Ama Asus ve powercolor kadar olamaz değil mi ya bu marka farkını anlamadım aynı ekran kartı değil mi biri Asus yapmış biri powercolor yapmış biri Sapphire yapmış ben bişi anlamadım
Hocam her ekran kartı aslında kendince bir anakart şeklinde işliyor, tüm işler bu anakartta işliyor ve NVIDIA, AMD vb. Bunu üretiyor. Örneğin nvidia rtx 4070 üretiyor ve o anakartı msi, Asus, sapphire gibi markalara veriyor. Bu markalar onun üzerine soğutucu blokları, fanlar, iskelet, estetik açıdan eklentiler (bazıları overclock) yapıyor. Yani aslında hepsinin performansı aynı, soğutma ve estetik farklı. Asus kadar olamaz ama bu kötü olması anlamına gelmiyor. Asus güzel diye diğerleri kötü değil. Sapphire soğutması gayet kalitelidir düzey olarak orta-üst denilebilir. Ancak Asus gibi markalar sırf 'Asus' diye daha pahalı olabiliyor. Örneğin Asus Tuf rtx 4070 super fiyatı bir üst model olan Galax 4070 ti super'e eşit. Burada bence kesinlikle üst modeli tercih etmek daha mantıklı. "Bilinmedik" marka yok aslında sadece bazı kişiler duymadığı için böyle. Yoksa çoğu ekran kartı markası kaliteli denilecek seviyede