bende öneriyordum fakat @keremcnsz24 hocamın aydınlatmasıyla bu civarda MX500 daha iyi.Hmm, ben bunu zaten öneriyordum İnceleme güzel.
O kadar çıkmışken A2000 alırım orası ayrı da, MX500 hk. pek bilgim yok o yüzden şimdilik önermiyorum.bende öneriyordum fakat @keremcnsz24 hocamın aydınlatmasıyla bu civarda MX500 daha iyi.
Bu Adata'nın uygulaması SX8200PRO M2 içinde geçerli mi?Bu incelememde Adata'n SU750 2.5 ”SATA modelini ele alacağız. Bu serinin 256, 512 ve 1024 GB olan modelleri mevcut. Elimde 512 GB'lık modeli bulunmakta. 3D NAND TLC yongalarına sahip bu SSD gerçekten de vaad edilen değerleri rahatlıkla verebiliyor gelin daha detaylıca incelemeye BAŞLAYALIM!
TASARIM
SSD parlak, siyah ve mavi renklerden oluşan bir kutuyla geliyor. Kutunun ön tarafında ürün resmi bulunurken arka taradfnda ürünün özellikleri gibi bilgileri görmekteyiz. Kutu içerisinden sadece SSD'miz çıkıyor. Kutu dahilinde herhangi bir aksesuar gelmiyor.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
SSD'nin kendi fiziksel yapısına baktığımızda; metal görünümlü parlak siyah renkli plastik bir gövdeden oluştuğunu görüyoruz. Ön tarafında ADATA isim ve logosu bulunurken arka tarafta seri numarası, genel bilgiler, QR kod, cihazın sahip olduğu sertifikalar, garanti kodu gibi bilgiler mevcut.
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
TEKNİK ÖZELLİKLER
Kapasite: 512 GB
Arayüz SATA 6 Gb/sn.
Yonga Tipi: 3D Nand TLC
Yonga Markası: Micron
Kontrolcü: Realtek RTS5733DMQ (iki kanallı)
DRAM: Yok ( Kendi sitesinde var deniliyor ama yok)
Okuma Hızı (Teorik): 550 MB
Yazma Hızı (Teorik): 520 MB
4K Rastgele Okuma / Yazma: 65K / 75K
Şifreleme: Yok ( Kontrolcü 256 bit şifrelemeye müsait olduğu halde ssd de bu özellik kullanılmamış)
Dayanıklılık: 400 TBW
Boyutlar 100,45 mm x 69,85 mm x 7 mm
Ağırlık 47,5 g
Garanti: 3 yıl
Alıntıyı görüntüle
Garantisini bozamayacağımdan bulduğum bazı inceleme ve yazılardan resim alıntılayacağım .
ADATA bu modelde Realtek RTS5733 kontrolcüsünü kullanmış. Kontrolcü hakkında detaylı bir bilgi bulamadım. Realtek RTS5733 iki kanaldan ve Micron 64 katmanlı TLC NAND Flash yongası içeren 64 katmaandan oluşuyor. PCB olarak yeşil bir renk kullanılmış. PCB nin dizaynının güzel olduğunu söyleyebilirim. Fakat kutunun içerisinde oldukça küçük kalıyor.
Alıntıyı görüntüle
PCB'nin altında bulunan 2 adet siyah nesne TLC NAND Flash Yongaları. İki adet var bu sebeple her biri 256 gb. Adata'nın belirttiğinin aksine dahili bir DRAM bulunmuyor . Realtek'e göre DRAM önbelleği, RTS5733DMQ'ya gömülü ama bunu nasıl yapmışlar bilemiyorm. Çip olarak pcb üzerinde bulunmadığında DRAM yok bu SSD'mizde.
Alıntıyı görüntüle
ADATA SSD Araç Kutusu
ADATA tüm SSD ailesinde uyguladığığı gibi SU750 için de SSD Tool Box ( Araç Kutusu) ile çalışmasına olanak tanımış. Ücretsiz indirilebilir bir yazılım. Gerçekten ayrıntılı ve kullanımı kolaylaştırıyor. Uygulamayı çalıştırdığınızda karşınıza bir ana ekran gelmekte. Burada SSD'nin sıcaklığı, boş ve toplam alanı, toplam yazma değeri, sağlık, kalan ömür vb. özellikleri görebiliyorsunuz. Ana ekran da dahil olmak üzere 5 sekmeden oluşuyor.
Alıntıyı görüntüle
2. Sekmede Okuma yazma hızılarını boş alan ve toplam alan üzerinde test edebiliyorsunuz.
Alıntıyı görüntüle
3. Sekmede Yazılım güncelleme, sürücü bilgileri vb. bilgileri bulmanız mümükün.
Alıntıyı görüntüle
4. Sekmede Sisteme optimizasyon, TRIM komutunu çalıştırma, otomatik birleştirme restore(önceden getirme) vb. işlemleri yapabilmeniz mümkün.
Alıntıyı görüntüle
5. Sekmede yardımcı program, işletim sistemi, CPU, kullanılabilir RAM miktarı, anakartınızın modeli ve BIOS sürümü dahil olmak üzere pek çok bilgiyi gösterir.
Alıntıyı görüntüle
PERFORMANS TESTLERİ
SSD'yi kısa süredir kullanıyorum. Bu sebeple kullanan bir kişinin daha performans testini paylaşmam gerektiğinini düşündüm. Bu sebeple @Noctambulist arkadaşıma teşekkür ediyorum.
Benim Sonuçlarım
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
@Noctambulist 'in Sonuçları
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
İnternetteki Sonuçlar
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
SONUÇ
fiyat:
Adata Ultimate SU750 512GB 550MB-520MB/s Sata3 2.5” SSD
Eski SSD’nizi veya HDD’nizi değiştirmek mi istiyorsunuz? Eğer öyleyse, ADATA Ultimate SU750 katı hal sürücüsü sizin için. 3D NAND Flash ile, 2D NAND’den daha yüksek depolama kapasitesi…www.gaming.gen.tr
Fiyat bakımından makul gözükebilir fakat Crucial MX500 varken alınmasını doğru bulmuyorum. Eğer MX500 pahalanırsa bence Apacer Panther 480 GB'dan daha alınası ve boyut olarak daha geniş bir ürün. Ayrıca okuma yazma hızları, IOPS değerleri gayet iyi( ki AS340'dan daha iyi)
Elbette, hızlı okuma ve yazma hızları, Ultimate SU750'nin sunduğu tek şey değildir. Çoğu TLC tabanlı SSD gibi, sürücü de sürekli yazma sırasında performansı optimize etmek için bir SLC önbelleğe alma algoritması kullanır. SU750 ayrıca veri hatalarını tespit etmek ve düzeltmek için LDPC hata düzeltme kodu teknolojisini kullanır. Son olarak, sürücü ADATA'nın SSD Araç Kutusu ve Geçiş Yardımcı Programı ile çalışır ve 3 yıllık garanti kapsamındadır.
Burada incelemem bitti. Umarım beğenmişsinizdir. Beğendiyseniz beğen tuşuna basmayı unutmayın. @Abdullah Hacıgül hocam bu SSD'yi incelerseniz çok güzel olur.
TEŞEKKÜRLER.
~baltazar
Büyük ihtimalle geçerlidir. Tümünde var bildiğim kadarıyla.Bu Adata'nın uygulaması SX8200PRO M2 içinde geçerli mi?
Bu Adata'nın uygulaması SX8200PRO M2 içinde geçerli mi?
Her SDD veya M2'nin kendine özel bir yazılımı mı var?Büyük ihtimalle geçerlidir. Tümünde var bildiğim kadarıyla.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Var hocamXPG SX8200 Pro PCIe Gen3x4 M.2 2280 Solid State Drive | Download | ADATA Consumer
Download | The SX8200 Pro M.2 2280 SSD is XPG’s fastest SSD to date and is designed for avid PC enthusiasts, gamers, and overclockers. It features an ultra-fastwww.adata.com
Adata ve XPG için sormuştum.Adata da var. Diğer markalarda da olabilir.
Direk Adaya adi altında sürümlerinin hepsinde var. Büyük ihtimalle xpg in hepsinde de vardırAdata ve XPG için sormuştum.
Hocam hız ve IOPS değerleri olarak benzerler. TRIM sorunu iki üründede yok. İkisi de kendine ait yazılım bulunduruyor. SU750'niin TBW değeri daha fazla. Adata 3 yıl, Samsung 5 yıl garanti sunuyor; tabi tbw değerlerini de göz önüne alırsak kullanıcıdan kullanıcıya garanti süresi değişir.Güzel inceleme eline sağlık.
860 Evo mu daha iyi SU750 mi şimdi?
Rakip bile değil, tek eliyle zorlanmadan alır Samsung.Güzel inceleme eline sağlık.
860 Evo mu daha iyi SU750 mi şimdi?
Rakip bile değil, tek eliyle zorlanmadan alır Samsung.
SU750 iyi bir SSD değil, düşük seviye bir SSD.
Ucuz yollu disklerden biri, Samsung'a rakip değil.