Aaa bbb ccc ddd eee

Selamlar sistem almayı düşünüyorum. İşlemci ; r7 7800x3d ekran kartı ; rtx5070 gaming trio. Bu iki anakart arasında adam akıllı tek fark birinin 4.0(b650) diğerinin 5.0(x670e) olması. Bazı yerlerde 5070 in 5.0 desteklediğini ama 5.0 olan bi anakart alsan bile 4.0 da çalışacağını söyledi.Ben burda malzeme kalitesi ile ünlü Tomahawk serisinden b650 yi düşünüyordum. Lakin bu 5.0 olayı beni endişelendirdi. Benim 650 yi aldığım senaryoda 4.0 girişine girecek ekran kartı endişem ise bu durumda ekran kartında bi performans kaybı verimlilik kaybı ya da herhangi bi sorun yaşar mıyım? 4.0 la 5.0 arasındaki tek fark veri aktarım hızı mı? B650 ile ekran kartını tam performansıyla tam verimiyle herhangi bi sorun yaşamadan kullanabilir miyim? X670e nin veri hızı dışında herhangi bi + sı olur mu?
Max Bütçen Nedir ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Son düzenleme:
Max Bütçen Nedir ?

aaa bbb ccc ddd eee
Max Bütçen Nedir ?

aaa bbb ccc ddd eee

Son düzenleme:
13 ü geçmese iyi olur

Bu ikisi üzerinden bi değerlendirme yapsanız ne diyebilirsiniz sorularıma ?
Bütçeye Göre Tercih Edilebilir .

X3D İşlemciler İçin X670E Daha İyi Bir Tercih Olur Fiyatı B650'ye Yakın İse Ama Benim Sana Tavsiyem Güncel Chipset Bir Anakarta Yönelmen Yönünde Olacaktır .

X870 Tercihi Olarak Bunlardan Birini Bütçene Göre Gönül Rahatlığı İle Alabilirsin .

Bütçeye Göre Tercih Edilebilir .

X3D İşlemciler İçin X670E Daha İyi Bir Tercih Olur Fiyatı B650'ye Yakın İse Ama Benim Sana Tavsiyem Güncel Chipset Bir Anakarta Yönelmen Yönünde Olacaktır .

X870 Tercihi Olarak Bunlardan Birini Bütçene Göre Gönül Rahatlığı İle Alabilirsin .
aaa bbb ccc ddd eee

Son düzenleme:
Aralarında 2 bin var. X870 lerin bana ne gibi artısı olur ?
Performansına bir artısı yok , modele göre değişmekle birlikte m2 veya pcı slotlarının sayısı değişebilir. X870 çipset x670 in güncellenmiş bir versiyonu. Performans farkı yaşamazsın. Pcı 3 ve Pcı 5 ver yollarının arasında oyun için çok az fps farkı var , evet sayısal olarak miktar artıyor ama oyunda aldığın fps e bir etkisi yok. B serisi çipsetler ortalama kullanıcıların kullandığı , oc performansı yeteri düzeyde olan ve yaygın olarak kullanılan anakartlardır. X serisi çipsetler oc potansiyeli yüksek , çok ekstrem koşullarda çalışmaya müsait modifiye etmeye elverişli anakartlardır.

Ben x670 aldım bence daha üst segmente gerek yok işlemciyi 9800 al daha mantıklı

Geri