Neler Yeni

GPU yük altında PC restart atıyor.

Rakya

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Çağatay Aykar
Instagram
ajea_atay
Twitter
Rakya_
Discord
rakyac
İyi forumlar arkadaşlar, konu konu gezdim ancak bir çözümünü hatta kendi yaşadığım soruna yakın bir sorun bulamadım. Ve sabaha kadar en azından teşhis bile olsa bir şeyler öğrenmem lazım, aciliyetim var. Furmark testine girer girmez, yani 4060Ti'a yük verir vermez sistemim kendisini yeniden başlatıyor. PSU'yu daha öncesinde başka sistemde yük altında test ettim, hiçbir sorun yok PSU özelinde ancak GPU'yu deneyebileceğim bir ek sistem yok elimde şu an.

Cooler Master G650M PSU kullanıyorum, 5 pin SATA kablosu istediğinden ve elimde olmadığından dolayı kasa arka ve ön fanları çalışmıyor ancak sıvı soğutmam çalışıyor. CPU %100'de iken herhangi bir reset veyahut kapanma durumu olmuyor. Şu an yaptığım OCCT CPU benchmark'ını da koyacağım ek olarak.

Diğer sistemde Sapphire RX570 Nitro+ kullanıyordum. O GPU 8+6 pin PCI girişi kullanıyor, bendeki ise sadece 8 pin. Acaba PSU'dan çıkan tek 8 pin PCI, GPU'yu beslemeye yetmiyor mu?

Fikirlerinize ve yardımlarınıza gerçekten ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.

Ekler

• IMG-20250215-WA0005.jpg
    IMG-20250215-WA0005.jpg
    326.4 KB · Hit: 11

byhorozkentli

80+ Silver
En İyi Cevap
1
6+2 olarak 2 tane var o psu da
1 tane 6+2 kabloyu takarak beslemesi gerekir normal şartlarda da , yüke bindiği an kapanması güç kaynağı yetemiyor hissiyatı verdi sanki ,bi ihtimal bios güncel mi peki ,
Mesaj otomatik birleştirildi:

Farklı bir test dene (3DMark, Unigine Heaven, Time Spy vb.).

Rakya

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Çağatay Aykar
Instagram
ajea_atay
Twitter
Rakya_
Discord
rakyac
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
6+2 olarak 2 tane var o psu da
1 tane 6+2 kabloyu takarak beslemesi gerekir normal şartlarda da , yüke bindiği an kapanması güç kaynağı yetemiyor hissiyatı verdi sanki ,bi ihtimal bios güncel mi peki ,

Farklı bir test dene (3DMark, Unigine Heaven, Time Spy vb.).

Diğer test ettiğim sistem, i5-7400 işlemciye sahipti, yani şu anki kullandığım kadar yüksek bir sistem değildi evet ama yine de herhangi bir çökme sorunu yaşatmamıştı

Bios'um güncel.

Dediğiniz testleri de bir yapayım hocam.

Unigine Heaven'da High ayarlarda 1-2 dakika geçince pc reslendi hocam. Diğerlerini denemekten çekiniyorum, daha devam edersem ekran kartında ya da sistemde bir sorun çıkar diye. Bugün bayağı bir kendini kapayıp resledi bilgisayar.

Son düzenleme:

byhorozkentli

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Diğer test ettiğim sistem, i5-7400 işlemciye sahipti, yani şu anki kullandığım kadar yüksek bir sistem değildi evet ama yine de herhangi bir çökme sorunu yaşatmamıştı

Bios'um güncel.

Dediğiniz testleri de bir yapayım hocam.

Unigine Heaven'da High ayarlarda 1-2 dakika geçince pc reslendi hocam. Diğerlerini denemekten çekiniyorum, daha devam edersem ekran kartında ya da sistemde bir sorun çıkar diye. Bugün bayağı bir kendini kapayıp resledi bilgisayar.
Psu luk durum bence normalde kaliteli 550 bile yete bilir 650 sıkıntı olmaması lazım ama psu eski mi çok , başka bir psu ile denemekten başka çare kalmıyor sanki şehir neresi

Rakya

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Çağatay Aykar
Instagram
ajea_atay
Twitter
Rakya_
Discord
rakyac
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Psu luk durum bence normalde kaliteli 550 bile yete bilir 650 sıkıntı olmaması lazım ama psu eski mi çok , başka bir psu ile denemekten başka çare kalmıyor sanki şehir neresi
Şu son 1 haftada 3 kez PSU değiştirdim.

Xigmatek X-POWER 650W 80+ (6-7 yıllık olduğundan değiştirdim)
Everest Rampage RGB-550 (Fan sesi rahatsız edici seviyedeydi, o yüzden değiştirdim ve bugünküne geçtim)
kullandım ve ikisinde de hiçbir çökme/restart sorunu olmadan kullanıyordum.

Dün itibariyle 2. el Cooler Master G650M aldım (orada da test edildi, orada da bir sorun çıkmadı), aynı başta bahsettiğim gibi SATA kablosu olmadığından dolayı kasa fanları çalışmıyordu. İlk başta ondan dolaylı sandım ancak hiçbir ısı problemi olmadığını fark ettim. Daha sonrasında da sadece GPU ve PSU arasında güç problemi olduğunu gördüm. Açıkçası asıl sorun hangisinde, hâlâ daha bilmiyorum. Son şansım, PSU'yu aldığım yere götürüp orada bir baktıracağım gibi. Teşekkürler hocam.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,056,960
Üyeler
167,912
Son üye
ezioOO
Top Bottom