9070XT + 7800x3D sistem nasıl

🔧 Temel Karşılaştırma

ÖzellikMSI PRO B850-P WIFIMSI MAG X670E Tomahawk Wi-Fi
Yonga Seti (Chipset)B850 (yeni orta seviye)X670E (üst seviye, premium)
SoketAM5AM5
Bellek DesteğiDDR5 8200 MHz (OC)DDR5 6600+ MHz (OC)
RAM Slot Sayısı4 x DDR54 x DDR5
M.2 Yuvaları2 adet (PCIe 4.0)4 adet (2x PCIe 5.0 + 2x PCIe 4.0)
PCIe Slotları1 x PCIe 4.0 x161 x PCIe 5.0 x16 + 1 x PCIe 4.0 x16
Wi-Fi / BluetoothVar (muhtemelen Wi-Fi 6E + BT 5.3)Wi-Fi 6E + Bluetooth 5.3
Arka Giriş-Çıkış (I/O)Daha az USB portuDaha zengin USB seçenekleri (USB-C dahil)
Ethernet2.5G LAN2.5G LAN
Ses Yonga SetiRealtek ALC897Realtek ALC4080 (daha kaliteli)
Güç Fazları / VRM12+2 Duet Rail (daha sade VRM)14+2+1 Duet Rail (daha güçlü VRM)
BIOS FlashbackEvetEvet
Form FaktörüATXATX
FiyatDaha uygun (~7.000-8.000 TL civarı)Daha pahalı (~10.000-11.000 TL civarı)

🎯 Hangi Kullanıcıya Uygun?

Kullanıcı TipiÖnerilen Anakart
Orta seviye oyuncu / ofis kullanıcısıMSI PRO B850-P WIFI
Üst seviye oyuncu / içerik üreticisi / overclockçuMSI MAG X670E Tomahawk böyle diyor AI

x670e olana baktınız mı?

x670e olana baktınız mı?

bakıyorum hemen
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

x670e olana baktınız mı?

KonuÜstün ModelAçıklama
Ses Kalitesi✅ TomahawkALC4080, ses sistemleri veya kulaklıklarda daha net ve güçlü
VRM Kalitesi (Overclock Kararlılığı)✅ Tomahawk14+2+1 faz ile 7800X3D gibi işlemcilerde daha serin ve kararlı
USB Genişliği✅ TomahawkDaha fazla USB portu ve USB 3.2 Gen2x2 dahil geniş arka panel
Fiyat/Performans (genel)🔄 Benzer (Gaming Plus biraz daha ucuz olabilir)Fiyat farkı azsa Tomahawk mantıklı
PCIe Yapısı✅ TomahawkEkstra PCIe 4.0 x16 slot, daha fazla genişletme imkânı
M.2 Soğutma✅ TomahawkDaha kaliteli heatsink yapısı, özellikle PCIe 5.0 M.2'lerde fark yaratır

aslında guzel attığınız ama fiyat farkı 1k 1k daha verip bi tık bi tık daha iyi tomahawk hocam ama goruntsu daha guzelmis

bakıyorum hemen

KonuÜstün ModelAçıklama
Ses Kalitesi✅ TomahawkALC4080, ses sistemleri veya kulaklıklarda daha net ve güçlü
VRM Kalitesi (Overclock Kararlılığı)✅ Tomahawk14+2+1 faz ile 7800X3D gibi işlemcilerde daha serin ve kararlı
USB Genişliği✅ TomahawkDaha fazla USB portu ve USB 3.2 Gen2x2 dahil geniş arka panel
Fiyat/Performans (genel)🔄 Benzer (Gaming Plus biraz daha ucuz olabilir)Fiyat farkı azsa Tomahawk mantıklı
PCIe Yapısı✅ TomahawkEkstra PCIe 4.0 x16 slot, daha fazla genişletme imkânı
M.2 Soğutma✅ TomahawkDaha kaliteli heatsink yapısı, özellikle PCIe 5.0 M.2'lerde fark yaratır

aslında guzel attığınız ama fiyat farkı 1k 1k daha verip bi tık bi tık daha iyi tomahawk hocam ama goruntsu daha guzelmis
fiyat farkı 1 k değil 3k x670e olan 9k ya geliyor amazonda %10 indirim kodu var ordan basınca aktif oluyor.

fiyat farkı 1 k değil 3k x670e olan 9k ya geliyor amazonda %10 indirim kodu var ordan basınca aktif oluyor.

9k yani + iyzc + parolapara 8k çok iyi aslında ama hep bi aması var ya danglak gpt daha tomahawk daha iyi demesen ne olurdu yalandan masraf ediyoruz

9k yani + iyzc + parolapara 8k çok iyi aslında ama hep bi aması var ya danglak gpt daha tomahawk daha iyi demesen ne olurdu yalandan masraf ediyoruz
chatgpt boşverin b850 içinde yanlış bilgi vermiş 3 m2 slotu var 1 i gen5 2 si gen 4 orda 2 yazıyor, siz alttaki linkten bakın birde ben olsam tomahawk yerine bunu alıp 9800x3d yapardım işlemciyi. CS2 valo oynuyorsanız özellikle.

chatgpt boşverin b850 içinde yanlış bilgi vermiş 3 m2 slotu var 1 i gen5 2 si gen 4 orda 2 yazıyor, siz alttaki linkten bakın birde ben olsam tomahawk yerine bunu alıp 9800x3d yapardım işlemciyi. CS2 valo oynuyorsanız özellikle.

ya tomahawkı alayım gitsin uğraşmaya gerek yok iyzico parolapara falan filan ile 11k düz

kasa önerir misiniz arkadaslar

Geri