mr__white
80+
R9 9700X işlemci soğutucu bu,
Yeterli olur.
böyle bir şeyi söyleyip bir neden vermemeniz çok şüpheli neresini yeterli bulmuyorsunuz acabaamd işlemciler için kule tipi soğutmalar bence yeterli değil
o tam tersi hocamamd işlemciler için kule tipi soğutmalar bence yeterli değil
9800x3d 120w tdp değeri olan işlemcide full yükte 86 derece veren bir soğutucunun ben gayet yeterli olduğunu düşünüyorum ki aynı fiyata bu performansı veren başka soğutma yok ben biraz argümanınızı açıkcası saçma buldum yanlış anlamayın105w ile kullanım için daha iyi bir soğutucu gerekli olabilir. veya iyi curve ayarı yapman lazım
Bende aynı durumdayım 9700x işlemcim var, yanına da phantom spirit sipariş ettim, ürün yolda. Gelecek için cok aradım 7800x3d yi bile soğutabilecek bir soğutucu alayım diye ama çoğu 14cm soğutucu ya satışta değil yada performansı phantomdan daha kötü.9800x3d 120w tdp değeri olan işlemcide full yükte 86 derece veren bir soğutucunun ben gayet yeterli olduğunu düşünüyorum ki aynı fiyata bu performansı veren başka soğutma yok ben biraz argümanınızı açıkcası saçma buldum yanlış anlamayın
Kaynak
imzama baktıysan 9700x kullanıyorum, all core -20 curve, 85 derece termal limit ile kullanıyorum. oyunlarda 75 dereceği gördüğü oluyor. bu ayarları yapmadan önce pbo agresif modda occt altında 95 derece ile thermal throttling e girdi. kullandığım soğutucu da imzamda yer alıyor. macun markası mx4. kullandığım işlemci için ne gibi argüman sunmam lazım sana?9800x3d 120w tdp değeri olan işlemcide full yükte 86 derece veren bir soğutucunun ben gayet yeterli olduğunu düşünüyorum ki aynı fiyata bu performansı veren başka soğutma yok ben biraz argümanınızı açıkcası saçma buldum yanlış anlamayın
Kaynak
yanlış anlamada bu soğutmayla -20 curve yapıp bu değerleri alıyorsan bir sorun olduğunu düşünüyorum 65w işlemci kullanıyorsun ve bu değerler benim düşünceme göre fazla senin oyunda 60-70 üstü görmemen lazım bir soğutucuna baktır bir sorun var gibi duruyorimzama baktıysan 9700x kullanıyorum, all core -20 curve, 85 derece termal limit ile kullanıyorum. oyunlarda 75 dereceği gördüğü oluyor. bu ayarları yapmadan önce pbo agresif modda occt altında 95 derece ile thermal throttling e girdi. kullandığım soğutucu da imzamda yer alıyor. macun markası mx4. kullandığım işlemci için ne gibi argüman sunmam lazım sana?
ilk yazdığımda da söyledim hocam işlemci 105w modunda çalışıyor. yük altında 150w değerlerini görüyor bu sebeple. 65w modu bu işlemci için manıklı değil, 9700x aldığına değmez. 7700x e yakın oluyor o durumda performansı. Benzer ayarlarda galahad 2 ile soğutulan 9700x işlemcide de yakın değerler alıyor arkadaşım.yanlış anlamada bu soğutmayla -20 curve yapıp bu değerleri alıyorsan bir sorun olduğunu düşünüyorum 65w işlemci kullanıyorsun ve bu değerler benim düşünceme göre fazla senin oyunda 60-70 üstü görmemen lazım bir soğutucuna baktır bir sorun var gibi duruyor
ya şimdi sana hak veriyorumda ama herkeste senin gibi kullanmıyor işlemciyi o gözle bakıyorum ben karşımdaki adam casual oyun oynamaya gelen adam yani en fazla ne kadar oc yapıcakta 150w kullanıcak maks göreceği değer 105w olur onun ona da yeter açıkcası diye düşünüyorumilk yazdığımda da söyledim hocam işlemci 105w modunda çalışıyor. yük altında 150w değerlerini görüyor bu sebeple. 65w modu bu işlemci için manıklı değil, 9700x aldığına değmez. 7700x e yakın oluyor o durumda performansı. Benzer ayarlarda galahad 2 ile soğutulan 9700x işlemcide de yakın değerler alıyor arkadaşım.