Apacer Panther Black-Gold 2x16 Gb 3200 mhz ram almayı düşünüyorum fakat elimde 2 adet 8 gb ram bulunuyor acaba hepsini birlikte kullanmam sorun çıkarır mı yoksa sadece 2x16 gb ile mi devam etmeliyim
Anakartım B450 GAMİNG PLUSİŞLEMCİ RYZEN 7 5700X
32 yeterli olurApacer Panther Black-Gold 2x16 Gb 3200 mhz ram almayı düşünüyorum fakat elimde 2 adet 8 gb ram bulunuyor acaba hepsini birlikte kullanmam sorun çıkarır mı yoksa sadece 2x16 gb ile mi devam etmeliyim
Anakartım B450 GAMİNG PLUS
İŞLEMCİ RYZEN 7 5700X
32 elbette yeterli olur fakat 48 şeklinde kullanmam sorun yaratır mı ben onun peşindeyim.32 yeterli olur
Hayır yaratmaz. Overclock yapmayacaksan bir sorun olmaz.32 elbette yeterli olur fakat 48 şeklinde kullanmam sorun yaratır mı ben onun peşindeyim.
overclock yapmayı düşünmüyorum sadece elimdeki ramler boşa gitmemesi için böyle kullanmak istiyorum performans artışı olur mu acaba?Hayır yaratmaz. Overclock yapmayacaksan bir sorun olmaz.
Elinizdeki ramler alacaklarınız ile aynı marka ve model mi ? Frekansları gecikme hızları aynı olmalı. Bununla birlikte kanalları doğru takarsanız sorun yaşamazsınız. 16 + 16 2. ve 4. ram slotuna 8 + 8 1. ve 3. girişlere takılmalı gibi. Standart dizilimde kanallar 2-4 öncelikli 1-3 ikinci kanal olarak geçerApacer Panther Black-Gold 2x16 Gb 3200 mhz ram almayı düşünüyorum fakat elimde 2 adet 8 gb ram bulunuyor acaba hepsini birlikte kullanmam sorun çıkarır mı yoksa sadece 2x16 gb ile mi devam etmeliyim
İŞLEMCİ RYZEN 7 5700X
Farklı marka ve model olsa da %90 gibi büyük ihtimalle sorunsuz kullanırsın. Fakat söylenildiği gibi ramler içinde en düşük mhz hangisi ise bütün ramler o hıza düşer. Performans artışı olsa bile bunu hissedemezsiniz.overclock yapmayı düşünmüyorum sadece elimdeki ramler boşa gitmemesi için böyle kullanmak istiyorum performans artışı olur mu acaba?
Satarsan talip olurumApacer Panther Black-Gold 2x16 Gb 3200 mhz ram almayı düşünüyorum fakat elimde 2 adet 8 gb ram bulunuyor acaba hepsini birlikte kullanmam sorun çıkarır mı yoksa sadece 2x16 gb ile mi devam etmeliyim
İŞLEMCİ RYZEN 7 5700X
ramlerin mhzleri ayni olmali yoksa hangi ram en dusuk mhz ise hepsi o mhz de calisir calismaz ise zaten sistemde baya sorun yasarsin siyah ekran hatali aniden donmalar vb uyumlu calismayacagi icin markalarida ayni olmali
Mhzleri 4 raminde 3200 o yüzden düşme yaşanmaz diye düşünüyorum değerli fikirleriniz için teşekkür ederim.Elinizdeki ramler alacaklarınız ile aynı marka ve model mi ? Frekansları gecikme hızları aynı olmalı. Bununla birlikte kanalları doğru takarsanız sorun yaşamazsınız. 16 + 16 2. ve 4. ram slotuna 8 + 8 1. ve 3. girişlere takılmalı gibi. Standart dizilimde kanallar 2-4 öncelikli 1-3 ikinci kanal olarak geçer
5 yıldır kullanıyorum bir problemi yok fakat yine de problem çıkaracak derecede yaşlandılar o yüzden satıp sizi üzmek istememSatarsan talip olurum
teşekkür ederim düşünceleriniz için 2-4 ve 1-3 şeklinde deneyeceğim.nasılsa 16 lar ı alacaksınız alıp 2 ve 4 . slota takıp 1-3 slotada 8 leri takıp denersiniz baktınız bi anormallik yok kullanırsınız en kötü sistem açılmaz ne olabilir ki başka baktınız bir sorun oldu 8 leri satarsınız yada kenara koyarsınız olur biter
Ona gore fiyatta indirim yaparsaniz sansimi deneyebilirim suan elimde sadece 8 gb var ve cok zor oluyorMhzleri 4 raminde 3200 o yüzden düşme yaşanmaz diye düşünüyorum değerli fikirleriniz için teşekkür ederim.
Mesaj otomatik birleştirildi:
5 yıldır kullanıyorum bir problemi yok fakat yine de problem çıkaracak derecede yaşlandılar o yüzden satıp sizi üzmek istemem