Neler Yeni

Rehber 9 adet 360mm sıvı soğutmanın i9 11900K ile sıcaklık karşılaştırması

ZoomFlow 360 XT için review ararken karşıma bu video çıktı, sizinle paylaşmak istedim. Birçok konuda belirttiğim detayın bu video sonucunda kesinliğe kavuşması beni mutlu etti. :)

Bildiğiniz gibi ID Cooling'in 360X serisi çok ucuza satılan bir sıvı soğutma. Ucuz olmasından ötürü forumda sıkça öneriliyor insanlar tarafından da tercih edilebiliyor. Yer yer denk geldiğim konularda bu sıvı soğutmayı önermiyordum. 2 sene sıvı soğutma garantisi olması ve malzeme kalitesinin muadillerine göre düşük olması gibi gibi. Bu video sonucunda da soğutma performansının da düşük olduğunu gözlemlemiş oldum.

Kullanılan işlemci
i9 11900K @4.7 GHz 1.25V

Test programı
AIDA 64

1.png

2.png

3.png

4.png

5.png

Tablodaki sıvı soğutmalardan ülkemizde olanlar
Phanteks GLACIER ONE 360 MP
SilverStone PF-360 ARGB (Beyazı yok siyahı var.)
Corsair iCUE H150i PRO RGB XT
Cooler Master ML360L V2 ARGB
ID Cooling ZoomFlow 360X

Ülkemizde satılan modeller içerisinde en iyi performansı Phanteks GLACIER ONE 360MP modeli vermiş. Zaten oldukça kaliteli ve iyi bir üründü, bir kez daha kanıtlamış oldu. PF-360 F/P dengesini korumuş yine aynı şekil. O da çok önerilen bir sıvı soğutma.

Sonuç olarak PF-360'ın ID Cooling 360X'ten çok daha iyi bir ürün olduğunu, aralarındaki 100 TL farka kesinlikle değeceğini görmüş olduk.

1624974118460.png

1624974130558.png

Kaynak

KeReM 1963

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,750
İsim
Kerem ORUÇ
İlgilendiği Kategoriler
Yurtdışı Alışverişi
Instagram
oruckereem
Steam
Kerem1963
Discord
Kerem1963 #8121
ne alaka bedava mı yapsınlar işlemciyi
Bedava yapsınlar gibi bir tabirde bulunmadım, fakat güç tüketimi ve sıcaklık bu kadar fazla iken işlemci fiyatını bir tık daha az yapabilirlerdi.

LowRPM

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
736
İsim
Enes Ersoy
Bedava yapsınlar gibi bir tabirde bulunmadım, fakat güç tüketimi ve sıcaklık bu kadar fazla iken işlemci fiyatını bir tık daha az yapabilirlerdi.
kanka zaten çok ucuz intel işlemciler yurt dışı fiyatlarına bakabilirsin sadece anakart fiyatları yüksek

Arda22

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,957
İsim
Arda
İlgilendiği Kategoriler
Hazır Sistem Konularına etiketlerseniz sevinirim :)
Steam
Lionn!
Discord
Mostafa Mohamed 9932
ZoomFlow 360 XT için review ararken karşıma bu video çıktı, sizinle paylaşmak istedim. Birçok konuda belirttiğim detayın bu video sonucunda kesinliğe kavuşması beni mutlu etti. :)

Bildiğiniz gibi ID Cooling'in 360X serisi çok ucuza satılan bir sıvı soğutma. Ucuz olmasından ötürü forumda sıkça öneriliyor insanlar tarafından da tercih edilebiliyor. Yer yer denk geldiğim konularda bu sıvı soğutmayı önermiyordum. 2 sene sıvı soğutma garantisi olması ve malzeme kalitesinin muadillerine göre düşük olması gibi gibi. Bu video sonucunda da soğutma performansının da düşük olduğunu gözlemlemiş oldum.

İnteli tebrik etmek lazım kullanıcıların soğuktan üşümemesi için işlemciyi sıcak yapmışlar.

YiğitAysul

80+ Silver
Ben bu işlemciyi kullansam custom tercih ederdim

Arda22

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,957
İsim
Arda
İlgilendiği Kategoriler
Hazır Sistem Konularına etiketlerseniz sevinirim :)
Steam
Lionn!
Discord
Mostafa Mohamed 9932

bana beko derler

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Intel 11. nesil ile F/P'dan biraz daha fazla uzaklaştı, gerek sıcaklık gerek güç tüketimi ve fiyat açısından. Kendi düşüncemdir.
Türkiye şartlarında pahalı bana göre. (Şahsi fikrim)
Ben bu işlemciyi kullansam custom tercih ederdim
İnteli tebrik etmek lazım kullanıcıların soğuktan üşümemesi için işlemciyi sıcak yapmışlar.
Buradaki konu işlemci değil arkadaşlar, sıvı soğutmaların performans karşılaştırması.

Top Bottom