Neler Yeni

Abdullah abim efso pc toplamış

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
Bu arada @KeremMm @kandes22 PSU yakışmamış ama bence 8300tl'ye 5700XT+R5 3600 alabiliyorsak mecburen kısmamız gerek. C4 değil sonuçta bir süre idare eder sonrasında değişirsin. Çok da zararı yok.

FSP AHBC 600W 12V kanalından 540W veriyor, ZM550 ise yanlış hatırlamıyorsam 540W veriyordu.

ZM550 ile FSP 600W AHBC arasında sadece 20 TL fark var.

20 TL fazla verip ZM550 alabiliyor, verdikleri güçler aynı.

Bence sistemde 600W AHBC kullanılması Abdullah Hacıgül'ün bir hatasıdır.

ZM550 en azından C seviye, 6 tane akım koruması var.

Kaynaklar:

ZM550:

1604951890897.png

FSP600W AHBC: https://bulk.fsp-europe.com/fsp600-60ahbc-85

1604951915843.png

PSU Tier List: https://linustechtips.com/topic/1116640-psucultists-psu-tier-list/

Akım korumaların kaynağı: Zalman ZM550:
1604951956959.png
https://www.incehesap.com/zalman-wattgiga-k550w-zm550-gvii-550w-power-supply-fiyati-45899/
FSP 600W AHBC:
1604952001741.png

Son düzenleme:

T.P.G.

80+ Titanium
FSP AHBC 600W 12V kanalından 540W veriyor, ZM550 ise yanlış hatırlamıyorsam 550W veriyordu.

Sonuç olarak adam videoyu silip bir daha yükleyemez.
Bir dahakine değerlendirir bence @Abdullah Hacıgül

Abdullah Hacıgül

Kurucu - Yönetici
Yönetici
En İyi Cevap
4
Gamepower değil ama ortalama D seviyedir.

D seviyeye ne not düşülmüş biliyor musun? ''İGPU, APU sistemler için ideal''.
Siz kamera şakası falan mısınız? ne yaşıyorsunuz arkadaşlar siz? öyle ağzınıza geleni forumda konuşamazsınız sağdan soldan duyduğunuz ezbere laflarınızı bu forumda gezdiremezsiniz bu zamana kadar ne öğrenmişseniz yarısını bile doğru öğrenmemişsiniz. Sizin ileri geri konuştuğunuz modelleri ben 50 kere test edip rafa kaldırdım neyi hangi modeli kaç defa kullandınız? kullandınız da neyin yorum yapıyorsunuz? o PSU o kartı rahat rahat beslemesin kendi bilgisayarımı yakar atarım.

İçim şişti sizden sürekli bir sayılar sayılar sayılar, 12 Pin RTX 2080 Ti Lightning Z GPU stress testinde "prizden 320W çekiyor. Siz ne yaşıyorsunuz, ben böyle teknik konularda atıp tutacak arkadaşların üyeleri keyfine göre yorumlar yapmasına izin vermem.

Yok o psu alınmaz yok şu alınmaz ona bu alınmaz şuna şu alınmaz sağdan şunu okudum soldan şunu okudum "tecrubesi olmayan herkes" hiç bir üyeye fikir vermesin.

Abdullah Hacıgül

Kurucu - Yönetici
Yönetici
En İyi Cevap
4
FSP AHBC 600W 12V kanalından 540W veriyor, ZM550 ise yanlış hatırlamıyorsam 540W veriyordu.

Kaynaklar:

ZM550:

Alıntıyı görüntüle

FSP600W AHBC: https://bulk.fsp-europe.com/fsp600-60ahbc-85

Alıntıyı görüntüle

PSU Tier List: https://linustechtips.com/topic/1116640-psucultists-psu-tier-list/

Akım korumaların kaynağı: Zalman ZM550:Alıntıyı görüntüle https://www.incehesap.com/zalman-wattgiga-k550w-zm550-gvii-550w-power-supply-fiyati-45899/
FSP 600W AHBC: Alıntıyı görüntüle
Gamepower'ın en ucuz GP serisinde tam 7 adet koruma var neden önermiyorsunuz o zaman? alana sakın alma yazıyorsunuz?
OVP / UVP/ OTP / OCP/ OLP/ OPP/ SCP

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
Gamepower'ın en ucuz GP serisinde tam 7 adet koruma var neden önermiyorsunuz o zaman? alana sakın alma yazıyorsunuz?
OVP / UVP/ OTP / OCP/ OLP/ OPP/ SCP

Evet doğrusunuz, tek bakmamız gereken şey koruma değil.

Fakat ben bir PSU uzmanı, mühendisi değilim. Bu durumda Tier List'lere, incelemelere bakarım.

Abdullah Hacıgül

Kurucu - Yönetici
Yönetici
En İyi Cevap
4
Evet doğrusunuz, tek bakmamız gereken şey koruma değil.

Fakat ben bir PSU uzmanı, mühendisi değilim. Bu durumda Tier List'lere, incelemelere bakarım.

Sektör Tier List'ten ibaret değil her yıl yüzlerce PSU incelemesi yayınlanıyor güvenilir kaynaktan Review t akip edin o Tier List'i yapan da bir üye sonuçta. Sırf siz istemiyorsunuz diye 2 yıldır kanala Gamepower PSU sokmuyorum alın buyrun 2 yıldır GTX 1080 sonrasında RTX 2070 ile kullandığımız Gamepower GP 650W 80+ Bronze PSU ve bir tane bile sorunu olmadı bu zamana kadar size bir şeyi gösteriyorsam da yıllarca kullanıp deneyimliyorum ama artık saldım çünkü bilgi kirliliği o kadar devasa boyuta ulaştı ki çok çetin sabır gerektiriyor.

GP.jpg

BugraSamet

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
904
İsim
Buğra Samet
Sektör Tier List'ten ibaret değil her yıl yüzlerce PSU incelemesi yayınlanıyor güvenilir kaynaktan Review t akip edin o Tier List'i yapan da bir üye sonuçta. Sırf siz istemiyorsunuz diye 2 yıldır kanala Gamepower PSU sokmuyorum alın buyrun 2 yıldır GTX 1080 sonrasında RTX 2070 ile kullandığımız Gamepower GP 650W 80+ Bronze PSU ve bir tane bile sorunu olmadı bu zamana kadar size bir şeyi gösteriyorsam da yıllarca kullanıp deneyimliyorum ama artık saldım çünkü bilgi kirliliği o kadar devasa boyuta ulaştı ki çok çetin sabır gerektiriyor.

Alıntıyı görüntüle
Şu GP PSU lar c4 diyenlere deli oluyorum.Kaynak veya ispat et desen oda yok.

Prof ESL

80+ Gold
En İyi Cevap
2

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13

Alıntıyı görüntüle

Evet onlar da üye ama gerçekten bilgili ve PSU işinde uzman üyeler oluyor.

İncelemelere de, Tier List'lere de bakıyorum.

Kaynak olarak baktığım Tier List'de olan üyelerin hazırladığı liste de incelemeler ve deneyimlerine göre hazırlanmış. Yani o yüzden o kaynağa güveniyorum.

Ayrıca GP, Frisby gibi PSU'lara çoğu zaman ''C4, çöp'' demem, sadece ''İyi değil diye biliyorum'' diyorum.

Prof ESL

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Ab

Alıntıyı görüntüle
Abi biz marka eleştirisi yapıyoruz fakat haklı olduğumuz yerler de var. Şuan F/P olarak geçiyor tamam eyvallah iyi şeyler de var mesela şuan 1400TL'ye 144 Hz curved bir oyuncu monitörü var.Ve baktığın zaman güzelde bir monitör fakat genel anlamda bakarsan bazı PSU'lar gerçekten kalitesiz ve klavyelerde ayrı bir dert.Yani sırf F/P diye iyi denmez fakat kötüde denmez fakat genel olarak bakınca malzeme kalitesi gerçekten iyi değil gibi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kaynak olarak baktığım Tier List'de olan üyelerin hazırladığı liste de incelemeler ve deneyimlerine göre hazırlanmış. Yani o yüzden o kaynağa güveniyorum.

Ayrıca GP, Frisby gibi PSU'lara çoğu zaman ''C4, çöp'' demem, sadece ''İyi değil diye biliyorum'' diyorum.
Bazılarına C4 deniyor çünkü gerçekten verimli değil ve bazı kişiler patlama vb. Durumlar yaşadı.

Abdullah Hacıgül

Kurucu - Yönetici
Yönetici
En İyi Cevap
4

Gamepower global adı Gamemax ürünlere bak görürsün zaten birebir aynı Gamemax GM modeli de Tier D olarak gösterilmiş ve bazı Seasonic, Thermaltake, Silverstone Zalman gibi bir çok modelin önüne geçmiş o zaman alın madem bu liste size referans Gamepower ürünlerini de ona göre översiniz ama yok olmaz dersen bana deneyimlemediğiniz konu hakkında yorum yapmayın ben neler gördüm neler ağzınızın suyunun aktığı ne PSU'ların testte patladığını gördüm ben onun için yok FSP nin şusu yok Zalman'ın busu ben gülüp geçiyorum

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
Neyse be abi bu PSU bu sistem için sorun çıkarmaz bence doğru muyum ?

Muhtemelen çıkartmaz.

Sonuçta iyi PSU'lar bile sorun çıkarabiliyor. O yüzden net bir şey diyemem.

PSU VS550, 2018 model sanırsam.

V200'de olan PSU'ya oranla daha iyi bir PSU fakat yine de sorun çıkartmış.

Sorun çıkaracağını sanmıyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Gamepower global adı Gamemax ürünlere bak görürsün zaten birebir aynı Gamemax GM modeli de Tier D olarak gösterilmiş ve bazı Seasonic, Thermaltake, Silverstone Zalman gibi bir çok modelin önüne geçmiş o zaman alın madem bu liste size referans Gamepower ürünlerini de ona göre översiniz ama yok olmaz dersen bana deneyimlemediğiniz konu hakkında yorum yapmayın ben neler gördüm neler ağzınızın suyunun aktığı ne PSU'ların testte patladığını gördüm ben onun için yok FSP nin şusu yok Zalman'ın busu ben gülüp geçiyorum

Evet, daha önce başka bir forumda da, burada da konu açtım.

Kime sorsam ''Kapasitör kötü, iç dizayn kötü vb vb vb...'', ''Net bir kaynak gösterir misiniz?'' deyince en ufak bir kaynak gösteremiyorlar.

O yüzden Gamepower gibi PSU'lara ''C4'' demiyorum, sadece ''Çok iyi değil diye biliyorum'' diyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,889
Üyeler
163,737
Son üye
saizi893
Top Bottom