Talha-
80+
Dahası
1 2 Gündür işlemcimde darboğaz var. Cs 2 de işlemci kullanımı 90lara dayanıyor. Ekran kartı kullanımı ise yüzde 40 civarında oluyor. Cs işlemci oyunu biliyorum fakat bu değerler yoktu. Sürekli kontrol eden biriyim. Cinebench testi yaptım. 6600 puan aldım. Bu işlemci multıcorede 14000 puan alan bir işlemci. İşlemcimde pbo ayarı açık +150 cpu boost clock var. Daha sonra biostan ayarları sıfırladım. Tekrar test yaptım almam gereken 14000 puanı aldım. Puanı aldıktan sonra tekrar pbo ayarını açtım ve 14600 puan aldım. Birkaç maç cs attım herhangi bir darboğaz yoktu. Sonra bir maç daha girdim darboğaz tekrar oldu. Tekrar cb 23 testi yaptım 6600 puan aldım.
Neden böyle oluyor. Bu sorunu nasıl çözerim, İşlemcim mi bozuk? Pbo ayarı yaptığım için mi oluyor. PBO ayarı 2 3 gün öncesine kadar otomatikteydi. 2 3 gün önce youtubeda karşıma çıkan 7500f overclock videosunda görüp cpu boost ayarı ekledim manuel olarak. Adam 200mhz cpu boost yapıyordu ben ne olur ne olmaz onu +150 yapmıştım sadece ondan mı kaynaklıdır?
Sistemi 10 ay önce sıfır topladım. Sistemim imzamda yazıyor.
Neden böyle oluyor. Bu sorunu nasıl çözerim, İşlemcim mi bozuk? Pbo ayarı yaptığım için mi oluyor. PBO ayarı 2 3 gün öncesine kadar otomatikteydi. 2 3 gün önce youtubeda karşıma çıkan 7500f overclock videosunda görüp cpu boost ayarı ekledim manuel olarak. Adam 200mhz cpu boost yapıyordu ben ne olur ne olmaz onu +150 yapmıştım sadece ondan mı kaynaklıdır?
Sistemi 10 ay önce sıfır topladım. Sistemim imzamda yazıyor.