Neler Yeni

Yardım 8 yıllık laptop bilgisayarın donanımlarını yükseltmek "Hp 15 r216nt"

Rkgamer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Rasim Külekçi
Herkese merhaba,

2015 yılında almış olduğum hp 15 r216nt laptop bilgisayarım günlük ihtiyaçlarımı karşılayamıyor. Wifi çok az çekiyor, bilgisayar çok yavaş açılıyor ve komutlara çok geç cevap veriyor. Donanımlarını iyileştirerek bir süre daha günlük işlerimi halletmek istiyorum.

Öncelikle, wifi kartı ve disk değiştirmem gerekiyor. Bu donanımlar için laptop ile uyumlu tavsiye almam gerekiyor.​

Bu konuda desteklerinizi bekliyorum.

Ürün linki:https://www.epey.com/laptop/hp-15-r216nt-l0f33ea.html

Teşekkürler,

Ekler

• 20230729_235446.jpg
    20230729_235446.jpg
    533.7 KB · Hit: 37
  • 20230729_235433.jpg
    20230729_235433.jpg
    551.3 KB · Hit: 35
  • 20230729_235400.jpg
    20230729_235400.jpg
    613.3 KB · Hit: 34
  • 20230729_235343.jpg
    20230729_235343.jpg
    665.4 KB · Hit: 99

Rkgamer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Rasim Külekçi
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Selam Arkadaşlar,

Çeşitli araştırmalar sonucunda Wİ-Fİ kartı değiştirmek yerine USB adaptör almaya karar verdim.

Ağır çalışmasının nedeninin görmek için görev yöneticisinden kontrol ettiğimde disk sekmesi sürekli %100 görünüyordu, bende HDD Tune ile test yaptım. Sağlığı kontrol ettiğimde OK yazıyor ancak bilgisayarı hızlandıracağını düşündüğüm için 120 GB SSD almayı düşünüyorum. SSD konusunda tavsiyelerinizi bekliyorum.

HDD'yi de aynı zamanda depolama için kullanacağım ikisini aynı anda nasıl takabilirim bunun içinde yardıma ihtiyacım var.

Wİ-Fİ Adaptör: https://www.trendyol.com/kingboss/d...or-kablosuz-wifi-alici-ac1200-mbps-p-73256733

HDD Tune Sonuçları:
HDD Test.PNG

Teşekkürler

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,321
İsim
Semih Boran
Wi-fi adaptör yerine whitelist yoksa ve port uyuyorsa intel ax210 alın. SSD alın ve RAM'inizi 8 yapın. Birde fan temizliği ve termal macun bakımı yaptırdınız mı tamamdır İnşaALLAH.

Rkgamer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Rasim Külekçi
Selam Arkadaşlar,

Araştırmalarıma devam ettiğimde SSD takmak için HDD Caddy kullanıldığını buldum. Ayrıca 120 GB SSD yerine 240 GB HP marka SSD almaya karar verdim. Hatta, bu iki ürünün siparişini geçtim.

SSD: https://www.hepsiburada.com/hp-240-gb-s650-2-5-ssd-harddisk-p-HBCV00001E19SP?magaza=GpnTeknoloji
HDD Caddy: https://www.hepsiburada.com/compaxe...sd-kutusu-p-HBV00000SYR7R?magaza=Kablo Market

Şimdi en büyük sorunum termal macun değişimi yapmam gerekip gerekmediği konusu. Aldığımdan beri hiç temizlik, bakım vs. yapılmadı. Açmışken macunları da değiştireyim diyorum ama emin değilim. Yorumlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler
Mesaj otomatik birleştirildi:

Wi-fi adaptör yerine whitelist yoksa ve port uyuyorsa intel ax210 alın. SSD alın ve RAM'inizi 8 yapın. Birde fan temizliği ve termal macun bakımı yaptırdınız mı tamamdır İnşaALLAH.
Whitelist ne oluyor bilmiyorum ama paylaştığınız kart ile benimkinin portları aynı değil sanırım. Şuanda 8 gb RAM var, SSD siaprişini geçtim. Termal macun için tavsiye ettiğiniz bir ürün var mı? Bir kaç yerde Arctic MX-4 önerilmiş, laptoplar için uygun mudur?

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,321
İsim
Semih Boran
Selam Arkadaşlar,

Araştırmalarıma devam ettiğimde SSD takmak için HDD Caddy kullanıldığını buldum. Ayrıca 120 GB SSD yerine 240 GB HP marka SSD almaya karar verdim. Hatta, bu iki ürünün siparişini geçtim.

SSD: https://www.hepsiburada.com/hp-240-gb-s650-2-5-ssd-harddisk-p-HBCV00001E19SP?magaza=GpnTeknoloji
HDD Caddy: https://www.hepsiburada.com/compaxe-ssd-caddy-9-5mm-dvd-to-ssd-kutusu-p-HBV00000SYR7R?magaza=Kablo Market

Şimdi en büyük sorunum termal macun değişimi yapmam gerekip gerekmediği konusu. Aldığımdan beri hiç temizlik, bakım vs. yapılmadı. Açmışken macunları da değiştireyim diyorum ama emin değilim. Yorumlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler
Mesaj otomatik birleştirildi:

Whitelist ne oluyor bilmiyorum ama paylaştığınız kart ile benimkinin portları aynı değil sanırım. Şuanda 8 gb RAM var, SSD siaprişini geçtim. Termal macun için tavsiye ettiğiniz bir ürün var mı? Bir kaç yerde Arctic MX-4 önerilmiş, laptoplar için uygun mudur?
Cooler master mastergel maker nano alabilirseniz önerebilirim. Wi-fi kartı meselesine gelince. Harici olarak kaliteli ve özellikli bir wifi kartı almanızı önerebilirim.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Selam Arkadaşlar,

Çeşitli araştırmalar sonucunda Wİ-Fİ kartı değiştirmek yerine USB adaptör almaya karar verdim.

Ağır çalışmasının nedeninin görmek için görev yöneticisinden kontrol ettiğimde disk sekmesi sürekli %100 görünüyordu, bende HDD Tune ile test yaptım. Sağlığı kontrol ettiğimde OK yazıyor ancak bilgisayarı hızlandıracağını düşündüğüm için 120 GB SSD almayı düşünüyorum. SSD konusunda tavsiyelerinizi bekliyorum.

HDD'yi de aynı zamanda depolama için kullanacağım ikisini aynı anda nasıl takabilirim bunun içinde yardıma ihtiyacım var.

Wİ-Fİ Adaptör: https://www.trendyol.com/kingboss/d...or-kablosuz-wifi-alici-ac1200-mbps-p-73256733

HDD Tune Sonuçları:
Alıntıyı görüntüle

Teşekkürler
Wifi kartı al USB olanların daha stabil çalışanına denk gelmedim. Aliexpressten AC desteği olan mini PCI girişli bir Wifi kartı al farkını ciddi şekilde hissedersin.

Rkgamer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Rasim Külekçi
Wifi kartı al USB olanların daha stabil çalışanına denk gelmedim.
Wifi kart aradım ancak nasıl seçeceğimi ve bilgisayarıma uygun olup olmadığını çözemediğim için garanti olması açısından USB Adaptör almaya karar vermiştim. Ancak, hangi kartı alacağımı bulabilirsek kart alma taraftırıyım. hem performans hemde estetik açıdan benim için daha iyi olacak.

Cooler master mastergel maker nano alabilirseniz önerebilirim. Wi-fi kartı meselesine gelince. Harici olarak kaliteli ve özellikli bir wifi kartı almanızı önerebilirim.
Termal macunu amazonda buldum, biraz pahalı gibi eğer aynı performansta daha uygun bir şey varsa tercih ederim. Günlük kullandığım bir laptop olduğu için çok fazla masraf yapmak istemiyorum. Yine de, kalitesiz bir şey almak istemem.

Wifi kart meselesinde benim laptopa uygun kartı bulamadığım için USB adaptörlere yöneldim, ve çok beğenilen bir ürünün siparişini verdim. Ancak, kart bulabilirsem adaptörden hemen vazgeçebilrim.

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Wifi kart aradım ancak nasıl seçeceğimi ve bilgisayarıma uygun olup olmadığını çözemediğim için garanti olması açısından USB Adaptör almaya karar vermiştim. Ancak, hangi kartı alacağımı bulabilirsek kart alma taraftırıyım. hem performans hemde estetik açıdan benim için daha iyi olacak.

Termal macunu amazonda buldum, biraz pahalı gibi eğer aynı performansta daha uygun bir şey varsa tercih ederim. Günlük kullandığım bir laptop olduğu için çok fazla masraf yapmak istemiyorum. Yine de, kalitesiz bir şey almak istemem.

Wifi kart meselesinde benim laptopa uygun kartı bulamadığım için USB adaptörlere yöneldim, ve çok beğenilen bir ürünün siparişini verdim. Ancak, kart bulabilirsem adaptörden hemen vazgeçebilrim.
Mini PCI standardındaki kartlara bakman gerek. Türkiyede kaç model var bilmiyorum ama Aliexpress de birsürü seçeneğin olur.

Kaba bir araştırma ile şunu buldum mesela.

Rkgamer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Rasim Külekçi
Mini PCI standardındaki kartlara bakman gerek. Türkiyede kaç model var bilmiyorum ama Aliexpress de birsürü seçeneğin olur.

Kaba bir araştırma ile şunu buldum mesela.
Bende şimdi bunu buldum ama açıklamada hp markayı desteklemediği yazıyor. Soket tipine bakınca benimkine benziyor, uyumlu olup olmadığını nasıl anlarız ?
20230729_235343-jpg.559902

Rkgamer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Rasim Külekçi
Tam tersine HP için üretilen bir kart gibi anladım.
"Uyumlu ile: Samsung/Dell/Sony/ACER/ISUS/MSI/Clevo/Terransforce/Hasee vb üzerinde kullanılabilir (lenovo,IBM ve HP dahil değildir, beyaz listeyi yeniden yazdıktan sonra kullanabilirse)." Böyle bir şey yazılmış, benim laptopda Whitelist olup olmadığını nasıl anlayabilirim ?

Rkgamer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Rasim Külekçi
Güncelleme;

HP Community sitesinde benim gibi wi-fi kartını değiştirmek isteyen kişilere kart önerisi yapılmış. Bende hemen Aliexpress'ten siparişi geçtim.

Bendeki kart: Realtek RTL8723BE 802.11 bgn Wi-Fi Adapter
Önerilen kart: Realtek RTL8821CE 802.11 ac 1x1 Wi-Fi + Bluetooth 4.2 Combo Adapter (MU-MIMO supported)
Konu linki: https://h30434.www3.hp.com/t5/Noteb...WIFI-card-from-RTL-8723BE/m-p/8664438#M199587

Bu konuyu farketmeden önce intel kartıda sipariş etmiştim hemen yola çıkmış teslim almazsam iade yapılır mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
135
İsim
Kaan
İntel 7260NGW kullanabilirsiniz wifi için,performansı oldukça yüksek ve 5 ghz dual band desteği var ancak anteni 2x2 olduğu için bluethooth için sorun oluşturabilir,bu nedenle realtek daha iyi bir tercih olmuş.Disk içinse 2.5 inçlik SATA SSD alacaksınız,bütçe sorununuz yoksa Samsung QVO serisinden ya da EVO serisinden kullanabilirsiniz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,477
Üyeler
164,679
Son üye
gullux1
Top Bottom