Neler Yeni

95w ekran kartı 80w kullanıyor?

s3kit0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Özcan KASABALI
Merhaba 95w RTX 3060 ekran kartlı bir laptobum var ve onunla mining yapıyorum ısı değerlerim iyi hashratem güzel fakat bir konu dikkatimi çekti ve sorma gereği duydum. Ekran kartı 95w güç kullanması gerekirken mining sırasında 80w ta takılı kalıyor ve üstüne çıkmıyor. Overclock yapmayı denedim ama onda da herhangi nir şekilde güç kullanımım değişmedi. Bu güç kullanımını 95e çıkartabilir yada 95e yaklaştırabilir miyim?

Laptop: Acer nitro 5
CPU: AMD Ryzen 7 5800H

Dejour

80+ Bronze
Merhaba 95w RTX 3060 ekran kartlı bir laptobum var ve onunla mining yapıyorum ısı değerlerim iyi hashratem güzel fakat bir konu dikkatimi çekti ve sorma gereği duydum. Ekran kartı 95w güç kullanması gerekirken mining sırasında 80w ta takılı kalıyor ve üstüne çıkmıyor. Overclock yapmayı denedim ama onda da herhangi nir şekilde güç kullanımım değişmedi. Bu güç kullanımını 95e çıkartabilir yada 95e yaklaştırabilir miyim?

Laptop: Acer nitro 5
CPU: AMD Ryzen 7 5800H
Laptoplarda soğutma masaüstüne göre daha azdır cihaz zarar görmesin diye yapabiliyor olabilir aslında (yüksek tdp = yüksek güç = yüksek ısı = yüksek zarar)
Laptoplarda mining yapıldığınıda ilk defa gördüm.

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,241
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Watt kilidi vardır. Bazı üreticiler kartın bios'un dan watt kilidi/sınırı koyuyor.

s3kit0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Özcan KASABALI
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Laptoplarda soğutma masaüstüne göre daha azdır cihaz zarar görmesin diye yapabiliyor olabilir aslında (yüksek tdp = yüksek güç = yüksek ısı = yüksek zarar)
Laptoplarda mining yapıldığınıda ilk defa gördüm.
Evet biliyorum işte o yüzden 95w sınırı var ama 80den öteye geçmiyor kafamı karıştıranda o. Ayrıca Laptobun soğutması 95w değer için son derece yeterli bunun sorun olduğunu düşünmüyorum.

pickpocket

Ventus☪
Moderatör
En İyi Cevap
27
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,943
İsim
Ventus
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Instagram
www.instagram.com/serhatcanavci
Steam
www.steamcommunity.com/id/serhatcanavcii
Twitter
AvciSerhatCan
Facebook
serhatcanavci
Discord
Ventus#1033
Reddit
VentusTR
Güç ayarlarını performans moduna aldınız mı

s3kit0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Özcan KASABALI

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,241
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
bunu kaldırmanın bir yolu var mı acaba ?
Masaüstü ekran kartlarında Bios atarak kaldırmak mümkün, laptoplarda olsa bile önermem. Zaten 80w laptop için iyi.

s3kit0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Özcan KASABALI
Masaüstü ekran kartlarında Bios atarak kaldırmak mümkün, laptoplarda olsa bile önermem. Zaten 80w laptop için iyi.
80w kesinlikle yeterli ama laptobun 95w a kadar çıkması gerekiyor o yüzden soruyorum soruyu

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,035,398
Üyeler
164,134
Son üye
ChavoYolda
Top Bottom