Sistem nasıl 9070xt 7800x3d

60k su an sistemi toplasan (islemciyi 2. el hesapladim)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

eski parcalarla birlikte 38 40k ediyor max kampanya vs kovalasam 34 e toplarım iyzico falan derken
abartmayin hocam sadece ekran karti 33k

Selam arkadaşlar aklımda cs2 ve valorant için ayrı bir sistem toplamak vardı sonra dedim ki eskisini satayım yenisine vereceğim parayıda ekleyip 9070xt'li taş gibi toplayayım hem hikayeli hem fps oynayayın sistem parçaları aşağıda:

• AMD Radeon RX 9070 XT
  • AMD Ryzen 7 7800X3D
  • ASUS Prime B650M-K AMD B650 DDR5 mATX Anakart
  • Patriot Viper Venom 32GB (2x16) DDR5 6000MHz CL30 EXPO RAM
  • Kioxia Exceria Pro 1TB Gen4 NVMe SSD
  • XPG Valor Mesh RGB Mid Tower 750W 80+ Gold Kasa
  • Thermalright Kule Tipi Hava Soğutucu

bence gayet guzel oldu ancak anakart ile psu bi tık daha iyi olabilirdi sanki varsa öneriniz yazın lütfen.
Daha f/p yok en ucuz ve verimli böyle sistem

60k su an sistemi toplasan (islemciyi 2. el hesapladim)

abartmayin hocam sadece ekran karti 33k

yok bendeki parcalari da satacam dedim ya onunla beraber bana gelecek maaliyeti demek istedim bi önceki yazdığıma bakarsanız

veya

ekran kartı 34.000₺

9-10k temiz 2. el 7800x3d

5.000₺ anakart

Patriot Viper Venom 32GB 2x16 4k

soğutucum var (AK400 DEEPCOOL) kasam var PSU'm var ama kasa değişebilirim çok tipsiz duruyor son zamanlarda ssd'mde var 1tb kioxia exc pro

total: 54k civarı ediyor arc b580 8k dan gitse i5 14400f 4k anakartta 3k dan gitse 38k civarına bitiyor sistem tertemiz

burada hesap ettim

yok bendeki parcalari da satacam dedim ya onunla beraber bana gelecek maaliyeti demek istedim bi önceki yazdığıma bakarsanız
Anladim hocam zaten de 17k eder demissiniz daha yukarda hadi 20 olsa max 40a gelir.iyzico da sadexe 500 lira veriyor ilk alisverise baska bisi vermiyor.parolaparayi da kullanirsaniz 39kya getirirsiniz sistemi
eskidendi 5k indirim simdi %10 %25ler yok

Anladim hocam zaten de 17k eder demissiniz daha yukarda hadi 20 olsa max 40a gelir.iyzico da sadexe 500 lira veriyor ilk alisverise baska bisi vermiyor.parolaparayi da kullanirsaniz 39kya getirirsiniz sistemi
eskidendi 5k indirim simdi %10 %25ler yok

yine iyi bence ama keşke ilk başta şu b580'li sistemi toplamasaymışım pişman değilim ama cs2 valorant bu kadar tutulacağımı sanmıyordum

Selam arkadaşlar aklımda cs2 ve valorant için ayrı bir sistem toplamak vardı sonra dedim ki eskisini satayım yenisine vereceğim parayıda ekleyip 9070xt'li taş gibi toplayayım hem hikayeli hem fps oynayayın sistem parçaları aşağıda:

• AMD Radeon RX 9070 XT
  • AMD Ryzen 7 7800X3D
  • ASUS Prime B650M-K AMD B650 DDR5 mATX Anakart
  • Patriot Viper Venom 32GB (2x16) DDR5 6000MHz CL30 EXPO RAM
  • Kioxia Exceria Pro 1TB Gen4 NVMe SSD
  • XPG Valor Mesh RGB Mid Tower 750W 80+ Gold Kasa
  • Thermalright Kule Tipi Hava Soğutucu

bence gayet guzel oldu ancak anakart ile psu bi tık daha iyi olabilirdi sanki varsa öneriniz yazın lütfen.
Ne kadar ediyor hesapladin mi

Ne kadar ediyor hesapladin mi

38k ediyor bana maaliyeti yeni sistemin evet

Hocam acaba baska bir sorun mu var arastirdiniz mi hic

Ben bayağı araştırdım. Hikayeli oyunlarda mükemmel performans veriyor ama Valorant ve CS2’de genel bir performans sorunu varmış. Özellikle CS2’de 50-60 FPS görmek şaka gibi; yani ray tracing maksimumda, tüm grafik ayarları en üstteyken, 2K çözünürlükte 60 FPS’in üstü alan kart, CS2’de ölüm maçında 60 FPS’e düşebiliyor araştırdım ve herkesin aynı sorunu yaşadığını gördüm.

İlk başta CS2 ve Valorant için ayrı bir sistem toplayayım dedim; orada CS2 ve Valorant oynarım, burada da hikayeli oyunlarımı. Ama iki PC’yi ayrı ayrı yönetmek monitör vs zor olacak diye düşündüm, ayrıca fiyat'da bayağı yükseliyor. O yüzden bu PC’yi satıp, tek bir PC yapıp mis gibi bir sistem toplamak daha mantıklı geldi.

Ancak CS2’de 180 Hz monitörümün performansını bile alamıyorum, durum o kadar kötü. Valorant’ta 250-300 FPS alıyorum ama stabil ve sabit 400 FPS istiyordum. GTA 5 Enhanced Edition’da ise ray tracing maksimum, tüm grafikler en üstte, XESS veya FSR modunda hatırlamıyorum, ultra quality fsrda ve tüm grafikler ve rt en en en sonda mxaa vs dahil en sonda 80 FPS civarında mükemmel bir performans veriyordu. 2K çözünürlük için 11-12 bin TL değerindeki bir kart için bu sonuçlar gerçekten çok iyi ancak cs2 valorant oynayacaksanız almayın ben i5 14400f den dolayı yine iyi performans vermez diyordum ama bu kadar kötü olacağını bilmiyordum.

Input Latency'de 8 10 ms oynuyordum cs2 valorantta 3 ms ip gibi oynatıyordu yine iyi valo ama

Son düzenleme:
Geri