Neler Yeni

Yardım 7800X3D Işlemcim Ani Isınması

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Hüseyin Paso
Arkadaşlar merhaba yakın zamanda 7800x3d işlemcili pc topladım eskiden kullandığım 240 lık sıvı soğutma yanınada Noctua nf-f12 2 adet fan taktım ama sorunum bir uygulama veya oyun açarken işlemci aniden ısınıyor ve anında düşüyor haliyle fan sesi beni rahatsız ediyor radyatör çıkışına elimi tuttuğumda sıcak hava falanda yok ben toplamadan önce bana bu işlemciye 360 lık sıvı soğutma gerek dediler ama arkadaşım aynı işlemciyi hava soğutma ile kullanıyor onda problem yok bana bu fan sesinin anlık işlemci kullanımdan arttığını voltaj düşürmeyi önerdiler sizce ne yapmalıyım Voltajmı düşüreyim yoksa gidip 360 sıvı soğutmamı alayımki 360 radyatör detekleyen kasamda yok mecbur kasada alacaz

Son düzenleme:

ankebutrr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Ümit Qua
Steam
Quandros
Discord
quandros / Ümit#1111
360 lık sıvı soğutmada da aynısı olacak bende de aynı işlemci + 360 lık sıvı soğutma vardı dediğin gibi ısı dalgalanması çok yüksek, masaüstünde normalde 40 derecelerde çalışırken bile aniden hiçbir şey yapmadığım halde 75-80 civarına çıktığını gördüm üstelik curve opt + undervolt yaptığım halde bu şekildeydi bende bu durumdan kaynaklı sık sık yüksek fan sesi duymaya sinir olup daha 1 ay olmamışken sattım gitti bir daha da üzerinde amd yazan birşeyi almam. Nvidia + intel bu ikiliye devam.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Arkadaşlar merhaba yakın zamanda 7800x3d işlemcili pc topladım eskiden kullandığım 240 lık sıvı soğutma yanınada Noctua nf-f12 2 adet fan taktım ama sorunum bir uygulama veya oyun açarken işlemci aniden ısınıyor ve anında düşüyor haliyle fan sesi beni rahatsız ediyor radyatör çıkışına elimi tuttuğumda sıcak hava falanda yok ben toplamadan önce bana bu işlemciye 360 lık sıvı soğutma gerek dediler ama arkadaşım aynı işlemciyi hava soğutma ile kullanıyor onda problem yok bana bu fan sesinin anlık işlemci kullanımdan arttığını voltaj düşürmeyi önerdiler sizce ne yapmalıyım Voltajmı düşüreyim yoksa kidip 360 sıvı soğutmamı alayımki 360 radyatör detekleyen kasamda yok mecbur kasada alacaz
Anlık ısınma her işlemcide olur. İşlemci sıcaklığı normal düzeylerde ise sorun yoktur.

Garbajosa

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
369
İsim
Kenan Çelik
Benzer sorunları yaşadım. Bende de 240lık soğutucu vardı ve soğutamıyordu. Curve optimizer işlemi + Deepcool ls720 aldım. Anlık sıcaklık artışı, fan sesi vs hiçbir sorun yaşamıyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Hüseyin Paso
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Anlık ısınma her işlemcide olur. İşlemci sıcaklığı normal düzeylerde ise sorun yoktur.
evet ama fanların aniden hızlanıp aniden durması aşırı sinir bozucu bu soruna çözüm arıyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Benzer sorunları yaşadım. Bende de 240lık soğutucu vardı ve soğutamıyordu. Curve optimizer işlemi + Deepcool ls720 aldım. Anlık sıcaklık artışı, fan sesi vs hiçbir sorun yaşamıyorum.
Son çare öyle yapacam ama kasam 360 lık radyatör desteklemiyor mecbur onuda değişecez

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,040,829
Üyeler
165,080
Son üye
BgR1
Top Bottom