7900xt sistemde sürekli sorun yaşıyorum.

i2aras

80+
Reaksiyon skoru
1
Sistemim aşağıdaki gibi. Yaklaşık 2-3 aydır hiç oyun oynamıyordum. Lol gireyim dedim fps 240 sabit fakat minyon keserken bile acayip fps drop yiyorum sürekli titreşim var gibi. Asla akıcı değil. Ram ile anakart uyumlu olmadığı için expo ayarlarını elle girmem gerekiyor. Expo profili seçtikten sonra bilgisayar yeniden başlatılmıyor. Bu sorunu tcl vb ayarları elle girerek çözdüm. Az önce bios güncelledim tekrardan elle ayarlayayım derken tCL, tRCD, tRP, tRAS vs. değerlerin normalden farklı olduğunu gördüm örneğin tCL değeri 38 olması gerekirken 40 yazıyordu bir altındakinde de aynı şekilde. Bilgisayarı 2 kez kapatıp açınca düzeldi. Hayatımdaki en büyük pişmanlığım bu sistemi toplamak oldu.
İşlemci: AMD Ryzen 5 7600X.
Anakart: MSI Pro X670-P Wi-Fi 6600MHz(OC) DDR5 soket AM5 hdm.
Ekran kartı:Sapphire RX 7900 XT Nitro+ Vapor X 11323-01-40G 320 Bit GDDR6 20 GB Ekran Kartı
Kasa: Cooler Master Masterbox MB520.
PSU: Cooler Master MWE 750W 80+ Gold V2 2xeps 120 mm fanlı PSU.
Sıvı soğutma: Cooler Master Masterliquid ML240L V2 RGB 240mm sıvı soğutma.
SSD: Samsung 970 EVO Plus.
RAM: G.Skill 32 GB (2x16 GB) flare X5 6000MHz CL32 DDR5.

Sistemim aşağıdaki gibi. Yaklaşık 2-3 aydır hiç oyun oynamıyordum. Lol gireyim dedim fps 240 sabit fakat minyon keserken bile acayip fps drop yiyorum sürekli titreşim var gibi. Asla akıcı değil. Ram ile anakart uyumlu olmadığı için expo ayarlarını elle girmem gerekiyor. Expo profili seçtikten sonra bilgisayar yeniden başlatılmıyor. Bu sorunu tcl vb ayarları elle girerek çözdüm. Az önce bios güncelledim tekrardan elle ayarlayayım derken tCL, tRCD, tRP, tRAS vs. değerlerin normalden farklı olduğunu gördüm örneğin tCL değeri 38 olması gerekirken 40 yazıyordu bir altındakinde de aynı şekilde. Bilgisayarı 2 kez kapatıp açınca düzeldi. Hayatımdaki en büyük pişmanlığım bu sistemi toplamak oldu.
İşlemci: AMD Ryzen 5 7600X.
Anakart: MSI Pro X670-P Wi-Fi 6600MHz(OC) DDR5 soket AM5 hdm.
Ekran kartı:Sapphire RX 7900 XT Nitro+ Vapor X 11323-01-40G 320 Bit GDDR6 20 GB Ekran Kartı
Kasa: Cooler Master Masterbox MB520.
PSU: Cooler Master MWE 750W 80+ Gold V2 2xeps 120 mm fanlı PSU.
Sıvı soğutma: Cooler Master Masterliquid ML240L V2 RGB 240mm sıvı soğutma.
SSD: Samsung 970 EVO Plus.
RAM: G.Skill 32 GB (2x16 GB) flare X5 6000MHz CL32 DDR5.
ramler default ayardayken de aynı sorunu yaşıyor musun ?

evet yaşıyorum. Bu sistem stabil çalışıyordu 6 ay önceye kadar. Kafayı yedi. Lolde bile kasıyor şaka gibi :D
lolde kasıyorsa sorun riot games başka oyunlarda kasıyorsa farklı bir durum olabilir virüs bile olabilir (windows havadan nem kapabiliyor 3 aylık temiz pcimde mining virüsü çıktı xd)

lolde kasıyorsa sorun riot games başka oyunlarda kasıyorsa farklı bir durum olabilir virüs bile olabilir (windows havadan nem kapabiliyor 3 aylık temiz pcimde mining virüsü çıktı xd)
Ne yapmam gerekiyor? Önerin nedir? Lolde stabil çalışıyordu. Sıradan bir FPS düşüşü olsa anlarım fakat bu normal değil bence. Bildiğin oyun kasıyor. CS'de ölüm maçında ise oyun akıcı değil.

Ne yapmam gerekiyor? Önerin nedir? Lolde stabil çalışıyordu. Sıradan bir FPS düşüşü olsa anlarım fakat bu normal değil bence. Bildiğin oyun kasıyor. CS'de ölüm maçında ise oyun akıcı değil.
yani hocam 2-3 ay kapalı olan bi pc birden bunu yapıyorsa yazılımsal olduğunu düşünüyoru 2-3 aydır oyun mu oynamıyorsunuz yoksa pc mi açık değildi pc açık değil ise güncellemeler yapılmamış olabilir driver , chipset , bios bunun tonlarca sebebi olabilir işlemcinin arasına kaçan toz bile bu yol açabilir :D.

aynı sorun bendede vardı güncellemeden sonra düzeldi gtx 1080 var benden büyük ihtimallen donınmda sorun yoksa oyunla alakalı

bi anda kasıyor yada donuyor dimi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,101,170
Üyeler
175,172
Son üye
saulbaba
Geri