Neler Yeni

Adidas.xyz Virüsü Bulaşmış mıdır?

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,741
İsim
Eren Yeager
Dostlar arkadaşlarımın attığı linkten adidas sitesine girip sadece meraktan 3 deneme yaptım ayakkabı çıkınca paylaş dedi ve siteyi kapattım
Herhangi bir sorun olmuş mudur telefondan yaptım

Borsa Kaplanı

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Yüksek ihtimal bir şey olmamıştır, rahat edemezseniz virüs programı ile taratın. Ama bir şey olduğunu sanmıyorum.

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
Olayı hiç anlamadım. Senaryoyu düzgünce anlatır mısın? Ne nedir? Ne oldu?

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Veysel Efe Vatandaş
Dün adidas.xyz diye bir site yayınlandı şu kadar paylaşın ayakkabı kazanın diye. Virüs varmış. Arkadaş da tıklamış sanırım bir kaç defa da paylaşmış virüs yemiş miyimdir diye soruyor.

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,741
İsim
Eren Yeager
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam durum şu
Bu son zamanlarda adidas bedava ayakkabı veriyor diye link paylaşıldı işte linke tıklayınca kutu açma gibi bir etkinlik var 3 tane kutudan ayakkabı bulursan sana ayakkabı gönderiyor beleş olarak gibi düşünebilirsin bu virüslü çıktı ama ben de linke tıklayıp kutu açtım çıktı ama wp de vs paylaş deyince siteyi kapattım haliyle zaten meraktan yapmıştım.

Ciri

80+ Gold
En İyi Cevap
6
Hocam durum şu
Bu son zamanlarda adidas bedava ayakkabı veriyor diye link paylaşıldı işte linke tıklayınca kutu açma gibi bir etkinlik var 3 tane kutudan ayakkabı bulursan sana ayakkabı gönderiyor beleş olarak gibi düşünebilirsin bu virüslü çıktı ama ben de linke tıklayıp kutu açtım çıktı ama wp de vs paylaş deyince siteyi kapattım haliyle zaten meraktan yapmıştım.
Sıkıntı olmaz.
Ama forumda adidas virüsü var o.O2

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
Hocam durum şu
Siteye herhangi bir bilgi girişi yapmamış, herhangi bir indirme işlemini tamamlamamış isen korkmana yada endişelenmene gerek yok. Cihazında herhangi bir zararlı yazılım yada bilgi girişi yapılmamış demektir.

Ayrıca kullandığın tarayıcının çerezler bölümüne girip tüm çerezleri silmen, tarayıcı geçmişini mümkünse sıfırlaman ve ayarlardan varsa bildirim gönderen siteleri kontrol edip, bu şüphelendiğin site varsa oradan kaldırmanı öneririm. Böylece hiçbir sorun kalmaz :)

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,741
İsim
Eren Yeager
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Siteye herhangi bir bilgi girişi yapmamış, herhangi bir indirme işlemini tamamlamamış isen korkmana yada endişelenmene gerek yok. Cihazında herhangi bir zararlı yazılım yada bilgi girişi yapılmamış demektir.

Ayrıca kullandığın tarayıcının çerezler bölümüne girip tüm çerezleri silmen, tarayıcı geçmişini mümkünse sıfırlaman ve ayarlardan varsa bildirim gönderen siteleri kontrol edip, bu şüphelendiğin site varsa oradan kaldırmanı öneririm. Böylece hiçbir sorun kalmaz :)
Yok hocam herhangi bir bilgi girişi sağlamadim.

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
Yok hocam herhangi bir bilgi girişi sağlamadim.
Tama m o zaman. Diğer kontrolleri de sağladıktan sonra bir sorun yoksa endişelenmene de gerek yok.

Bilmediğiniz ve güvenmediğiniz linklere tıklamayın. Adidas gibi bir markanın kullanıcı kitlesi büyük olur, tüm Dünya'ya hitap ediyorlar çünkü. haliyle o kadar fazla ücretsiz ayakkabı gönderimi falan olmaz mantıken. Senayoyu okurken bile "Nasıl iş bu ya?" diye kendi kendime sordum. eğer bir kampanya varsa bu kendi üyelerine olur. Linklere dikkat edin, herşeyi gerçek sanmayın. Sanal alemde çok fazla olta var buna benzer.

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,741
İsim
Eren Yeager
Tama m o zaman. Diğer kontrolleri de sağladıktan sonra bir sorun yoksa endişelenmene de gerek yok.

Bilmediğiniz ve güvenmediğiniz linklere tıklamayın. Adidas gibi bir markanın kullanıcı kitlesi büyük olur, tüm Dünya'ya hitap ediyorlar çünkü. haliyle o kadar fazla ücretsiz ayakkabı gönderimi falan olmaz mantıken. Senayoyu okurken bile "Nasıl iş bu ya?" diye kendi kendime sordum. eğer bir kampanya varsa bu kendi üyelerine olur. Linklere dikkat edin, herşeyi gerçek sanmayın. Sanal alemde çok fazla olta var buna benzer.
Hocam biliyorum zaten dediğim gibi meraktan yaptım 3 tane kutu vardı açıp kapattım 😁

Nicksiz

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,161
İsim
Musa
@adidas soralım.

Şaka bir yana kardeşimde yapmış. Ama bir şey olmamıştı, sende de olmaz muhtemelen.

Top Bottom