Neler Yeni

7500f işlemci sıcaklık düşmüyor

Bünyamina

80+ Platinum
Kral aynı işlemci ve soğutucu kullanıyorum. 50 60 derece arası gidiyor genelde. Cinebench gibi programlarda anca 83 84 derece falan goruyor. İşlemcinin soğutucu montajından eminsen işlemcinin kaç watt çektiğine bak. Bir virüs ile işlemcin yük altına giriyor olabilir. msı afterburner aç. İşlemci mhz ve watt değerlerine bak. Kullanıma bak. Bence büyük ihtimalle Bilgisayarında virüs var.
Evet test programlarında bu sıcaklığı görür. Güzel açıklamışsın. 65-70 i de görebilirsin duruma göre.
Pc de virüs yoktur olsa bile test programlarındaki sıcaklığı max alır. Çok daha üstünü görüyor.

Red4ub

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Gökhan
Phantom Spirit kısmını okumayı atlamışım, evet o iyi. 75-80 arası alman lazım gibi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

3 fanlı sıvı soğutmada 70 derece alıyorum. Onunla 70 almasının imkanı pek yok.
Ben kötü
Kral aynı işlemci ve soğutucu kullanıyorum. 50 60 derece arası gidiyor genelde. Cinebench gibi programlarda anca 83 84 derece falan goruyor. İşlemcinin soğutucu montajından eminsen işlemcinin kaç watt çektiğine bak. Bir virüs ile işlemcin yük altına giriyor olabilir. msı afterburner aç. İşlemci mhz ve watt değerlerine bak. Kullanıma bak. Bence büyük ihtimalle Bilgisayarında virüs var.
Bilgisayarı yeni topladım sadece ilkte driver booster kullandım bazı güncellemesi yapsın diye başkada aklıma bişey gelmiyor MSI afterburner kurulu onlarıda takip ediyorum

7600 ile x123 kullanan arkadaş yazın 83 dereceleri görüyordu. 7-8 derece geri gel. 7600 ile 75-80 derece arasında alır kışın.
Boş dayanaksız bir söylem değil. Burada arkadaşların aldığı sıcaklıklara göre söylüyorum.
Vardır sende de arkadaşındaki durumun benzeri ya da sıvı soğutmanda bir şeyler olabilir.
Fanları %100'de mi çalıştırıyor? Kasa kapağı açıksa eğer 7-8 derece düşüş oluyor bu arada. 7000 serisi aşırı ısınan işlemciler, normali bu yani zaten.

PANTÜRK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
317
İsim
Burak Taşdemir
Birşeyler yazacaktım aynı bileşenlere sahip arkadaş açıklamış derdini en iyi bu arkadaş anlar çözer. Watt değerlerini de karşılaştırın bence fazla yük biniyor olabilir aradaki farkın sebebi olarak.

Red4ub

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Gökhan
Fanları %100'de mi çalıştırıyor? Kasa kapağı açıksa eğer 7-8 derece düşüş oluyor bu arada. 7000 serisi aşırı ısınan işlemciler, normali bu yani zaten.
Bazı arkadaşlar 65 70 leri soyluyor iyi soğutucular ile
Mesaj otomatik birleştirildi:

Teşekkürler bı bakacağım

Bazı arkadaşlar 65 70 leri soyluyor iyi soğutucular ile
Oyundan oyuna değişebiliyor. Mesela online oyunlar oynadığım zaman düşük grafiklerde oynuyorum, düşük grafikler olunca daha çok işlemciye yük biniyor ve daha çok ısınıyor. Ama singleplayer oynadığım bir oyunda, mesela Red Dead Redemption 2'de full grafikte oynayınca daha az ısınıyor. Bilmiyorum, yani en azından durum bende bu şekilde. Başlığı açan arkadaşta asıl garip olan şey daha iyi soğutucu alıp, daha kötü sonuç alması. :D

Red4ub

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Gökhan
Oyundan oyuna değişebiliyor. Mesela online oyunlar oynadığım zaman düşük grafiklerde oynuyorum, düşük grafikler olunca daha çok işlemciye yük biniyor ve daha çok ısınıyor. Ama singleplayer oynadığım bir oyunda, mesela Red Dead Redemption 2'de full grafikte oynayınca daha az ısınıyor. Bilmiyorum, yani en azından durum bende bu şekilde. Başlığı açan arkadaşta asıl garip olan şey daha iyi soğutucu alıp, daha kötü sonuç alması. :D
En çokta o ağrıma gidiyor ya sırf bu yuzden iyi bir soğutma alayım dedim o kadar araştırdım dereceleri daha kotu çıktı 😭

Red4ub

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Gökhan
cek 360lık bir sıvı sogutucu tadına bak :D
Aslında 240 lik alabiliyordum phantom spirit yerine ama stabillik istediğim için aldım keşke alsamiydim diye kendimi alamıyorum 😅

justice57

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
Bahadır Başer
Korkarimki o düşmez kardeşim testlerde izledim 7500f , i5 14600kdan 5 derece fazla yani Amd işte bu yüzden almiyorum.
Termal grizzy degil Altın sürsen oraya o sıcaklık düşmez.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,436
Üyeler
164,840
Son üye
slhyldz
Top Bottom