Acer Nitro 5 laptoba yüksek mhz ram takılır mı?

mp41

80+
Reaksiyon skoru
6
Acer Nitro 5 an515-58 4060lı i7 12700h işlemcili versiyonu olan laptobuma ram yükseltmesi yapmak istiyorum fakat şuan takılı olan ram 4800mhz ben bu 4800mhz olan rami çıkarıp yerine mesela 6000mhz ram taksam 6000mhz olarak kullanabilir miyim yoksa kullanamaz mıyım size sormak istedim. Bir de bu laptobun kaç mhz desteklediğini bilen yazabilirse çok iyi olur. Ram önerisi verebilirsiniz.

Yanlış Bilgilendirme
5200mhz e kadar sıkıntı olmaz hocam. Gerisini desteklemez büyük ihtimalle (5200 taksan bile 4800 e düşürüyormuş haberin olsun)

Son düzenleme:
Acer Nitro 5 an515-58 4060lı i7 12700h işlemcili versiyonu olan laptobuma ram yükseltmesi yapmak istiyorum fakat şuan takılı olan ram 4800mhz ben bu 4800mhz olan rami çıkarıp yerine mesela 6000mhz ram taksam 6000mhz olarak kullanabilir miyim yoksa kullanamaz mıyım size sormak istedim. Bir de bu laptobun kaç mhz desteklediğini bilen yazabilirse çok iyi olur. Ram önerisi verebilirsiniz.
4800 MHz üstünü taksan bile BIOS 4800 MHz olarak çalıştıracak. Bu arada tek slot 16 GB RAM takılı olması lazım. RAM sökmene gerek kalmayacak yani. Laptopunun tam modelini yazabilir misin?

• Beğen
Reaksiyonlar: mp41
Maalesef.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

BIOS onu 4800 MHz CL40 olarak ayarlayacak.
Uyumluluk sorunu oluşmaz yani dimi.
Bir de ben biraz önce ram bilgilerime baktım sk hynix HMCG78MEBSA yazıyor crucial markasının bir ram modeli mi acaba?

Dual channel olur dimi
Evet.
Uyumluluk sorunu oluşmaz yani dimi.
Bir de ben biraz önce ram bilgilerime baktım sk hynix HMCG78MEBSA yazıyor crucial markasının bir ram modeli mi acaba?
Çip olarak büyük ihtimalle Sk Hynix var. Cruical de ise micron çip var. Bir sıkıntı yaşamazsın büyük ihtimalle. Akşam bir bakayım Sk Hynix çipli olan varsa onun linkini atayım.

• Beğen
Reaksiyonlar: mp41
Geri