende 50'yi düşüreceğim. Herhangi bir sorumluluk almıyorum 😂

Top Bottom