90 bin TL'ye mimarlık ve oyun oynamak için laptop önerisi

tam emin değilim amd laptop deneyimlemedim. Masaüstü olsa amd derdim de. Sanki laptop ta intel daha garanti gibi
işlemci olarak amd mi daha iyi olur intel mi?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

son tavsiye olarakta şunu diyebilirim genel hatlarıyla.
-Min. 1 tb ssd (oyun vs oynarsan diye) bazı laptoplarda 2 ssd yeri oluyor artık ama hani varsa ilerde ekletirim diyorsan 512 olabilir.
-Min 32 gb ram (16 tercih edeceksen 1x16 bulabilirsen al sonra ekletirsin bir adet daha)
-Ekran boyutu 17 inç tercih etmek avantajlı gibi. Evet taşıması yük ama zaten mimarlığın kendisi yük :) o kadar ağırlık koymaz sana :)
Bunları orta-üst seviye bandı istediğin için yazıyorum.
Fiyat bazlı çıkmak istemiyorsan klasik mimarlık öğrencilerinin tercihi monster. Bu konuda bazen şanssız olunabiliyor ama tercih edilebilir. 40 50 k bandına gayette yeterli seçenekler bulunur orda da (öğrencilik ve ekstra 1 2 yıl için). Ama monster genelde risklidir, az biraz sesli gürültülü tarafları da vardır tabi :)

Son düzenleme:
en son olsun bir şey daha söyleyeyim. soğutma performansı açısından asus ve msi dışında çokta tavsiye etmem 90 k lara çıkacaksan diyorum. bu arada bence yine çıkma ama :)

en son olsun bir şey daha söyleyeyim. soğutma performansı açısından asus ve msi dışında çokta tavsiye etmem 90 k lara çıkacaksan diyorum. bu arada bence yine çıkma ama :)
Çok teşekkürler. Dediklerinizi aklımda bulunduracağım.

iki seçenek arasında ben olsam tercihimi msi dan yana kullanırdım. Sebebi şu laptop ta numpad bence olmalı. Hele de mimarlık alanında. Bir diğer seçenekte ekranı 17 inç bi tık daha büyük o sebeple. asus da 5070 ti farkı işlemci farkı var belki ama benim tercihim msi olurdu. Bana katılmayan illaki olur tabi onlarda bi noktada haklı olabilirler tamamen kişisel tercih artık belli bi seviyeden sonra
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bir ufak dipnot daha. Hepsiburada da 'hepsiburada premium worldkart' a peşin fiyatına 9 taksit var haberin olsun.

Bende makine mühendisliği için alacağım ama pek anlamıyorum 2. Uygun geldi sorun falan çıkartırmı ileriki süreçte
cihaz iyi ama okul açısından bölümünden dolayı biraz daha düşük fiyatlılara bakabilirsin tabi yine sen bilirsin. 40 50 k arasıda iş görecek seviyede olur senin için

Mimarlık bölümünde programları kaldıracak, 90 bin TL’ye laptop arıyorum. Önerilere açığım, şimdiden teşekkürler.
50-60k ya bi laptop al ev için de 24k ya pt de mac mini satılıyo onu al bi tane de monitör alırsın yanına

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,216
Üyeler
183,076
Son üye
darangel
Geri