9060 XT İçin Monitör Tavsiyesi

Reaksiyon skoru
64
Bütçe
13000
Arkadaşlar iyi günler herkese. 9060xt 16gb ve 7800x3d ikilisi var. Aktif olarak 1080p 144hz monitör kullanıyorum ve bunu 2k ile değiştirmek istiyorum. Rekabetçi ve hikayeli oyunlar oynuyorum o yüzden hz de önemli. Fakat özellikle Forza Horizon, Gta, Rdr2 vb. oyunlarda 2k çözünürlüğe aldığımda fps in çok düşmesinden korkuyorum. Eğer sistemin gücü 2k için yeterliyse şu monitörleri gözüme kestirdim (bütçe max 12-13k):

Odyssey G6
Rog XG27ACS
TUF Gaming VG27AQ5A
MSI MAG 27CQ6F

Bunlardan hangisini tercih etmeliyim ve VA panel olanlar ghosting veya black smearing yapar mı? Bunlar dışında da öneriniz varsa gönderebilirsiniz.

• Beğen
Reaksiyonlar: VeVx
2k da oynayabilirsin tabii ki bu sistemle. monitörlere gelicek olursak rog olan bence özellikleri fiyatına göre çok kötü ben şahsende bu monitörü https://www.epey.com/monitor/asus-tuf-gaming-vg27aql5a.html kullanıyorum memnunum önerebilirim
Sistem kaldırıyosa tamamdır hocam. Attığınız monitörde güzelmiş. Akşam gaming gecesini bekliyim diyorum belki bu tip monitörler indirme girer. Olmazsa attığınızı da değerlendireceğim.

Arkadaşlar iyi günler herkese. 9060xt 16gb ve 7800x3d ikilisi var. Aktif olarak 1080p 144hz monitör kullanıyorum ve bunu 2k ile değiştirmek istiyorum. Rekabetçi ve hikayeli oyunlar oynuyorum o yüzden hz de önemli. Fakat özellikle Forza Horizon, Gta, Rdr2 vb. oyunlarda 2k çözünürlüğe aldığımda fps in çok düşmesinden korkuyorum. Eğer sistemin gücü 2k için yeterliyse şu monitörleri gözüme kestirdim (bütçe max 12-13k):

Odyssey G6
Rog XG27ACS
TUF Gaming VG27AQ5A
MSI MAG 27CQ6F

Bunlardan hangisini tercih etmeliyim ve VA panel olanlar ghosting veya black smearing yapar mı? Bunlar dışında da öneriniz varsa gönderebilirsiniz.
Samsung kullanıcısı olarak monitörden gayet memnunum. Öğrenci indirimi ile almiştım.

Odssey G6 öneririm.

Teşekkürler tavsiyeleriniz için. VA panelde sorun çıkar mı? Benim şuan ki monitörümde VA bi sorununu görmedim ama ghosting vs. olabilir diyenler var
hocam bu bütçelerde va almak bence saçmalık olur. ıps renk doğruluğu vs açısından çok daha iyi

curved olan msi ele bence hocam curvet monitörler kötü ya :')
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

rog olan mediamarketlerde genelde oluyor gidip kendin kontrol edebilirsin. Ben gördüm fena değil gibi

hocam bu bütçelerde va almak bence saçmalık olur. ıps renk doğruluğu vs açısından çok daha iyi
rog olan o yüzden aklıma daha çok yatıyor.
curved olan msi ele bence hocam curvet monitörler kötü ya :')
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

rog olan mediamarketlerde genelde oluyor gidip kendin kontrol edebilirsin. Ben gördüm fena değil gibi
hocam valla 5-6 senedir curved kullanıyorum alıştım ya :)
G6 da bu sorun yok.
teşekkür ederim g6 nında 240hz olması diğerlerine göre avantajlı

Teşekkürler tavsiyeleriniz için. VA panelde sorun çıkar mı? Benim şuan ki monitörümde VA bi sorununu görmedim ama ghosting vs. olabilir diyenler var
Ben ölü pixel ile karşılaşmadım. Ghosting konusu ise gurme değilim fakat basit bir tarayıcıdan test yaptığımda çok minimal olduğunu gördüm. Gözün çok seçici ise ben en küçük ghostingi anlarım dersen bunu bil. Ama ben hiç hissetmedim.

Geri