Neler Yeni

Acemi biri için ilk araba önerisi

CptnAktaş

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
949
İsim
Samet Mustafa Aktaş
Esenlikler dilerim, 19 yaşındayım, bir iki kere sürüş tecrübem oldu ehliyet alma dışında ama kendime güveniyorum. Ailemle araba bakıyoruz taş çatlasa 600-650k arası anca çıkabiliriz. Babamın ehliyetinin olmayışı ve benimde çok araba bilgimin olmaması adına isteklerim en azından şöyle;
Az yakacaz, sanayi problemi yaratmayacak, kronik olmayacak ve ileride satabileceğim bir araç arıyorum.
Genç olduğum içinde hani tabii ki de biraz daha yeni model ve bana hitap etmesi daha iyi olur. Manuel veya otomatik farketmez

TinerciAlper

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,613
İsim
Alper Burak Sarı
Instagram
alperburaks
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561198343077776
Discord
Alperburaks
Esenlikler dilerim, 19 yaşındayım, bir iki kere sürüş tecrübem oldu ehliyet alma dışında ama kendime güveniyorum. Ailemle araba bakıyoruz taş çatlasa 600-650k arası anca çıkabiliriz. Babamın ehliyetinin olmayışı ve benimde çok araba bilgimin olmaması adına isteklerim en azından şöyle;
Az yakacaz, sanayi problemi yaratmayacak, kronik olmayacak ve ileride satabileceğim bir araç arıyorum.
Genç olduğum içinde hani tabii ki de biraz daha yeni model ve bana hitap etmesi daha iyi olur. Manuel veya otomatik farketmez
yaris bulabilirseniz auris sedan istersen corolla veya civic (fd6 civic alabilirsin) golf 1.6 tdi kmleri yüksek olur ama iyidir polo vsde düşünebilirsin

CptnAktaş

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
949
İsim
Samet Mustafa Aktaş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
yaris bulabilirseniz auris sedan istersen corolla veya civic (fd6 civic alabilirsin) golf 1.6 tdi kmleri yüksek olur ama iyidir polo vsde düşünebilirsin
Acemi olduğum için (kendimden şüphem yokta hayat bu) biraz daha parçası ucuz bişe mi baksam diyorum

TinerciAlper

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,613
İsim
Alper Burak Sarı
Instagram
alperburaks
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561198343077776
Discord
Alperburaks
Acemi olduğum için (kendimden şüphem yokta hayat bu) biraz daha parçası ucuz bişe mi baksam diyorum
yaris olabilir küçüktür fazla bir şey beklenmez sanayi yoluda göstermez biz çok dandik diye vazgeçip bütçe arttırıp golf 2013 ile anlaştık

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,653
İsim
Selim
İlk tecrübe mi bilmem ama tırafikte melek olsan bile bir tane direksiyonla bütünleşmiş kadın sürücü size çarpacak 👍 ben yolumda giderken 6 kere kaza geçirdim hepsi de kadın sürücü 🗿 bunların 2 tanesi aynı gün yaşandı 🤷

xTURANN

80+ Silver
0 Aday olarak başladığım serüvende tek seferde aldım hepsini. Ehliyeti alalı 1 - 2 hafta oldu, o günden beri hiç araba kullanmadım.
Acemilik bende de fazla, bunu sanırım tofaş, broadway tarzı araçlarla atabilirim. Ondan sonra hangisine geçersen geç, daha iyi olacakları için daha kolay kullanırsın ve şoförlüğün %50 olmuş şekilde sürmeye devam edersin.
Trafiğe, dar sokaklara falan alışmak tamamen bir süreçten ibaret. Çok küçük yaşlardan beri kullananlar ya da x bir kişinin arabasını sürekli kullananlarla elbette bir değiliz fakat onlarda şoför olarak gelmediler dünyaya.

Kısacası ; Zamanla acemilik gider.
Sorunun Cevabı : Tofaş, Broadway, Renault Europe v.b araçlar.

CptnAktaş

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
949
İsim
Samet Mustafa Aktaş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
0 Aday olarak başladığım serüvende tek seferde aldım hepsini. Ehliyeti alalı 1 - 2 hafta oldu, o günden beri hiç araba kullanmadım.
Acemilik bende de fazla, bunu sanırım tofaş, broadway tarzı araçlarla atabilirim. Ondan sonra hangisine geçersen geç, daha iyi olacakları için daha kolay kullanırsın ve şoförlüğün %50 olmuş şekilde sürmeye devam edersin.
Trafiğe, dar sokaklara falan alışmak tamamen bir süreçten ibaret. Çok küçük yaşlardan beri kullananlar ya da x bir kişinin arabasını sürekli kullananlarla elbette bir değiliz fakat onlarda şoför olarak gelmediler dünyaya.

Kısacası ; Zamanla acemilik gider.
Sorunun Cevabı : Tofaş, Broadway, Renault Europe v.b araçlar.
Hocam dediklerinizde haklısınız ama aracı en çok ailemi bindirmekte kullancağım. Ve hiç içime sinmiyor, sadece ben olsam neyse

xTURANN

80+ Silver
Hocam dediklerinizde haklısınız ama aracı en çok ailemi bindirmekte kullancağım. Ve hiç içime sinmiyor, sadece ben olsam neyse

Bütçeniz bir tık fazlaymış, i20 falan bakabilirsiniz. Bir arkadaşımda 1.2 olanı var eski kasa araç yakıtı kokluyor + olarak fiyatına göre atikliği çok iyi. 4 Kişi falan gittiğimizde bile çok seri olabiliyor.

Ailemi getirip götüreceğim, onun harici ben günlük çıkıp kullanırım acemiliği atmak, takılmak için falan dersen çok öneri var. En basiti linea, accent era ( bir tık sıkıntı araç ) - blue, fluence, megane, opel astra - corsa, volkswagen polo - golf ( eski kasa ) diye çok sayarım.

Sarı sitede filtremelen şu olmalı ;
Mantığına göre yakıt tipi
Max 135 - 150 - 175.000 KM Araç
Konum ( mesela istanbuldasın, edirne v.b gidip alabileceğin her yeri ekle. Uçakla, uzun otobüs yolculuğu ile gidip alabileceğin yerleri ekleme )
Vites ( manuel - oto ( önerim oto ama acemilik atmak, araba kullanmayı öğrenmek için manuel, fakat zorlukları bazen can sıkabilir. ) )

Siene

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
598
İsim
Sinan İ.
Dizel arabayı kullanmak özellikle lpg ye göre daha kolay.
Clio şu zamanın tofaşı oldu hem ustası çok hem parçası kolay bulunuyor. Tek sorunu içi küçük özellikle arka koltuk mesafesi ama bagajıda bir o kadar büyük.
Çok uzun yol yapmayacaksan clio tavsiye ederim 1.5 dizel eskilerden al acemiliğini at sonra bütçene göre değiştirirsin ya da beğenirsen (benim gibi) devam edersin. Maalesef uzun yolda canını çıkartır.
Liena da çok iyi kullanımı falan rahat ama çok büyük araç özellikle ara sokaklarda uğraştırıyor.
Fluence bulabilirsen çok çok daha iyi araç hele 110 beygir full paketlerden olursa fena araba. Geniş ağır ama mazotu koklar. Çoğu araçtan daha az sorun çıkarır. Bakımlarını yaptırdınmıydı çiçek gibi araba. Tabi geniş ve uzun olduğu için yine ara sokaklarda falan biraz kullanması zor.

emre_ç

80+
İleride rahat satabileceğin sanayi problemi yaşatmayan araç olarak Egea 301 Clio c ellyse bakabilirsiniz bu araçlar arasında 2021 model ve urban ve üzeri paket Egea bulunursa onu öneririm LED far LED stop carplay bu fiyatlarda tam bir fiyat performans aracı 1.4 yağ yakıyor vs diye etrafta çok laf dolanıyor ama kaliteli yağ ve doğru kullanım ile çok sorun yaşayan yok

Top Bottom