A320m anakart bios güncellemesi nasıl indirilir

bedros

80+
Reaksiyon skoru
0
1-2 Hafta sonra elime r5 5600 yada 5600x model işlemci geçecek. İşlemciyi alınca uğraşmamak için biosu şimdi güncellemek istiyorum ama biosu güncellemek için neyi nereden indirmem gerektiğini anlamadım.
dxdiagda modeli a320m-h olarak gözüküyor fakat msinfoda a320m-h-cf olarak gözüküyor ne yapacağımı bilen varsa anlatabilirmi? Rev 1 Rev 2 Diye sürümlere ayrılıyor sanırım benimki ne anlamadım
1746722477982.webp

1-2 Hafta sonra elime r5 5600 yada 5600x model işlemci geçecek. İşlemciyi alınca uğraşmamak için biosu şimdi güncellemek istiyorum ama biosu güncellemek için neyi nereden indirmem gerektiğini anlamadım.
dxdiagda modeli a320m-h olarak gözüküyor fakat msinfoda a320m-h-cf olarak gözüküyor ne yapacağımı bilen varsa anlatabilirmi? Rev 1 Rev 2 Diye sürümlere ayrılıyor sanırım benimki ne anlamadımAlıntıyı görüntüle
Senin anakartın REV 3.0 hocam. Bu dediğim şekilde BIOS'u güncelleyebilirsin.
1) Elinizde 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun. Flash belleği FAT32 olarak biçimlendirin.
2) Biçimlendirdikten sonra (http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/GA-A320M-H-rev-30/support#support-dl) buradan F7g BIOS sürümünü indirin. İndirdikten sonra inen dosyayı klasöre çıkartın.
3) Klasöre çıkarttıktan sonra içindeki A320MH30.F7g dosyasını flash belleğin içine atın.
4) İçine attıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatıp durmadan delete tuşuna basıyoruz. BIOS ekranı geldikten sonra basmayı bırakıyoruz. BIOS ekranının en alt sağında Q-Flash butonuna basıyoruz ya da F8 tuşuna basıyoruz. Gelen ekranda Update BIOS diyoruz. Ondan sonra bir ekran daha geliyor ve o ekranda A320MH30.F7g BIOS dosyasını göreceksiniz, onu seçin ve BIOS'u güncelleyin.
Not: BIOS güncelleme sırasında elektrik kesintisi olmasın ve flash bellek yerinden oynamasın!
BIOS'u güncelledikten sonra buradan https://www.amd.com/en/support/downloads/drivers.html/chipsets/am4/a320.html AMD Chipset Drivers yazanı indirip kur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,095,856
Üyeler
174,253
Son üye
Cilingir
Geri