Acil yardım !! Bilgisayar donuyor kapanmıyor

RhipNoxus

80+
Reaksiyon skoru
2
Şimdi şöyle geçenlerde bir hazır sistem aldım bir kaç gün önce elime ulaştı ve bu gün donmaya başladı mesela Chrome de gezerken sayfa dönüyor çarpıya basarak kapatıyorum fakat aşağıda açık görünüyor sonrasında sağ altta ki üçgenden Steam vb uygulamaları kapatıyorum ama kapanmıyorlar en son da bilgisayarı alt+f4 kapat yahutta Windows başlattan kapat a basınca kapatmıyor hala windosta duruyor ve ben de Ctrl+alt+delete tuşlarına basıp oradan oturumu kapat dedim 10 dk dir çemberin dönüşünü izliyorum :D bu konu hakkında bir bilgisi olan var mı acaba çok yardım gerekiyor .

Şimdi şöyle geçenlerde bir hazır sistem aldım bir kaç gün önce elime ulaştı ve bu gün donmaya başladı mesela Chrome de gezerken sayfa dönüyor çarpıya basarak kapatıyorum fakat aşağıda açık görünüyor sonrasında sağ altta ki üçgenden Steam vb uygulamaları kapatıyorum ama kapanmıyorlar en son da bilgisayarı alt+f4 kapat yahutta Windows başlattan kapat a basınca kapatmıyor hala windosta duruyor ve ben de Ctrl+alt+delete tuşlarına basıp oradan oturumu kapat dedim 10 dk dir çemberin dönüşünü izliyorum :D bu konu hakkında bir bilgisi olan var mı acaba çok yardım gerekiyor .
Sistemini yazar mısın ve driverler güncel mi?

Sistem ryzen 5 5600x işlemci Asus dual rx6700xt ekran kartı hyperx fury 16gb ram Kingston a2000 500gb ram Asus tuf b550m plus anakart Asus tuf 750w 80+ bronz 135 mm fanlı psu
Driverler güncel mi ?

Güvenli modda biraz takıl bakalım, aynı sıkıntı çıkmazsa windowsla alakalı oldugunu anlamış oluruz.

Güvenli Mod için bilgisayar açık durumdayken Shift tuşuna basılı tutarak yeniden başlatın. Windows 10 güvenli mod açılışı için bir diğer seçenek ise bilgisayarı Shift tuşuna basılı tutarak yeniden başlatmaktır (restart). Bilgisayar kapandığı andan itibaren Shift tuşunu bırakabilirsiniz.

Driverler güncel mi ?
Windowsta sorun olma ihtimali var mı sence hocam son sürüm mü ney öyle bişey
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Herhangi bir Driver güncelleme programı kullanmadın değil mi kendin teker teker güncelledin.
Teker teker evet
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Güvenli modda biraz takıl bakalım, aynı sıkıntı çıkmazsa windowsla alakalı oldugunu anlamış oluruz.

Güvenli Mod için bilgisayar açık durumdayken Shift tuşuna basılı tutarak yeniden başlatın. Windows 10 güvenli mod açılışı için bir diğer seçenek ise bilgisayarı Shift tuşuna basılı tutarak yeniden başlatmaktır (restart). Bilgisayar kapandığı andan itibaren Shift tuşunu bırakabilirsiniz.
Deneyeceğim teşekkür ederim

Merhabalar bende 1 yıl once aldigim sistemde boyle oluyodu sonradan fark ettimki windows guncellemeleri cok birikmiş onu kontrol edin sistemde sıkıntı olduğunu düşünmuyorum

Bir kaç gün denememin sonucunda sanırsam chromede sıkıntı vardı opera kullandım hiç açmadım Chrome (zaten bir iki gün önce de Windows update geldi) şu an dönmüyor yardımlarınız için teşekkür ederim

Geri