9000 TL Sistem Toplama

-İşlemci: AMD Ryzen 5 3600
-Anakart: MSI B450 GAMING PLUS MAX AM4 DDR4 ATX
-Ekran kartı: Sapphire RX 5700 XT Nitro+
-RAM: Team T-Force Vulcan Z RED 8 GB DDR4 3200 Mhz
-HDD: Toshiba 3.5" 2 TB DT01ACA200 SATA 3.0 7200 RPM
-SDD: Crucial 480 GB BX500 CT480BX500SSD1 2.5" SATA 3.0
-Kasa: DarkFlash Aquarius
-PSU: High Power 80Plus Bronze HPG-750BR-H12S 750 W
-Monitör: Powerboost M2150vh 21,5 1920x1080 75hz 5ms

Sistem nasıl?
Önerilerinizi bekliyorum.

Hocam öncelikle anakart,ekran kartı,işlemci,ram 2007 milan kadrosu olmuş.Benim sistemime çok benzediği için beni dinlemeni istiyorum.Ryzen 5 3600 ü stock soğutucu ile kullanıcaksanız(wraith stealth) canınızı sıkabilir.Wraith prism veya kule tipi bir soğutucuyla kullanmanız çok daha işinizi görücektir.Her kullanıcı şikayetçi demiyorum ama yinede başının ağrımasını istemem.Kasa,psu ve monitörde biraz ekonomik düşünmüşsünüz ama kurduğunuz sistem bu ekonomik düşünce yüzünden kabusunuza dönüşebilir.Kasanın hava sirkülasyonu nasıl hiç bilmiyorum fakat kasa konusunda biraz daha yüksek bütçelere çıkmanızı öneririm.Psu da anakartınız ve üzerine takılan bileşilenler için çok büyük önem taşıdığından daha güvenilir bir markanın psu sunu almanızı şiddetle tavsiye ederim.Monitörde ise bu sistemle her oyunda 1080p 100+ fps alırsın bu yüzden monitör seçimini bence biraz daha düşün ve 21,5 inch cidden küçük minimum 24 inch al.75 hz de bu sistemle seni doyurmaz minimum 144z öneririm.

Hocam öncelikle anakart,ekran kartı,işlemci,RAM 2007 milan kadrosu olmuş.Benim sistemime çok benzediği için beni dinlemeni istiyorum.Ryzen 5 3600 ü stock soğutucu ile kullanıcaksanız(wraith stealth) canınızı sıkabilir.Wraith prism veya kule tipi bir soğutucuyla kullanmanız çok daha işinizi görücektir.Her kullanıcı şikayetçi demiyorum ama yinede başının ağrımasını istemem.Kasa,PSU ve monitörde biraz ekonomik düşünmüşsünüz ama kurduğunuz sistem bu ekonomik düşünce yüzünden kabusunuza dönüşebilir.Kasanın hava sirkülasyonu nasıl hiç bilmiyorum fakat kasa konusunda biraz daha yüksek bütçelere çıkmanızı öneririm.PSU da anakartınız ve üzerine takılan bileşilenler için çok büyük önem taşıdığından daha güvenilir bir markanın PSU sunu almanızı şiddetle tavsiye ederim.Monitörde ise bu sistemle her oyunda 1080p 100+ fps alırsın bu yüzden monitör seçimini bence biraz daha düşün ve 21,5 inch cidden küçük minimum 24 inch al.75 hz de bu sistemle seni doyurmaz minimum 144z öneririm.

Öncelikle cevabın için teşekkür ederim.
Ryzen 5 3600 stock fan kullanacağım.
High power 80+bronze psu'su kötü mü sizce ?
Kasayı değiştirdim, dark guardian alacağım.
Monitör 144hz alacağım.

X1.5. 8600 TL.
Monitör dahilmiş ama ben olsam zorlayıp alırdım.5700 kaç tuttu?

Fark normal 2070s'e göre ödenebilecek bir rakam aslında.Acer monitör 1080p ise eğer X1.5 ve AOC C 24 G2U öneririm.
Anakartı pek hoş gelmedi ,kullandıysanız nasıl ,ve 2 ram slotu olduğu için ilerde sıkıntı yapmaz mı ?

Anakartı pek hoş gelmedi ,kullandıysanız nasıl ,ve 2 RAM slotu olduğu için ilerde sıkıntı yapmaz mı ?
Anakart herkes memnun OC yapılmadan yeter.Bu ram yeter ileride anakartta değişirdim ben olsam ekran kartı daha güçlü.

SSD için BX500 önermiyorum.
Ssd yi sonradan güncelleyeceğim zaten ama çok kötü mü ,siz kullandınız mı ?
Çok kötü ise fiyatı yakın olan ssd önerbilir misiniz ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Dark guardian candır. High power da gayet iyi bir markadır.İçiniz rahat olsun.
Öneriniz için teşekkürler.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,346
Üyeler
184,147
Son üye
ugurenes
Geri