Neler Yeni

Yardım 8.000 TL'ye RTX 4060 sistem için monitör önerisi

MeReKGs67

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Kerem Özbey
Bütçe
8000
Selamünaleyküm arkadaşlar. Yeni sistem aldım Ryzen 5 5600 işlemcili, RTX 4060 ekran kartlı. Normalde RX 6750 XT alıp 2K monitör almayı düşünüyordum ama bu sistemi ucuza bulunca bunu aldım. 4060 için 2K kartı değil diye biliyorum ama FPS oyuncusu değilim, nadir oynarım, Valorant falan hiç oynamam.

Sizce hikayeli oyunlar için 2K monitör alsam kart buna yeter mi? İlk sorum bu. Ben şahsen şimdi yetse bile yeni çıkan oyunlarda sıkıntı yaşatacağını düşünüyorum, 2K monitörü de 1080P'ye düşürdümü orijinal 1080p monitör gibi HD olmuyormuş araştırdığım kadarıyla o yüzden 1080p monitör almak şu anki fikrim.

O zaman.

AOC 24G4X vs Lenovo Legion R25i-30 vs LG UltraGear 24GN65R-B​

Diyorum ve sözü size bırakıyorum.(alternatif monitör tavsiye edebilirsiniz sebep belirtirseniz sevinirim)

Bu arada AOC ile Lenovo arasında AOC için kontrastı daha iyi diye onu tercih etmelisin diyenler olmuş. LG hakkında bir bilgim yok akakçede popülerler arasında diye buraya aldım

Şöyle biraz baktım LG için daha düşük özellikli diyorlar AOC alacaksam *inerji, İncehesap, Trendyol, Hepsiburada hangisinden alayım neredeyse hepsi aynı fiyata satıyorlar

Son düzenleme:

MeReKGs67

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Kerem Özbey
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
AOC monitör hakkında...

Kullanıyorum. sRGB modu hariç renk gamutunda ciddi sapma var. YouTube yabancı inceleme videolarını izlerseniz görürsünüz. Bana göre fiyatının monitörü değil.

Kardeşime aldık bir problemi yok ama renk profilleri berbat, HDR off yapınca ya programdan ya da monitör menüsünden renk saçma sapan çamur gibi oluyor elimde çok eski AOC monitör var onda da renk ayarları çok dengesiz, bunu halledememişler, tavsiyem alırsanız da program yerine Microsoft Store da monitorian uygulaması ile parlaklık ayarlamak HDR'ı Windows'tan açmak son olarak FPS moduna monitör menüsünden geçmek bu şekilde bu saçma renk profillerine denk gelmezsiniz.

Ben geçen aylarda AOC 24G2SP satın almıştım. Karanlık odada siyah ekran açınca koyu mavimsi siyah bir ekranı vardı, siyahları parlıyordu. Bu yüzden iade ettim. Arka ışıklandırması fazla olduğu için siyah sahnelerde siyaha yakın bile renk veremiyordu. Hiç beğenmedim kısacası.

Şeklinde yorumlar gelmiş Lenovo monitörde böyle problemler var mı renk profillerinde falan?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Screenshot_51.png

Bir de şöyle bi baktım da şimdi benim ekran kartı Nvidia olacak ama Lenovo'da AMD FreeSync var gözüküyor G-SYNC yok bu sıkıntı oluşturmaz mı? FPS sabitleme yapamayacak mıyım?

Bi de Adaptive Sync yok Lenovo'da bu kötü değil mi

MeReKGs67

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Kerem Özbey
Ayrıca Lenovo için şu yorum yapılmış AOC için ne durumda bu anlatılanlar?

Merhabalar arkadaşlar ürün elime geçeli 5 6 saat oldu incelenebilecek her şeyi inceledim farklı monitörlerden vazgeçip bu monitörü aldım. Şimdi size deneyimlerimi aktaracağım çünkü kimse tam olarak uzunlamasına açıklama yapmamış. Ürün öncelikle güzel gözüküyor kesinlikle , ayakları gerçekten yere sağlam oturuyor düşer mi gibi bir düşünceniz olmaz. Eğer üründeki mprtyi açmazsanız parlaklığı da yeteri kadar iyi durumda. 180hz overclock da sadece 30dakika. Benim düşüncem bu monitörü fps tarzı oyun oynamayan arkadaşlar alırsa daha çok mutlu olur çünkü üründe 0.5 1 ms ve 2ms aralıklarında kullanmak isterseniz gözle görülür şekilde ghosting problemi var. Bu üründe tamamen kronik bir durum bu keşke bana birisi söyleseydi de tekrardan düşünebilseydim. Tabi ghostingi azaltabilme gibi bir lüksünüz var. O da monitörün arayüzünden overdrive ayarını değiştirebilirsiniz overdrive ne kadar düşük olursa o kadar yüksek ms alırsınız. 0.5ms (MPRT) / 1ms (Level 5) / 2ms (Level 4) / 3ms (Level 3) / 4ms (Level 2) / 5ms (Level 1) hatta şunu da atıyım direkt lenovo yetkilisinden aldım bu bilgileri. Overdrive 4 ve mprtde ghosting yapıyor. Bu bence bu monitörün 1. eksisi. İkinci olarak da diyelim ki ghostinge de eyvallah dedim ben 0.5 ms almak istiyorum diyorsunuz. İşlerin asıl tadı orda kaçıyor. Bunun için mprtyi açmanız gerekiyor mprtyi de açtığınızda birinci olarak freesync kullanamıyorsunuz ikinci olarak parlaklık değeri gözle görülebilecek kadar düşüyor. ve bir de bunlara ek ghosting de oluyor. Monitörü alıcak arkadaşlar bunları göz önünde bulundursun.Şahsen ben bunları bilseydim bu monitörü tercih etmezdim.

MeReKGs67

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Kerem Özbey
Lenovo'daki sorunları bilmiyorum da aoc'deki şikayetleri yapanların hiçbirinin önerilen custom colorları uyguladığını ve icc profile kurduklarını düşünmüyorum. Hepsi warm veya cool gibi zart zurt renk modlarında monitörü bırakmıştır muhtemelen. Overdrive ayarlarından da haberleri yoktur. Bunları yapmayıp üstüne srgb moda almayan bile var. Hdr'ı iyi bir şey sanıp kullanan da çok var. Tüm bunlar varken o rastgele yorumları ciddiye almak mümkün değil. Hiçbirine bakmayacaksın dümdüz hardware unboxed'ın videosunu izleyeceksin en iyisi ve en bilimseli. Mis gibi ölçüyor anlatıyor adam.

@AlevFırtınası Hocam peki bunun bi ayar yapma konusunu çekebilir misiniz? İnsanlar monitör konusunda cahil olabilir benim gibi sonuçta bi kere monitörler işimiz oluyor değişik değişik kavramlar karşımıza çıkıyor :) Önerilen custom color ne icc profile ne renk modu ne olmalı overdrive ne olmalı monitörü sürekli srgb modda mı açık bırakacaz HDR kullanılmamalı mı lütfen bunları teker teker cevaplayabilir misiniz

https://www.itopya.com/aoc-27-q27g2s-165hz-1ms-hdmi-dp-hdr-g-sync-qhd-ips-gaming-monitor_u25770 50 ile 80 arası fps alırsın

Çok ağır olmayan oyunlarda orta ayarda
Hocam hep düşük FPS lerde oynadım 1680x1050 monitörümle biraz yüksek FPS'in tadını çıkarıyım diyorum 1080p ile :D

Screenshot_52.png

Bi monitör için oluşan sekme yığınlığı (Sildim gene doldu)

Son düzenleme:

MeReKGs67

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Kerem Özbey
https://www.itopya.com/aoc-27-q27g2s-165hz-1ms-hdmi-dp-hdr-g-sync-qhd-ips-gaming-monitor_u25770 50 ile 80 arası fps alırsın

Hocam şöyle bir sorum olacak 1080p'de daha yüksek FPS alıcam sonuçta 1440p'ye geçince bu düşecek peki. 1440p için daha düşük FPS oynamaya değer mi? FPS türü az oynadığımı düşünürsek normal oyunlar da 100 fps oynayacağıma 60 70 FPS lerde oynamak can sıkıcı göz görülen bir sıkıntı oluşturur mu yoksa tam tersi görüntü daha net olduğu için zevk seviyesi daha da mı artar

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Çağlar
Selamünaleyküm arkadaşlar. Yeni sistem aldım Ryzen 5 5600 işlemcili, RTX 4060 ekran kartlı. Normalde RX 6750 XT alıp 2K monitör almayı düşünüyordum ama bu sistemi ucuza bulunca bunu aldım. 4060 için 2K kartı değil diye biliyorum ama FPS oyuncusu değilim, nadir oynarım, Valorant falan hiç oynamam.

Sizce hikayeli oyunlar için 2K monitör alsam kart buna yeter mi? İlk sorum bu. Ben şahsen şimdi yetse bile yeni çıkan oyunlarda sıkıntı yaşatacağını düşünüyorum, 2K monitörü de 1080P'ye düşürdümü orijinal 1080p monitör gibi HD olmuyormuş araştırdığım kadarıyla o yüzden 1080p monitör almak şu anki fikrim.

O zaman.

Diyorum ve sözü size bırakıyorum.(alternatif monitör tavsiye edebilirsiniz sebep belirtirseniz sevinirim)

Bu arada AOC ile Lenovo arasında AOC için kontrastı daha iyi diye onu tercih etmelisin diyenler olmuş. LG hakkında bir bilgim yok akakçede popülerler arasında diye buraya aldım

Şöyle biraz baktım LG için daha düşük özellikli diyorlar AOC alacaksam *inerji, İncehesap, Trendyol, Hepsiburada hangisinden alayım neredeyse hepsi aynı fiyata satıyorlar
İlki

MeReKGs67

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Kerem Özbey

Bu nasıldır hocam 24 inç 2K alınır mı 27 inç büyük gelir diye çekiniyorum FPS oyuncusu değilim tekrar belirtiyim

Hem 24 inçte 2K daha net olmaz mı ekran daha küçük olduğu için pikseller daha sıkışık

drakathx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
443
İsim
Burak

O zaman.

AOÇ 24g4x al geç bence fullhd de en kralı bu denebilir

MeReKGs67

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Kerem Özbey
ASUS VG27AQL1A Modelini al bence 2 k ve 170 hz asus kalitesi tavsiye ederim.
Hocam ben 1080p AOC 24g4x aldım kargoda. Şu an bu konuyla ilgileniyorum 😄

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,005,171
Üyeler
159,282
Son üye
monchaiy
Top Bottom