soğutucu vidası matkapla sökülmez hocam geçmiş olsun. Nasıl çıkarabilirsiniz bilemiyorumacil yardim edebilecek bir cozum onerisinde bulunabilecek varmi sogutucunun vidasini matkapla takmaya calistim vidasi koptu
Hangi soğutucuydu acaba? Bir de vidanın fotoğrafını atabilir misin?
Hangi soğutucuydu acaba? Bir de vidanın fotoğrafını atabilir misin?
İşiniz çok zor. Kırık vidanın ucu dışarıda olsaydı bir şeyle tutturup çıkarırdınız ama vidanın kalan kısmı iç kısımda kalmış gibi duruyor. Onu 2 yöntemden biriyle açabilirsiniz ancak bu 2 yöntem de sizi aşar. Birincisi somunu kaynak yapıp daha sonra somun yardımıyla çıkartmak. İkincisi ki bana göre en mantıklısı içte kalan vidadan daha küçük bir matkap ucuyla ortasında delik açıp yuva yapmak. Sonra saat yönünün tersine yivli olan matkap uçları var. Onu takıp delik açtığınız yere koyarak şarjlıyla çıkartıyorsunuz. Bu ekipmanlar sanırım oto sanayilerinde vardır. Tanıdığın varsa bir arayıp sormanı tavsiye ederim. 2 dakikalik iş. Örnek olarak video atayım.Mesaj otomatik birleştirildi:
Denenebilir ama şarjlıyla sıkarken kırdığından bayağı sıkmıştır. Öyle kolay çıkacağını sanmıyorum ama evde denenebilecek tek yöntem bu.kanka git silikon al ince uzun olanan silikonu erit içteki vidaya yapıştır döndürerek çıkart
Şu an ekipmansız olarak yapılabilecek en mantıklı şey ve ürüne zarar vermeden denesin olmadı senin dediğini yapmak zorunda yoksa çıkartamazDenenebilir ama şarjlıyla sıkarken kırdığından bayağı sıkmıştır. Öyle kolay çıkacağını sanmıyorum ama evde denenebilecek tek yöntem bu.
altindakikirdigim seyin ismini tam olarak bilmiyorum snairsam o parcayi bilgisayarcilarda bulurum 1 tane almam yeteri olr internette cok ucuk fiyata varHocam sizdeki de iyi cesaretmiş ben normal tornavidayla sıkarken fazla sıkıp zarar veririm diye korkarken siz matkapla yapmışsınız. Umarım ana karta zarar vermemişsindir.
O vidanın değişmesi gerekli ve beraberinde yeni bir alt braket kısaca yenisini almanız daha uygun olur
Hocam soyle birsey isimi gorur sanki icinde kirilip dokulmesi yeterli olrİşiniz çok zor. Kırık vidanın ucu dışarıda olsaydı bir şeyle tutturup çıkarırdınız ama vidanın kalan kısmı iç kısımda kalmış gibi duruyor. Onu 2 yöntemden biriyle açabilirsiniz ancak bu 2 yöntem de sizi aşar. Birincisi somunu kaynak yapıp daha sonra somun yardımıyla çıkartmak. İkincisi ki bana göre en mantıklısı içte kalan vidadan daha küçük bir matkap ucuyla ortasında delik açıp yuva yapmak. Sonra saat yönünün tersine yivli olan matkap uçları var. Onu takıp delik açtığınız yere koyarak şarjlıyla çıkartıyorsunuz. Bu ekipmanlar sanırım oto sanayilerinde vardır. Tanıdığın varsa bir arayıp sormanı tavsiye ederim. 2 dakikalik iş. Örnek olarak video atayım.
Üstteki attığımla aynı mantık. En kolay ve zararsız bu şekilde çıkarılır ama o ucdan bulmanız lazım.altindakikirdigim seyin ismini tam olarak bilmiyorum snairsam o parcayi bilgisayarcilarda bulurum 1 tane almam yeteri olr internette cok ucuk fiyata var
Mesaj otomatik birleştirildi:
Hocam soyle birsey isimi gorur sanki icinde kirilip dokulmesi yeterli olr