Neler Yeni

%90 engelliyim otv indiriminden sadece 1 defamı yararlanıyoruum

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

ENİSSSSS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
ENİSSSS
arkadaşlar merhaba babam %90 engelii amcam diyorki babanın adına 0 araç alak diyor ama benim olacak diyor bende okuyorum banada araç lazım para biriktiryorum o ise bi geçim kaynagı var sizce 5 YIL SONRA TEKRAR SIFIR ARAÇ alma hakkım varmı varsa amcam gile aldıracam

Atmacale

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
103
İsim
Kemal
5 yıl sonra tekrar alabiliyorsun diye biliyorum , ama 5 yıl içinde alamazsın , amcanda satamaz , 5 yıl sonra satabilir
Mesaj otomatik birleştirildi:

yerinde olsam paranız var ise kendinize alın zaten çok büyük indirim oluyor 5 yıl hem kendiniz binersiniz hemde satarsınız sonra

ENİSSSSS

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
ENİSSSS
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
5 yıl sonra tekrar alabiliyorsun diye biliyorum , ama 5 yıl içinde alamazsın , amcanda satamaz , 5 yıl sonra satabilir
Mesaj otomatik birleştirildi:

yerinde olsam paranız var ise kendinize alın zaten çok büyük indirim oluyor 5 yıl hem kendiniz binersiniz hemde satarsınız sonra
5 yıl sonra gene otv indirimi oluyormu

Emroasty

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
176
İsim
Emre Kadir Yanık

Furkyyy

80+ Platinum
En İyi Cevap
9

AYGUCI

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Mete Okur
Engelli ÖTV İndirimi İle İlgili Bilinmesi Gerekenler

• ÖTV indirimi, 5 yılda bir kez uygulanır. Yani 5 sene dolduktan sonra indirimli olarak sıfır kilometre yeni bir araba almanız mümkündür.
  • Aracı satın aldıktan sonra 5 yıl içerisinde aracınızı satmak isterseniz ÖTV tutarını ödemeniz gerekir. Ancak doğal afetler ve aracın kullanılamaz hale geldiği diğer durumlarda aracınız için hurda belgesi alarak yeni bir otomobil için ÖTV indiriminden yararlanabilirsiniz.
  • ÖTV ödemeden aldığınız aracı sadece ruhsatta ismi geçen kişiler kullanabilir. Bunun dışındaki durumlarda çeşitli cezalarla karşılaşabilirsiniz.

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Engelli ÖTV İndirimi İle İlgili Bilinmesi Gerekenler

• ÖTV indirimi, 5 yılda bir kez uygulanır. Yani 5 sene dolduktan sonra indirimli olarak sıfır kilometre yeni bir araba almanız mümkündür.
  • Aracı satın aldıktan sonra 5 yıl içerisinde aracınızı satmak isterseniz ÖTV tutarını ödemeniz gerekir. Ancak doğal afetler ve aracın kullanılamaz hale geldiği diğer durumlarda aracınız için hurda belgesi alarak yeni bir otomobil için ÖTV indiriminden yararlanabilirsiniz.
  • ÖTV ödemeden aldığınız aracı sadece ruhsatta ismi geçen kişiler kullanabilir. Bunun dışındaki durumlarda çeşitli cezalarla karşılaşabilirsiniz.
Bunu atacaktım ama sen atmışsın
60 70 civarına egea mı ne vardı gerçekten istiyorsan kendine al arana amcanı dedeni dayını yengeni karıştırma al kendine kafan rahat olur

DJ. Mic Check

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Amcan fırsattan istifade etmeye çalışıyor, git ona de ki arabayı unutsun. Kendinize alın arabayı.

CnKYgT

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
cenk yigit
arkadaşlar merhaba babam %90 engelii amcam diyorki babanın adına 0 araç alak diyor ama benim olacak diyor bende okuyorum banada araç lazım para biriktiryorum o ise bi geçim kaynagı var sizce 5 YIL SONRA TEKRAR SIFIR ARAÇ alma hakkım varmı varsa amcam gile aldıracam

Dostum öncelikle bu işe kesinlikle girmeyin , ruhsat sahibi siz olduğunuz için bütün cezalar gelir sizi bulur , %90 üzeri engelli bireylere bu hak tanınıyor ama burada engelinin menfaati olması gerektiği için tanınıyor babanızın hiçbir şekilde faydanalamadığı bir araç için neden bu riske giriyorsunuz ki ? Yine allah korusun bu araç ile bir kaza yapılması durumunda kasko sigorta işleri çok karışık . Allah korusun 5 yıl içerisinde babanız vefat eder ise bu aracın durumu yine problem yaratıyor

juiclair

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
175
İsim
Eray İlkaya
kanka amcan kullanıyor sizi babanın üzerinden ötv mtv az vererek araca binecek öğrenciysen kendin kullan derim

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Merve Ayhan
Kural 18: Eski Konuları Yükseltmek
Merhaba öncelikle babanız için Allah şifa versin. Babanız adına alınan aracın tek sahibi babanızdır ve ruhsatta ismi yazan yakınıdır. Amcanızın araç benim olacak demesi hukuk nezdinde onu hak sahibi yapmaz. 2024 yılında engelli limiti ötv muafiyeti 1.591.200 TL'ye yükseldi. Eğer araç almadıysan ve baban üzerine araba almayı düşünürsen 2024 yılı için limit dahilinde güzel arabalar alabilirsin.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom