Bir yabancı youtube kanalı zamanında bu tür pixel sayarsın diye abartanlar için güzel bir kanıtlı inceleme videosu paylaşmıştı, aradım ama bulamadım. Özetle anlatmam gerekirse Full HD, 27" güzel bir monitörde çok güzel renk ve uyum sağlar fakat 27" üzerine çıkılmaya başladıkça pixel mutlaka arttırılmalıdır. Yani 27 inç de rahat bir şekilde kullanılabilir. Sen monitöre 10 cm mesafeden bakıyorsan ki hiçbirimiz o mesafeden bakmıyor kesinlikle öyle pixel sayma durumu felan yok. 2. ekranım 27" Full HD ve Ips panel çok memnumum arada ordan bile oyun oynuyorum.
Hocam, yorumun sizin şahsınıza gibi olacak ama yapma ihtiyacı duydum. Daha önceden monitör araştırırken, 27” ekranın tam istediğim boyut olduğuna karar vermiş, fhd ve 2k arasında kararsız kalmıştım.
Yorumların bir çoğu da, 27” için full hd fazlasıyla yeterli vs olmuştu.
Aoc 144hz 1080p rtings’de bulunan bir modelini almıştım, başta kendimi alışmaya şartlandırsam da, maalesef gözümü yoruyordu.
Kesinlikle ama kesinle, 1080p 27” monitör mantıklı bir seçim değil. Yazılar kötü görünüyor, pixeller belirgin oluyor. Ayrıca monitör dediğimiz şey, ileriye dönükte bir yatırım.
Bütçenizi çok zorlamayacaksa, 2k 144+ hz li bir monitör çok güzel bir seçim olacaktır.
Bu arada, 2k ile 1080p arasında gerçekten yarı yarıya bir fps düşüşü de olmuyor.
Arkadaşın sistemi 2k ya belki yeterli değildir ama ileride sistemi upgrade ederek kullanabilir. Karar tabii ki de kendisinin, yazıyla rakamla çok işi yoksa belki 27 inch bir ekranda full hd kendisini tatmin eder ama ben kendi kişisel deneyimi mi aktarmak istedim. Nihai karar kendisinin, canlı deneyip karar vermesi önemli. Yine de üstünde düşünülmesi gerekilen bir konu..