Neler Yeni

Yardım Acil yardım lütfen, pc dondu daha sonra açılmadı

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Efe
Merhaba herkese,

az önce bilgisayarı uyku modundan uyandırdım ve ekran dondu mouse imleci haraket etmiyordu (ilk oluşu değil) daha sonra her zaman yaptığım gibi reset tuşuna bastım ve pc açılırken ilk gelen ekranda kaldı 2 dakika kadar bekledim bios ekranına girdi bende bios'tan çıktım gene aynı ekranda kaldı. pc'yi tuşuyla kapattım ve tekrar açtım pc'ye ekran gelmedi ve açıldı açıldı kapandı gibi (içindeki ışıklar gitti geldi) daha sonra ekran geldi ve o ekrandan sonraki ekran geldi ve şu an pc açık herhangi bir sorun yok oyundaki performanslar vs. hala aynı.

Napabilirim lütfen söyleyin??

Sistemim:

Ryzen 5 3500X
GTX 1660 Super
16 GB DDR4 3200 Mhz T-FORCE VULCAN TUF YELLOW 8Gx2
FRISBY FR-PS6080P 600W 80 + BRONZ POWER SUPPLY
B450M-Dragon anakart
1TB WD Purple Disk
Adata SU630 ssd(windows kurulu)

berkemelmaas

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
bios pilini çıkarıp 10 dakika bekleyip tekrar deneyip yazarmısın

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Efe
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
bios pilini çıkarıp 10 dakika bekleyip tekrar deneyip yazarmısın
Merhabalar, ben bu konularda gerçekten aşırı bilgisizim aldığım ilk bilgisayarda bu. O yüzden bios pili çıkarmaya cesaret edemedim zaten konu da yazdığım gibi şu anda açıldı. Sence neden olmuş olabilir?

Sebepleri:
1. PSU kalitesiz ondan uyku modunda saçmalıyor olabilir.
2. SSD kronik sorunlu ondanda olabilir.
Ssd den olabilir kronik sorunlu
Evet bu sebepler olabilir.

Teşekkür ederim hepinize, SSD' min benchmarkını daha geçenlerde yapmıştım değerler normaldi. Büyük ihtimal PSU değiştireceğim, umarım yapabilirim şu dönemde bi yere gitmek istemiyorum.

En İyi Cevap
7
Merhabalar, ben bu konularda gerçekten aşırı bilgisizim aldığım ilk bilgisayarda bu. O yüzden bios pili çıkarmaya cesaret edemedim zaten konu da yazdığım gibi şu anda açıldı. Sence neden olmuş olabilir?

Teşekkür ederim hepinize, SSD' min benchmarkını daha geçenlerde yapmıştım değerler normaldi. Büyük ihtimal PSU değiştireceğim, umarım yapabilirim şu dönemde bi yere gitmek istemiyorum.
PSU'dandır muhtemelen çünkü eski İntel 4. nesil zamanında da uyku modu sorunları vardı PSU ile ilgili. Aynızamanda PSU'nuz kalitesiz, bence PSU değişimi sorunu çözecektir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Efe
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Screenshot_1.png

ssd'min değerleri bunlar.
PSU'dandır muhtemelen çünkü eski İntel 4. nesil zamanında da uyku modu sorunları vardı PSU ile ilgili. Aynızamanda PSU'nuz kalitesiz, bence PSU değişimi sorunu çözecektir.

teşekkürler.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Efe
Arkadaşlar hepinize teşekkürler. Çok yakında PSU değiştireceğim lütfen sisteme uygun güzel önerilerinizi belirtirseniz sevinirim.

ustaShifu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Yunus

hocamın dediği gibi psu da kötü frisby,gamepower falan bunların psuları kötüdür

Top Bottom