Neler Yeni

9.Nesil Konsolların İnanılmaz Gücü

Gripen

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Bildiğiniz gibi yeni X-Box ve yeni PlayStation 5 yolda. Hem fiyat olarak Türkiyeye yüksek gelecek hem de güç olarak yüksek olacak.
Microsoft'un iddiasına göre X-Box'un yeni üyesi Series X 12 Teraflops'luk bir işlem gücü ile geliyor. Bu değer Rtx 2080S'in 11.15 Teraflops'luk gücünü geçerken diğer taraftan RTX 2080Tİ'ın 13.45'lik Teraflops değerinin altında kaldı. Eğer Microsoft bu konuda haklıysa ciddi anlamda çok kuvvetli bir konsol bizi bekliyor.
X-Box 1TB'lık bir m2 SSD ile gelmekte. Bu SSD Pci-Express 4.0 Teknolojisini kullanıyor. Bu da %100 ihtimal ile SSD'Nin 5GB okuma-yazma hızını geçebilmesi demek. Zaten Microsofta bunu destekliyor.
16GB GDDR6 Ram ile geliyor. Evet Ekran kartlarında olan ramler den olacak.
8 Çekirdekli Zen 2 mimarisi olan bir işlemci ile geliyor (3.8GHz). Tahminimce R7 3700x veya R7 3800x seviyesinde.
Harici olarak USB 3.2 Depolama Desteği var (HDD) ve 1TB HDD takabiliyorsunuz.
Fiyat olarak 550-650 dolar olacağını tahmin ediyorum ki muhtemelen bana katılacaksınız.
Türkiyede gereksiz sevilen PlayStation ailesinin yeni üyesine olan PS5'e.
Sony'nin iddiasına göre 10.28 Telaflops olacak. Bu RTX 2080'in 10.07'lik seviyesini az biraz geçiyor. Dedikodulara göre cihaz saniyelik olarak 10.28 Telaflops olacak. Geri kalan zamanlarda 9.2 Telaflops olacak. Öyle bir durumda RX 5700XT'nin 9.724 Telaflops değerinin hemen altında olacak. Unutmadan söyleyelim. PS5'in 2 modeli olacak. CD okuyucusu olmayan Digital versiyonu ve CD sürücüsü olan versiyonu. Bana göre digital versiyon alınmalı çünkü daha ucuz.
X-Boxtada olduğu gibi bu konsoldada m2 SSD olacak lakin 825Gb. Bu bir eksi. Pci-Express 4.0 Teknolojisine sahip. Yani minimum 5GB yazma-okuma hızına erişecek. Aynı şekilde dediğimi Sony destekliyor.
8 Çekirdekli Zen 2 mimarisi olan bir işlemci ile gelmekte. (3.5GHz). Tahminimce R7 3700x veya 3800x seviyesinde.
16GB GDDR6 Bellek
Pci-Express 4.0 Desteği olduğu için extra m2 takabilirsiniz.
Fiyat olarak Digital versiyonu 450-600 Dolar olur. Normal PS5 ise yaklaşık 550-650 dolar olur.

Herkeze iyi günler dilerim sevgilerimle...
06ankaralı.

T.P.G.

80+ Titanium
Aslında kaç dolardan çıkcagi bizim icin önemli değil vergilerle falan uçar fiyatı ve ustüne ustlük oyun fiyatları da çok artar. Kısacası konsollara da veda ediyoz.

Gripen

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aslında kaç dolardan çıkcagi bizim icin önemli değil vergilerle falan uçar fiyatı ve ustüne ustlük oyun fiyatları da çok artar. Kısacası konsollara da veda ediyoz.
Benim gibi psikopatlar Avrupaya gidecek alacak :D

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
16GB GDDR6 RAM ile geliyor. Evet Ekran kartlarında olan ramler den olacak.
Bunun sebebi ise konsollarda VRAM-RAM olarak ekstra bir birimin bulunmaması, yani oyunlardaki görsellerin hızlıca işlenebilmesi için zorunlu olarak VRAM kullanılıyor, böyle sadece VRAM ile hem RAM hem de VRAM ihtiyacı karşılanmış oluyor.
Evet Japonlar bile bu kadar sevmiyordur herhalde ama bunun sebebi TR ye Xbox ın Sony den çok sonra girmesi. Yani doğal olarak insanlar ilk gördüğü daha çok seviyor.

Gripen

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Evet Japonlar bile bu kadar sevmiyordur herhalde ama bunun sebebi TR ye Xbox ın Sony den çok sonra girmesi. Yani doğal olarak insanlar ilk gördüğü daha çok seviyor.
[/QUOTE]
Ben arkadaşlara Xbox One sahibiyim dedim :D Yemediğim laf kalmadı xD
Mesaj otomatik birleştirildi:

Mantıklı. Şu üniversiteyi falan bitireyim yurt disında yaşayacağım ekonomi düzelmezse. Bu nasıl fiyatlandırma vallahi araba alıyoz 1 tane kendimize 2 tane devlete alıyoruz ya %160 vergi nedir arabaya.
Bende universitedeyim boş zamanda hemn gider gelirim

T.P.G.

80+ Titanium
Ben arkadaşlara Xbox One sahibiyim dedim :D Yemediğim laf kalmadı xD
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bende universitedeyim boş zamanda hemn gider gelirim
[/QUOTE]
Şu an üniversitede değilim 16 yaşındayım ama gelsin geçsin biraz burada çalışır para biriktirir sonra çikarım daha da dönmem iş bulursam.

MR EE

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,198
İsim
Emre
Teraflop denen şey çok kağıt üzerinde bir mesele. Biraz markaların sidik yarışı. Bu biraz teknolojiyi doğru kullanabilme, optimize ürün çıkarabilme işi. Bugün 7 yıl önce çıkan Playstation 4 ve Xbox One'ın RDR2 gibi bir oyunu gürül gürül oynatabilmesi bu konsolların terafloplarının iri ve dolgun olmasından değil, teknolojiyi doğru kullanabilen insanlar tarafından geliştirilmesinden kaynaklanıyor. Terafloplara aldanmayın. "Hangi konsol bana nasıl bir hizmet/ürün vaat ediyor, ne şekilde ve ne kadara sunuyor?" sorusunu sorun ve tercihinizi yapın.

Gripen

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Teraflop denen şey çok kağıt üzerinde bir mesele. Biraz markaların sidik yarışı. Bu biraz teknolojiyi doğru kullanabilme, optimize ürün çıkarabilme işi. Bugün 7 yıl önce çıkan Playstation 4 ve Xbox One'ın RDR2 gibi bir oyunu gürül gürül oynatabilmesi bu konsolların terafloplarının iri ve dolgun olmasından değil, teknolojiyi doğru kullanabilen insanlar tarafından geliştirilmesinden kaynaklanıyor. Terafloplara aldanmayın. "Hangi konsol bana nasıl bir hizmet/ürün vaat ediyor, ne şekilde ve ne kadara sunuyor?" sorusunu sorun ve tercihinizi yapın.
aynen öyle sıkıntıda çıkmaz gibi. Yüksek seviye güç ve yüksek seviye optimize ile gözlerimiz bayram edecek gibi görünüyor.

ByEfe04

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,874
İsim
Efe Kıcır
ülkemize gelince almak isteyenler, devlet içinde 1 dal ayırın :LOL: :LOL:

mszeyrek

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,665
İsim
Muhammed said zeyrek
Bi de gpular ayrı mı normalde eski nesil (aslında şimdiki nesil) konsollar amd apusu.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,739
Üyeler
163,542
Son üye
NathilaS
Top Bottom