Bende 3050ti 5600h 16 gb Idepad gaming ile
1650/5600h Acer nitro var. Lenovo'yu 8 ay , Acer'ı 6 aydır kullanıyorum.Şimdi sizlere elimden geldiğince deneyimlerimi aktarmak isterim. Acer cihazımda Nitro Sense'de yazdığına göre fanlar max 5600 rpmi görüyor Lenovo'da bu değeri bilemiyorum çünkü Lenovo Vantage üzerinde öyle bir veri yok, işlemci Lenovo cihazdakinden neredeyse 10 derece serin çalışıyor ve Acer nitro sense üzerinden fan devrini ister manuel ister oto olarak ayarlayabiliyorsunuz bence önemli bir detay çünkü Lenovo Vantage da öyle bir özellik yok, büyük ihtimal fanları tam performansıyla kullanamıyorumdur bile. Lenovo laptopta 2 USB type A, 1 tane type C var. Acer'da 3 type A, 1 type c ;bu da çok önemli bir nokta çünkü lenovo cihazıma kulaklık ile mouse bağlayınca USB yuvası kalmıyor. Sanki şaka olsun diye 2 tane USB yuvası var sadece. Lenovo cihazda 165 hz panel var ama ghostingden gözlerim kör oldu. Muhtemelen Acer cihazın 144hz panelinde ms olarak daha düşük bir tepki suresi var, görüntü daha smooth. Ve en can alıcı nokta ise lenovo cihazda sıklıkla mavi ekran alıyorum, serviste anakartını değiştirdiklerini söylediler ama bir şey farketmedi (belki servisteki eleman beni keklemistir bilemiyorum), yaklaşık bir sayı vermek gerekirse Lenovo da 20-25 Acer'da 2 kere aldım galiba mavi ekran. Bu nedenle Lenovo'dan biraz soğudum. Acer oyun için daha uygun bence Lenovo bir tık daha ofis çalışmalarına yönelik cihazlar üretiyor sanki.