3080'in vramide 10 gb çok bir fark yokta bu ikisi var bilgisayarcı adam sanırım8 bin TL'ye RTX 3070 almamalısınız. 8 GB VRAM'in ömrünün ne kadar olduğu belli değil ve birçok oyun optimize açısından sorunlu çıktığı için 8 GB VRAM ile pek hayatta kalabilmeniz mümkün değil. O bütçe doğrultusunda RX 6800, RTX 3080'e bakmanız daha mantıklı olacaktır.
Oyun oynayacak iseniz rx6000 serisine bakın özellikle ikinci elden rx6750xt veya rx6800 öneririm fakat render vb. gibi işler isterseniz rtx serisinden devam etmelisiniz (dipnot: rx ekran kartlarının driver sorunları çözülmüş durumda)Önümde iki seçenek var arkadaşlar tercih sebebim aynı şehirde olması
3060 Ti gigabyte 3x fanlı 8000 2 aylık
3070 gigabyte 3x fanlı 8000 9 aylık satan adam doktor çalıştığı yeri falan biliyorum yarın test etmeye gidicem.
yayın ve render işiyle uğraşıyorum ve amd fobim var sürekli bir sorun çıkarıyorlar alıp memnun olanlarda varda şansa bırakmak istemiyorumOyun oynayacak iseniz rx6000 serisine bakın özellikle ikinci elden rx6750xt veya rx6800 öneririm fakat render vb. gibi işler isterseniz rtx serisinden devam etmelisiniz (dipnot: rx ekran kartlarının driver sorunları çözülmüş durumda)
Hocam o sorunlar eskide kaldı artık sorun yaşamanız imkansız ama render işi yapıyorsanız tabii ki rtx tek tercih olacaktır fakat yayın gibi yerlerde rx serisi her zaman daha önde olacaktıryayın ve render işiyle uğraşıyorum ve amd fobim var sürekli bir sorun çıkarıyorlar alıp memnun olanlarda varda şansa bırakmak istemiyorum
Malesef keşke cuda çekirdeği muhabbeti olmasa rekabet eşit olsa ama nvidia aşırı öndeHocam o sorunlar eskide kaldı artık sorun yaşamanız imkansız ama render işi yapıyorsanız tabii ki rtx tek tercih olacaktır fakat yayın gibi yerlerde rx serisi her zaman daha önde olacaktır
kafan rahat oluyor ...Malesef keşke cuda çekirdeği muhabbeti olmasa rekabet eşit olsa ama nvidia aşırı önde
"satan adam doktor çalıştığı yeri falan biliyorum"ne oldu