Açık Lisede Süreç Nasıl İşliyor?

ByZeyd

80+
Reaksiyon skoru
13
Selam, 11.sınıf sözel öğrencisiyim seneye açığa geçmeyi düşünüyorum fakat süreç hakkında bir bilgim yok. Sözel olduğum için 11-12. sınıf matematiği görmüyorum açığa geçersem bunlardan muaf olacak mıyım? Yani sadece sözel dersleri mi göreceğim yüzeysel bir şekilde genel süreçi anlatacak var mı sınavların nasıl olduğu, nasıl mezun olunduğunu falan.

Açık lisede zorunlu matematik 4 dönem yani 2 sene. 12 de açığa geçeceğin için mat görmeyeceksin. seçmeli olarak görmek istersen görürsün ancak okuldan geçtiğin için açık lise sınavına girmen bile gerekmez büyük ihtimal. Çünkü belli bir kredi sınırını geçince ve zorunlu dersin kalmayınca mezun sayılırsın zaten. Olsa olsa 8 dönem olan edebiyat, y. dil ve tarih derslerinden 2 dönem girersin olur biter. 20 sorudan 9 doğru yapman o dersin kredisini alman için yeterli.

Açık lisede zorunlu matematik 4 dönem yani 2 sene. 12 de açığa geçeceğin için mat görmeyeceksin. seçmeli olarak görmek istersen görürsün ancak okuldan geçtiğin için açık lise sınavına girmen bile gerekmez büyük ihtimal. Çünkü belli bir kredi sınırını geçince ve zorunlu dersin kalmayınca mezun sayılırsın zaten. Olsa olsa 8 dönem olan edebiyat, y. dil ve tarih derslerinden 2 dönem girersin olur biter. 20 sorudan 9 doğru yapman o dersin kredisini alman için yeterli.
anladım mezun olmada sıkıntı yaşamam yani çünkü ben BESYO düşünüyorum genelde sporda vs olacağım. Bu sınav tarihlerini falan takip edeceğim bir sayfa var mıdır?

anladım mezun olmada sıkıntı yaşamam yani çünkü ben BESYO düşünüyorum genelde sporda vs olacağım. Bu sınav tarihlerini falan takip edeceğim bir sayfa var mıdır?
e-okul üzerinden açık lise giriş ekranı oluyor açığa geçince. Zaten meb açık lise yazınca öğrenci giriş ekranı çıkıyor direkt. Orada tarihler, dersler, sınav ücretlerinin ödenip ödenmediği gibi bilgileri bulabilirsin. Aöl sınavları 6-7 dönemdir pandemiden dolayı online yapılıyordu yani kalma ihtimalin yoktu. Ancak bu dönemden sonra tekrar yüz yüze sınava geçecekler galiba.

Geri