Arkadaşlar Merhaba. Kasama arduino nano ile 5V adreslenebilir led taktım. Ledleri ise nano üzerinden usb ile besliyorum. Kulladığım led sayısı 40 tane. Yaklaşık 1 tane led 0.3 watt güç çekiyor. Toplamda ledlerin çektiği watt ortalama 12 watt civarında. İnternette usb çıkış wattlarına baktığımda ise şu sonuçlara vardım.
İlk ledleri denerken 180 led çalıştırıyordum arduino üzerinden 3.0 portu ile fakat arduino nano elde tutulamayacak derece ısınıyordu. 3.1 gen 2 e geçtikten sonra ısınma sorunu geçti ve 40 tane lede düşünce sıcaklık dahi hissedilmiyor. Bu şekilde ledleri 3.1 gen2 portunda uzun süreli çalıştırmak bilgisayara zarar verir mi ? Yoksa bir zararı olmaz mı ?
USB 2.0 | 5V | 500 mA | 2.5W |
USB 3 | 5V | 900 mA | 4.5W |
USB 3.1 | 9V | 5A | 100W |
İlk ledleri denerken 180 led çalıştırıyordum arduino üzerinden 3.0 portu ile fakat arduino nano elde tutulamayacak derece ısınıyordu. 3.1 gen 2 e geçtikten sonra ısınma sorunu geçti ve 40 tane lede düşünce sıcaklık dahi hissedilmiyor. Bu şekilde ledleri 3.1 gen2 portunda uzun süreli çalıştırmak bilgisayara zarar verir mi ? Yoksa bir zararı olmaz mı ?