Neler Yeni

8000-9000 tl sistem önerisi

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Mehmet Aras Şimşir
Bütçe
8499
Arkadaşlar konuya baktığınız için teşekkürler, başlıkta da belirttiğim gibi 8000 tl civarı bir bilgisayar almayı planlıyorum.4 yıl bekledikten sonra bir hata yapmak istemem o yüzden bilen abilere bir danışmak istedim. Bilgisayarı sadece oyun için değil; After Effects, Blender gibi programları kullanıp render da alacağım. Şu ana kadar aklıma yatan 2 sistemi ve monitörü yazıyorum.

monitör:

sistemler:

https://www.incehesap.com/fenix-silver-oyuncu-bilgisayari-fiyati-48954/ (alırsam RAM'i 16 gb, Anakartı b450 alırım muhtemelen)

Blender ve Adobe'nin programlarında işlemcinin de ekran kartı kadar önemli olduğunu zannediyorum. İ3 oyunlarda 1600'den daha iyi fakat 6 çekirdek 12 izlek olması tasarım programlarında daha iyi mi olur?
İ3 10100 render almada yeterli olur mu? Sizce hangisin tercih etmeliyim? Ya da başka bir bilgisayar daha mı mantıklı olur? Şimdiden teşekkürler.

Morgg

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
131
İsim
Morgg
Arkadaşlar konuya baktığınız için teşekkürler, başlıkta da belirttiğim gibi 8000 TL civarı bir bilgisayar almayı planlıyorum.4 yıl bekledikten sonra bir hata yapmak istemem o yüzden bilen abilere bir danışmak istedim. Bilgisayarı sadece oyun için değil; After Effects, Blender gibi programları kullanıp render da alacağım. Şu ana kadar aklıma yatan 2 sistemi ve monitörü yazıyorum.

monitör:

sistemler:

https://www.incehesap.com/fenix-silver-oyuncu-bilgisayari-fiyati-48954/ (alırsam RAM'i 16 gb, Anakartı b450 alırım muhtemelen)

Blender ve Adobe'nin programlarında işlemcinin de ekran kartı kadar önemli olduğunu zannediyorum. İ3 oyunlarda 1600'den daha iyi fakat 6 çekirdek 12 izlek olması tasarım programlarında daha iyi mi olur?
İ3 10100 render almada yeterli olur mu? Sizce hangisin tercih etmeliyim? Ya da başka bir bilgisayar daha mı mantıklı olur? Şimdiden teşekkürler.
İ3 10100 ile 1660 se darboğaz olabilir.

Top Bottom