Asfalt Osman
80+ Silver
Dahası
Soruyu cozomedim bence soru yanlış konularda geri değilim sadece tekrar yapıyorum bu arada
Burda carprazlanan AA ve aa o yüzden hepsi cekinik olurKanka buruşuk baskın olsaydı,birinci kuşak tamamen buruşuk olurdu.İki tane saf döl çaprazlanmış,ve tamamen düz tohumlu olmuş.Ben cevabı B buldum.Çünkü hepsi heterozigot baskın olur bu durumda.
Konuyu tekrar etmende fayda var.AA x aa oluyor.Çaprazladığında ilk A nın karşısına diğer taraftaki ilk a geliyor,sonra ilk A nın karşısına 2. a geliyor.İlk 2 bezelye Aa ve Aa oldu.Şimdi 2. A yı çaprazlayalım;Burda carprazlanan AA ve aa o yüzden hepsi cekinik olur
Hayır o cevaplar saçma olan direk eletince işaretledimHem buruşuk tohumluya çekinik özellik vermişsin, hem de cevaba a demişsin, Cevap b olacak. Çünkü ilk çarprazlama da hepsi Aa genotipe sahip ve hiç biri çekinik değil. Bu yüzden fenotipleri çekinik olamaz.
Problem değil çözmeye devamHayır o cevaplar saçma olan direk eletince işaretledim
Mesaj otomatik birleştirildi:
Kusura bakmayın yanlış okumuşum cekinik fenotip diyormuş ben genotip diye okudum sizide yordum iyi aksamlar
Ben daha çözüyorum hala ihtimal var deneme netlerim 450 ustuProblem değil çözmeye devam