Neler Yeni

8 bin tl ye alinabilecek en iyi sehir bisikleti

Ellsy

80+ Bronze
Bütçe
8000
Arkadaşlar merhaba kilo vermek için bisiklet arıyorum şuan salcona ng650 var fakat şehir bisikleti istiyorum sürerken hizli olmaz için öneriniz varmidir? (Kilomu sormadan söyleyeyim 103 kiloyum altta obez demenize gerek yok biliyorum :) )

Kontfire

80+ Silver
Arkadaşlar merhaba kilo vermek için bisiklet arıyorum şuan salcona ng650 var fakat şehir bisikleti istiyorum sürerken hizli olmaz için öneriniz varmidir? (Kilomu sormadan söyleyeyim 103 kiloyum altta obez demenize gerek yok biliyorum :) )
Bisiklet konusunda maalesef bilgim yok ama azimle başaramayacağın şey yoktur dostum , devam et bu yolda 🤙🏼 Diyete dikkat et biraz, sadece spor ile yavaş oluyor kilo kaybı.

Ellsy

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

frknhrmnc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
205
İsim
Furkan Harmancı
Amaç kilo vermek ve keyifle sürmek olduğuna göre yavaşta olsa bu bisiklette devam etmeni tavsiye ederim. Kendine bir hedef koy o hedefe ulaştığın zaman kendini ödüllendirmek için bir ödül al bence. İkinci el düşünmüyorsan 8000 liraya alacağın bisiklet ng650den çok farklı olmayacak. Çevrende iyi bir bisikletçi varsa bisikletini bakıma ver. Göbeklere bakım yaptırsan bisikletin akıcılığı ciddi anlamda değişir. Sağlam bir kask suluk güneş kremi bisiklet kıyafeti gibi şeyler alabilirsin. Bulunduğun ilde bisiklet ekipleri varsa onlara katıl. Bisikletin kalitesi tabii ki performansını hızını etkiler. Bisiklet tiplerinin hıza ciddi etkisi var ama unutma bisikletin hareket etmesini sağlayan sensin zamanla kondisyon kazandıkça başlangıç düzeyi için yeterli hıza ulaşırsın. Seni tatmin etmediği zaman yol veya hibrit bisikletlere yönelirsin.

Dark Date

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Mehmet Efe
Arkadaşlar gerçekten uzun zamandır bisikletçi olan ve bu işte birşeyler bilen birisi olarak söylüyorum. Şehir bisikleti ve dağ bisikleti arasında çok bir fark yok. Yani fark yok derken en azından sizin bahsettiğiniz dağ bisikletleri arasında bir fark yok. Salcano ng 650 dediğin bisiklet profesiyonel bir dağ bisikleti değil. Yani ön amortisörü zaten çok iyi değil. Şehir bisikleti ve dağ bisikleti arasındak en büyük fark genelde lastik boyutları falan oluyor. Onunda çok bir şey fark ettireceğini sanmayın yani aralarında neredeyse hiçbir fark olmaz. Eski kasa şehir bisikletleri çift süspansiyon olur hatta kaldırıma inip çıkarken falan rahat olman için. Aslında onunda hızlı gitmek için yapılır bir tarafı yok yani o kadar şehir bisikleti alayım diye düşünmene gerek yok. Eğer bisiklet üstünde hareket falan yapmıyacaksanda üst seviyelere çıkmana gerek yok. Genel olarak her bisiklet işini görür.

Ellsy

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bisiklet konusunda maalesef bilgim yok ama azimle başaramayacağın şey yoktur dostum , devam et bu yolda 🤙🏼 Diyete dikkat et biraz, sadece spor ile yavaş oluyor kilo kaybı.
Sagolun zaten dikkat etmeye çalışıyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Amaç kilo vermek ve keyifle sürmek olduğuna göre yavaşta olsa bu bisiklette devam etmeni tavsiye ederim. Kendine bir hedef koy o hedefe ulaştığın zaman kendini ödüllendirmek için bir ödül al bence. İkinci el düşünmüyorsan 8000 liraya alacağın bisiklet ng650den çok farklı olmayacak. Çevrende iyi bir bisikletçi varsa bisikletini bakıma ver. Göbeklere bakım yaptırsan bisikletin akıcılığı ciddi anlamda değişir. Sağlam bir kask suluk güneş kremi bisiklet kıyafeti gibi şeyler alabilirsin. Bulunduğun ilde bisiklet ekipleri varsa onlara katıl. Bisikletin kalitesi tabii ki performansını hızını etkiler. Bisiklet tiplerinin hıza ciddi etkisi var ama unutma bisikletin hareket etmesini sağlayan sensin zamanla kondisyon kazandıkça başlangıç düzeyi için yeterli hıza ulaşırsın. Seni tatmin etmediği zaman yol veya hibrit bisikletlere yönelirsin.
Hmm ne tür bakimlar önerirsiniz 2 yıldır elimde nadir binerdim yaglamasini falan yaptım ama jant da sorun var glb aynı şekilde jant telindede olabilir

2.el şunu düşünüyordum CARRARO DAYTONA 927 buda dağ bisikleti nispeten daha hızlı

cemozgen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
151
İsim
Cem
dostum bisiklet olarak bilgim yok ama mutlaka ağırlık idmanı yapmalısın fitness konusunda bilgiyim, kilo verirken ağırlık idmanı olmadan olmaz.

Ellsy

80+ Bronze
dostum bisiklet olarak bilgim yok ama mutlaka ağırlık idmanı yapmalısın fitness konusunda bilgiyim, kilo verirken ağırlık idmanı olmadan olmaz.
Çok denedim hatta bir süre yaptım 2 3 ay gibi ama o tamamen mental işi ve bende onu kaldıracak mental malesef yok

frknhrmnc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
205
İsim
Furkan Harmancı
Sagolun zaten dikkat etmeye çalışıyorum

Hmm ne tür bakimlar önerirsiniz 2 yıldır elimde nadir binerdim yaglamasini falan yaptım ama jant da sorun var glb aynı şekilde jant telindede olabilir

2.el şunu düşünüyordum CARRARO DAYTONA 927 buda dağ bisikleti nispeten daha hızlı
Özellikle jant göbeği ve orta göbek bakımları. Zincirin adam akıllı temizlenip tekrar yağlanması. Doğru vites kullanımını öğrenmeni daha yüksek kadanslı sürüş yapmanı tavsiye ederim.

Ellsy

80+ Bronze
Özellikle jant göbeği ve orta göbek bakımları. Zincirin adam akıllı temizlenip tekrar yağlanması. Doğru vites kullanımını öğrenmeni daha yüksek kadanslı sürüş yapmanı tavsiye ederim.
Hocam ben genelde (vites sırasını bilmiyorum) öndeki vites yani pedal attığımız yerdeki vitesi sondan 2.sinde sürüyorum

Ellsy

80+ Bronze
Ya konu dirilttim ama önerin var mı jant göbeği için.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,035,987
Üyeler
164,226
Son üye
apoairly
Top Bottom