Neler Yeni

Yardım ACİL!!! CORSAİR SIVI SOĞUTMA POMPASI ÇALIŞMIYOR - BIOS DA CPU FAN GÖRÜNMÜYOR!

gameofhb

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Halil
Anakart

Bu ürünü henüz kurdum, radyatör fanları sorunsuz şekilde çalışıyor ancak BİOS da CPU fanı görünmüyor. Şu uyarıyı alıyorum:
IMG_20250403_161404.jpg

Ayrıca pompa hiçbir şekilde çalışmıyor, sıcaklık hızlı bir şekilde yükseliyor. Bağlantıları doğru yaptığımı sanıyorum. CPU FAN ve USB bağlantılarını yerlerine taktım SATA güç kablosunu doğrudan güç kaynağına bağladım (kasanın altındaki SATA kablolarından birine)

Bağlantı kabloları

Kablo Bağlantıları

Sıcaklık 30-40 derecelerden başlayıp sürekli yükseliyor.

Son düzenleme:

Touoa

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,274
İsim
Turuncu Keskin
Bu ürünü henüz kurdum, radyatör fanları sorunsuz şekilde çalışıyor ancak BİOS da CPU fanı görünmüyor. Şu uyarıyı alıyorum:Alıntıyı görüntüle
Ayrıca pompa hiçbir şekilde çalışmıyor, sıcaklık hızlı bir şekilde yükseliyor. Bağlantıları doğru yaptığımı sanıyorum. CPU FAN ve USB bağlantılarını yerlerine taktım SATA güç kablosunu doğrudan güç kaynağına bağladım (kasanın altındaki SATA kablolarından birine)
Biosa girip CPU fan speed ayarını kapat, sorun düzeliyor. Pompanın arızalı olduğunu sıcaklık testlerine bakarak anlarsın.

gameofhb

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Halil
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Biosa girip CPU fan speed ayarını kapat, sorun düzeliyor. Pompanın arızalı olduğunu sıcaklık testlerine bakarak anlarsın.
Nasıl kapatabilirim?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Pompa halihazırda çalışmıyor gibi?

Touoa

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,274
İsim
Turuncu Keskin
Nasıl kapatabilirim?

Pompa halihazırda çalışmıyor gibi?

Uygulamasını indirip tam devire alırsın. Pompanın çalışıp çalışmadığını dışardan bakarak anlamak zor. Sıcaklık değerlerini ve donanım bilgilerini de yazarsan daha iyi olur.

Biosa girip o ayarı bulup kapatabilirsin.
CPU Fan Speed ayarını do not monitor şeklinde değiştir.

gameofhb

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Halil
Uygulamasını indirip tam devire alırsın. Pompanın çalışıp çalışmadığını dışardan bakarak anlamak zor. Sıcaklık değerlerini ve donanım bilgilerini de yazarsan daha iyi olur.

Biosa girip o ayarı bulup kapatabilirsin.
CPU Fan Speed ayarını do not monitor şeklinde değiştir.
Hocam uygulamayı indirene kadar PC sıcaklıktan dolayı kapanır.

Mnazimkky

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Muhammed Akkaya
fanları birleştirip cpu fana takacaksın. pompanınkini varsa aio pump yoksa herhangi bir fan çıkışına bağlayabilirsin. yani anakarta iki adet fan bağlantısı yapacaksın. tahminimce pumpu cpu fana takmışsın yerlerini değiş öyle dene bi

fanları birleştirip cpu fana takacaksın. pompanınkini varsa aio pump yoksa herhangi bir fan çıkışına bağlayabilirsin. yani anakarta iki adet fan bağlantısı yapacaksın. tahminimce pumpu cpu fana takmışsın yerlerini değiş öyle dene bi
eğer zaten dediğim gibiyse ve sıcaklık biosta artıyorsa garantiye gönder

gameofhb

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Halil

eğer zaten dediğim gibiyse ve sıcaklık biosta artıyorsa garantiye gönder
Hocam fanları yerlerine taktım, onlar dışında üç bağlantı var:
Birisi CPU FAN için, diğeri USB 2.0, sonuncusu da SATA bağlantısı. 2 adet fan bağlantısı göremiyorum.

gameofhb

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Halil
Anakart

Bu ürünü henüz kurdum, radyatör fanları sorunsuz şekilde çalışıyor ancak BİOS da CPU fanı görünmüyor. Şu uyarıyı alıyorum:Alıntıyı görüntüle

Bağlantı kabloları

Kablo Bağlantıları

Sıcaklık 30-40 derecelerden başlayıp sürekli yükseliyor.
Çözüldü hocam, pompa üzerindeki kablo bağlantısı gevşekmiş, onu tam takınca sorun çözüldü.

Top Bottom