8K Bütçeye MSI / ASUS PSU Önerisi

bildiğim kadarıyla psunun içini kendisi üretmiyor başka üreticilere ürettirip alıyorlar neden marka takıntınız var ki
Marka takıntısından ziyade güven; MSI ve Asus ürünlerini çok kullandım, hiç sorun da yaşamadım. Tabii Corsairi en giriş PSU'dan yargılamak da belki yanlış olur ama tekrar uğraşmak istemiyorum, bildiğimden devam etmek daha zahmetsiz geliyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Atılan rmx'in 1000 watt olanını kullanıyordum gayet sağlam ve kaliteli corsair çoğu güç kaynağında CWT'de özelleştirilmiş altyapı tercih ediyor
Bunu da bir araştırayım. Yabancı forumlarda hangi PSU'ya bakarsam bakıyım yerden yere vuruyorlar. Sorunu olmayan adam da tabi çıkıp "Abi mükemmel bir PSU ya hemen alın" demiyor ki.

Son düzenleme:
Marka takıntısından ziyade güven; MSI ve Asus ürünlerini çok kullandım, hiç sorun da yaşamadım. Tabii Corsairi en giriş PSU'dan yargılamak da belki yanlış olur ama tekrar uğraşmak istemiyorum, bildiğimden devam etmek daha zahmetsiz geliyor.
Corsair RMX alınabilecek en iyi PSU lardan fakat TR'de fiyatı tuzlu, RME veya CX modeliyle karşılaştırmamak lazım. MSI ve Asus'un PSU da çok can sıkan modelleri var, marka değil model olarak bakılmalı donanım seçerken.
Enermax D.F.X 1200w kullanıyorum anti-dust özelliği (toz birikimini önleme amaçlı belli aralıklarla kısa süreli fanı ters ve sesli çalıştırması) haricinde çok memnunum.
Raijintek Cratos da f/p/k krallarından biridir.
Bir de PSU görünmeyecek zaten üstünde hangi markanın logosu olduğu önemsiz.

Bunu da bir araştırayım. Yabancı forumlarda hangi PSU'ya bakarsam bakıyım yerden yere vuruyorlar. Sorunu olmayan adam da tabi çıkıp "Abi mükemmel bir PSU ya hemen alın" demiyor ki.
Reddit'de en övülen ve önerilen model RMX dir net söyliyim.

Corsair RMX alınabilecek en iyi PSU lardan fakat TR'de fiyatı tuzlu, RME veya CX modeliyle karşılaştırmamak lazım. MSI ve Asus'un PSU da çok can sıkan modelleri var, marka değil model olarak bakılmalı donanım seçerken.
Enermax D.F.X 1200w kullanıyorum anti-dust özelliği (toz birikimini önleme amaçlı belli aralıklarla kısa süreli fanı ters ve sesli çalıştırması) haricinde çok memnunum.
Raijintek Cratos da f/p/k krallarından biridir.
Bir de PSU görünmeyecek zaten üstünde hangi markanın logosu olduğu önemsiz.

Reddit'de en övülen ve önerilen model RMX dir net söyliyim.
DFX'lerde kronik kendini yakma sorunu var diyorlar o doğrumu?

Ha bu arada pcie 5.1 RME serisi HEC isminde bir üreticiden alınıyor bana denk gelende aşırı değişik bir sorun vardı bobinlerden mısır patlatırken mısırların tencereye çarptığı ses gibi sesler geliyor 3 hafta gaming gen ile uğraşarak rm1000x ile değiştirttim rme 2024'ler dikkatli yaklaşmak gerekiyor

DFX'lerde kronik kendini yakma sorunu var diyorlar o doğrumu?
Hayır, ilk üretilen modellerde fanların yağ sızdırma sorunu vardı modelleri geri çekip revize ettiler sorun giderildi. Revize edilmiş halinde bir problem yok, her PSU da olabileceği gibi CW olabiliyor o da artık şans işi

Kasa full Asus aslında, ROG'a bir bakabilirim. Şuanki PSU da bahsettiğiniz şekilde Corsair 3000D kasanın yanında geldi. Tekrar sorun yaşarsam corsaire savaş ilan edebilirim :D. En iyisi MSİ - Asus tarafından sağlam bir PSU ile devam etmek. MSI GL'de ne sorun yaşadınız?
CX serisi RM serisi farklı. Evinizin ya da binazınız elektrik tesisatı da önemli şebeke çok dalgalanıyorsa, hepsi bozulur.

Geri